USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Більше сотні маленьких шахістів змагалися на турнірі від «Кромберг енд Шуберт». Фото*

17 Грудня 2018 09:27
Вже традиційно ТОВ «Кромберг енд Шуберт» організовує змагання із гри в шахи для маленьких дітей, адже таким чином на підприємстві хочуть, щоб дітки не лише розвивали свої інтелектуальні здібності, а й гарно проводили час.

Турнір від компанії, приурочений до Дня Святого Миколая, зібрав більше сотні маленьких гросмейстерів із Луцька та інших міст області. Він відбувся 15 грудня у Волинському академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Організаторами традиційного щорічного шахового турніру стало ТОВ «Кромберг енд Шуберт» та інтелектуальне дітище підприємства шахова академія «КроШу», в якій вже понад п’ять років безкоштовно займаються діти працівників підприємства з відомим тренером Валерієм Васіним, який є і головним суддею змагань.
Вже з самого ранку маленькі шахісти разом зі своїми батьками вишикувалися в чергу, аби записатися в учасники турніру.
Як розповіла фахівець з соціальних питань на підприємстві ТОВ «Кромберг енд Шуберт» Наталія Шевельова, в сьогоднішньому турнірі беруть участь понад сто дітей від чотирьох до сімнадцяти років з Луцька та Волинської області, до того ж змагалася на турнірі дівчинка з Києва.
Для сина працівниці підприємства Маргарити Лотоцької ці змагання стали першими. Жінка каже, що її син любить точні науки, тож саме через це йому полюбилися шахи і він хоче далі ними займатися.
Натомість Михайло Слепчук привів на змагання свого сина Данила, який з п’яти років займається шахами і вже став бронзовим призером чемпіонату світу до восьми років

«Данило захопився шахами абсолютно випадково. У парку на День молоді ми зустріли тренера, який проводив сеанс одночасної гри в шахи. Я став грати, ось цей чоловік побачив, що зі мною мій син і запросив його на початковий урок, де побачив, що дитина дійсно проявляє успіхи. З цього все і почалося», - пригадав Михайло Слепчук.
Поки дітки випробовували шахові фігурі та годинники, Валерій Васін оголосив про відкриття змагань, зауваживши, що турнір відбувається вшосте поспіль. Зокрема, регламент передбачає сім турів по п’ятнадцять хвилин на кожного учасника, однак чимало дітей приймали участь в змаганнях не вперше, тож Валерій Васін закликав, як і на попередніх турнірах, бути дисциплінованими та чітко виконувати правила.
І нарешті малі шахісти з головою поринули у гру – хтось робив ходи швидко, а хтось не поспішаючи обдумував кожен крок, однак після кожної партії суперники дякували один одному за гру та обмінювалися враженнями.
До слова, аби учасники не зголодніли та могли відновити свої сили, поблизу ігрового поля можна було покуштувати різноманітні смаколики.
Отож, загалом у турнірі взяли участь 111 дітей, які змагалися у п’яти вікових категоріях.

Переможцями турніру стали:

вікова категорія до 16 років:

1 місце – Артем Матвійчук;

2 місце – Олександр Кухарук;

3 місце – Назар Мельник;

вікова категорія до 14 років:

1 місце – Максим Гузьо;

2 місце – Олександр Хільчук;

3 місце – Станіслав Бондаренко;

вікова категорія до 12 років:

1 місце – Костянтин Кучер;

2 місце – Андрій Дячук;

3 місце – Артем Ковальчук;

вікова категорія до 10 років:

1 місце – Ярослав Хороших;

2 місце – Артем Бобела;

3 місце – Єгор Сейц;

вікова категорія до 8 років:

1 місце – Данило Слепчук;

2 місце Адріан Щерба;

3 місце – Назар Хомяк;

дівчата:

1 місце – Євгенія Осмоловська;

2 місце – Антоніна Сомолюк;

3 місце – Ангеліна Кашинська.

Окремі відзнаки отримали наймолодші учасники турніру - Павло Соколенко та Варвара Апальковська.

Всі учасники турніру отримали новорічні подарунки від «КроШу», а діти, які посіли призові місця, отримали медалі та сертифікати на покупки у «Comfy». Також отримали сертифікати і найменші учасники змагань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus