USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На «Кромберг енд Шуберт» задумали пікет

24 Червня 2011 12:19
Профспілковий комітет заводу «Кромберг енд Шуберт» мав намір 24 червня організувати пікет Волинської облдержадміністрації, аби привернути увагу влади до проблем на підприємстві.
Про це повідомляє Волинська правда.
У профкомі «Кромберг енд Шуберт» пояснюють: «Найнятий іноземними власниками заводу директор пан Качмарек (технічний директор підприємства Славомір Качмарек, - «ВН») методом банальної «потогонки» намагається принести високі прибутки своїм господарям».
Представники профспілкового комітету кажуть, що вдатися до організованої форми протесту їх підштовхують невмотивовані штрафи, понаднормова робота, спека на виробництві.
Пікетуванням облдержадміністрації працівники хочуть привернути увагу влади до «глухого» керівництва заводу.

Крім того, як повідомили представники підприємства, вони сподівалися на розуміння керівництва федерації профспілок області.
«Але голова Карпомиз (головою Федерації профспілок області Іван Карпомиз, - «ВН»), якого вже півроку не могли допроситись прийти у колектив, нарешті з’явився на профспілкові збори і почав умовляти людей не пікетувати владу, бо це їй це не сподобається. Профлідер був настільки безпорадний і безпомічний, що ситуацію довелося «розрулювати» самій владі», - розповіли на підприємстві.

Однак, пише видання, після перемовин із заступником голови облдержадміністрації Едуардом Стоєвим, «пікетування ОДА відстрочено до 1 липня».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
от-так Показати IP 24 Червня 2011 12:33
і кому потрібен тепер головою Федерації профспілок області Іван Карпомиз?
Семенович Показати IP 24 Червня 2011 12:54
А як же колективний договір? Його робили профспілки? Там є штрафи? Понаднормована праця оплачується? Чим ці профспілки займаються, окрім пікетування? Чи дійсно все так погано на підприємстві, яке регулярно сплачує чималеньку зарплатню працівникам?
777 до Семенович Показати IP 18 Вересня 2011 20:21
Умови праці на "Кромберг-енд-Шуберт» можуть витримати тільки штрейхбрехери з навколишніш сіл м.Луцька. А заробітної плати там взагалі неплатять, бо чи можна рахувати зарплату 1300 гр. зарплатою, подачкою - так.
Леник-Оленятко Показати IP 24 Червня 2011 13:26
на тому підприємстві наших людей тримають за рабів, при шкідливих умовах праці - людям платять копійки + ще отримують купу болячок, особливо молоді люди!!! там така плинність кадрів, що стає аж страшно...
Марта Показати IP 24 Червня 2011 14:23
Семенович, яку таку чималеньку зарплату? Це тільки в оголошеннях пишуть, що там зарплата від 1300 грн, а на руки видають простим працівникам менше тисячі. Причому, люди працюють по ночах, часто по дві зміни без перерви. У дівчат падає зір, випадає волосся і з’являється купа болячок. Це - факти.
Семенович Показати IP 24 Червня 2011 15:01
ОК, тоді два напрямки дискусії: 1. Що роблять профспілки, окрім безглуздого пікетування, щоб людям не платили копійки? 2. Чому ці дівчата там працюють? Вони не знають про купу болячок? Люди працюють по ночах безкоштовно?
ххх до Семенович Показати IP 25 Червня 2011 18:37
Пропоную Вам попрацювати на заваді і прожити за цю зарплатню хоча б місяць!
Знаючий Показати IP 24 Червня 2011 15:27
Дайте будь-ласка телефон профкому "Кромберга". Дуже треба
Марта Показати IP 24 Червня 2011 16:34
Тому що на Кромберзі хоча би оформляють легально. Але після кількох місяців і ця замануха не спрацьовує. А оплачують нічні і вихідні аж ніяк не за подвійним тарифом. Навпаки, ще й штрафують.
Семенович Показати IP 24 Червня 2011 16:50
Чому? Де профспілки Кромберга? Де колективний договір? Мін.зарплатня виплачується? Хто за цим слідкує? При чому тут влада і Карпомиз? Самі щось вмієте робити?
робітник з Кромберга Показати IP 24 Червня 2011 19:14
Знову насмішили з цим Карпомизом. Це чиряк на дупі профспілок.
Працівник заводу Показати IP 24 Червня 2011 19:27
Наскільки я розумію то на заводі є 2 профспілки, які, мяко кажучи, не зовсім дружать між собою. Спілка (Рада працівників) на чолі з Шевельовою, працює ніби під крилом керівництва заводу, тобто така собі ручна спілка. І ще є інша, офіс якої знаходиться в Лучеську, так як на під-ві їм недають приміщення, вона створена була близько пів року тому, нараховує біля 400 людей, які платять внески, хоча можу помилятися. То саме ця, інша, і має намір пікетувати?
Знаючий Показати IP 24 Червня 2011 21:22
Цей завод, що нагадує циганське шатро, яке за годину можна демонтувати, як і багато чого іншого, створений по принципу: "Робочі місця - будь-якою ціною!". Люди отримують копійки, низькокваліфікована робоча сила (звозять безробітних полішуків, які готові працювати за миску похльобки), немає за них кому заступитись, тому й знущаються з людей, як на панщині. А саме підприємство по своїй технології чимось нагадує фірму по плетінню корзин. А Карпомиз? Приїхавши на збори, він помітно серед усіх виділявся кольором свого обличчя і потрісканими від алкоголю губами. Забудьте про радянські профспілки. Змордовані владою і бізнесом люди по інерції звертаються до них - так лосі ще деякий час ходять до джерела, що пересохло. Головний інститут, який цілком відсутній - це громадянське суспільство. Люди вкрай не цікавляться своєю подальшою долею. Криза не економічна, а загальна, яка охопила всі сторони життя.
Valeri Показати IP 25 Червня 2011 11:11
"... немає за них кому заступитись...",дивно,а для чого заступатись за тих ,"які готові працювати за миску похльобки"?
Артур Іванович Піражкоф Показати IP 25 Червня 2011 12:14
Що той цілий карпомиз взагалі зробив корисного для профспілкового активу області? Хоча б один приклад наведіть. Він тільки те й робить те "боїться не сподобатись владі", як на мене пора взагалі роганяти цю "канторку" профспілкову. Профспілки мають працювати на людей а не на владу, чомусь в Європі картина зовсім інша там за допомогою страйків та інших методів можна чогось добитись, якось відстояти свої інтереси. За що карпомиз взагалі зарплату отримує? Де результати роботи? Чому він досі при цій посаді? Маріонетковий голова федерації профспілок, ні риба ні м'ясо.
M Показати IP 25 Червня 2011 15:57
До дупи того алкаша Карпомиза. Треба пікетувати владні органи тим, кого не влаштовує ситуація, писати звернення до різних інстанцій, врешті, подавати в суд. Чиновники і бюрократи починають ворушитись тільки тоді, коли звернення в письмовій формі і заторкують їх майбутнє на займаній посаді.
Карпік Показати IP 25 Червня 2011 16:50
Карпомиз ніколи не був і не буде профспілковим лідером. Це колишній перший секретар Камінь-Каширського райкому партії, який на хвилях Великої помаранчевої революциії став головою профспілки.Отримує нормальну пенсію державного службовця, отримує плаьню голови профспілки, а що ще треба? А працівники в першу чергу самі за себе повинні думати: погоджуєтесь на такі умови при прийомі на роботу, а потім говорите, що погано! Обумовлюйте все спочатку, а потім приступайте до роботи!
Олег Показати IP 25 Червня 2011 22:46
Якби було так добре, не була така плинність кадрів при нинішній ситуації! А слова Качмарека,-"Будете працювати за тарілку супу", хай будуть на його совісті! В Луцьку пару раз по зубах получив, видно не дійшло...
Ваня Показати IP 5 Липня 2011 12:12
Це жах,що твориться на цьому заводі.Люди ну виж самі ідете працювати на німців, добровільно стали рабами, не йдіть не гніть спину на бандюг.Хай в Німеччині платять людям це, що платять полішукам.Німці за таку платню ніхто й дня не буде працювати. Ми нікому не потрібні вся влада разом з ними,вони ж разом нас зробили рабами
Семен Показати IP 6 Липня 2011 20:31
До приходу Качмарека такого безпорядку як зараз на заводі не було.Коли керували заводом німці,було більш гуманніше ставлення до людей.Кожна людина знала за що вона працює,нехай навіть понаднормово.На даний час керують тільки методом "кнута", без "пряника".
Армагедон Показати IP 4 Серпня 2011 14:04
Про,які профспілки іде мова,Шевельова пляше під дудку керівництва і переживає за свою жопу,це всім відомо.Основна профспілка,а чим вона займається,як не підбурюванням людей.Простого питання не можуть вирішити.Найшлось пару горлопаїв,які деруть глотку,а керівництво,як не дивно ще їх і боїться.Не на стільки винен у всьому бардаку на заводі Качмарек,як винен наш керівник..Працювали б разом,прислухалися б до думки один одного,то і толк був би.А слухають сплєтніків,сраколизників,які лізуть в жопу ім без вазиліна.Докеруються всьому свій час....
777 Показати IP 18 Вересня 2011 20:18
кромберг енд шуберт лайно
Саня Показати IP 18 Вересня 2011 20:19
Відбулися установчі збори, тепер профспілкова організація «Кромберг енд Шуберт Україна»- легалізована в управлінні юстиції, зареєстрована, має свою печатку та розрахунковий рахунок в банку.
777 Показати IP 18 Вересня 2011 20:23
чому так старанно запрошують на роботу людей із сусідніх районів і навіть областей?
митербайтер Показати IP 1 Квітня 2012 12:56
на кромберзі працювати не так і погано як усі говорять тільки дуже велика несправедливість,начальству наплювати на всіх їм аби їх не трогали і плани були зроблені,качмарек дійсно рідкий виродок те що він працює на хазяїна це відразу видно і те що мутить воду і заробляє на людському поті та здоровї тисячі євро а потім бухий ганяє по луцьку на авто і в барах розкидається грошима та викрикуж що він багатий цим ві доказує що він зовсім не любить українців і пропагандує панський лад,в занальному сказати потрібно звертатись в німеччину до керівництва бо иак нічого не добитись....
добрі люди Показати IP 1 Квітня 2012 13:41
качмарик як колорацький жук нанюхається якогось "пристіжу" і "літає" по заводі і від того тільки одна пакость, толку"0".Расіст ще той.
Я Показати IP 16 Квітня 2012 11:52
Читаю і думаю, чому б тим людям які там працюють не розгромити все що там є і більше не йти туди працювати?=) І взагалі вчиняти так з всіма подібними роботодавцями і органами бездіяльної влади. Або просто відмовлятися від такої роботи і займатися своєю справою, без дотримання всяких правил системи, крім моральних норм і цінностей
Иван Показати IP 4 Травня 2012 00:23
я в шоке.Кароче там тупо зона .Нельзя вийти подихать,нельзя в туалет,пофиг чи срачка(сри в штани)чи беременна ,чи в симйи недай Бог шо,заяви не пидписують,весилля в сестри-иди працюй,хоч премию -на ликарняний неможна,тики вид звонка до звонка,если шось сталось то йди хворий на роботу бо ж премия сгорить,А деяки начальники просто тупые овци.Даже хуже.А народ мовчить бо народ кожних 3 мисяци меняеться.
Леша,"руский"(некалише)Бр,Ксуа80 Показати IP 4 Травня 2012 00:38
...как можна 5,05,2012 атрабатывать за 22,07,2012? где такое написана што за два месяца атрабатывать на перед?Может я уволюсь до того времени.Я начальник КСУА80 и я даю даганы за все падряд сваим рабочим и ани меня баятся.И паяснюючи пишут по 50 грн за адну 10 раз в месяц как они любят сваево начальника.
Алиса Показати IP 8 Травня 2012 22:27
вчора була зарплата ,за повний мисяц получила 2200 грн (це з премиею за лояльнисть в розмири 500 грн,яку нам дають 4 раза в год),тобто зарплата на сьоднишний день на заводи в робочого який робить два роки становить 1700 грн. 22 аванс+- 500грн 7 зарплата +- 1200грн.
Игорь Показати IP 20 Червня 2012 20:32
Пане Качмарек,поцепить кондиционери на заводи,в цеху +40,неможливо видкалибрувати райхем.Як можна залишати людей в такий специ 16 годин,погрожуючи доганами?Чому людям не пидписують запланований отпуск?В мене з дивчиной вже куплени билети ,а йий говорять "иди на звильнення"!
Ірина Показати IP 6 Листопада 2012 23:17
Працювала на заводі 4 роки, зараз в декретній відпустці. Тяжко без кромбергської зарплати (2000 грн.), наразі отримую декретні (1300). Щоб працювати на Кромберзі потрібне терпіння, працьовитість, комунікабельність. Ті люди, які, ви пишете,селюки, - заслуговують поваги, більшої заробітної плати і, бажано, людського ставлення! Ви нарікаєте на керівників, майстрів, а самі один до одного ставитеся ще гірше!
сірожа Показати IP 27 Листопада 2012 19:47
Качмарек колити піднімеш нам зарплату.
Вася Показати IP 29 Січня 2013 17:08
Уберіть Сашу начальника зміни С, ну куди дивиться керівництво заводу, дають йому трохи більшу зарплату і возомнив з себе царя. пишу бо вже достав
Garant Показати IP 1 Лютого 2013 08:58
Да, да... і щей той Качмарек трахав свою підлеглу....
.... Показати IP 21 Лютого 2013 19:49
підняв на 40 грн,знімають в четверо більше
Grom619 Показати IP 17 Вересня 2013 22:01
Вчора я поїв грибів і , зранку сьогодні мені було зле...притравився я конкретно...мені було іти якраз у 2 зміну...трохи я відійшов до обіду..коли я став працювати на лінії, мене знов почало в животі колотити...до 1-ої перерви потерпів, але боявся щоб не знудило( дійсно було погано від запаху того спирту).. пішов у медпункт, медсестра сказала що мене після притравлення 2-3 дня буде організм знесилений..пішов до майстра , кажу що така ситуація склалася, а він мені:" а хто тебе замінить? так немає робочих", начальник зміни , аналогічно те саме сказала мені..я упустив голову пішов далі робити...до другої перерви я почав згасати, терпла спина, підкошувалися ноги...я ледь стояв і начальству похуй як я там на лінії роблю...коли почалася 2 перерва я просто пішов на вихід і поїхав додому, мені не потрібна була їхня премія 500грн за лояльність , мені дорожче здоров'я...коли я приїхав на квартиру я просто впав у ліжко і заснув, вмене просто не було сил...ось такке начальство вмене на лінії , що не піклується про стан робітників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus