USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На ЛПЕ – новий директор

29 Жовтня 2011 14:06
Луцьке підприємство електротранспорту очолив екс-гендиректор ЛуАЗу Іван Грицанчук. Нового керівника трудовому колективу ЛПЕ 29 жовтня представив мер Микола Романюк.
Спочатку колишній директор Володимир Пуц провів екскурсію підприємством для мера, його заступника Василя Байцима, начальника відділу транспорту і зв’язку мерії Рустама Дячука та свого наступника Івана Грицанчука. «Умови, звичайно хороші. Наскільки мені відомо, в Луцьку і на Волині кращих умов для ремонту і техобслуговування немає», - зазначив Пуц.
Як розповів Микола Романюк на представленні трудовому колективу нового директора, Володимира Пуца звільняють у зв’язку із закінченням дії контракту. Мовляв, йому не все вдалося зробити. «Ми про вас не забудемо і з роботою допоможемо», - переконував Романюк.
Натомість підприємство очолив колишній гендиректор автозаводу Іван Грицанчук. Цю кандидатуру узгодили з Мінтрансом. Отож перед ним стоятиме насамперед завдання погашення заборгованості із заробітної плати. «Для цього є багато шляхів», - переконує мер і додає, що скорочення працівників не відбудеться.
Однак до керівництва ЛПЕ є чимало питань. У муніципалітеті проаналізували роботу за півроку заступників керманича, начальників служб. Цю інформацію передадуть новому директору підприємства – «хай аналізує при формуванні команди».
Серед претензій луцької влади – слабка юридична робота. Мовляв, чимало боргів «повисло» на ЛПЕ саме завдяки рішенням судів, які підприємство програло.
Своєю чергою, новопризначений директор обіцяє погасити борги із зарплати і в подальшому не допускати їх появи. «Це – основне завдання», - зізнався він.
Люди, яких в актовому залі підприємства налічувалося зо чотири десятки, переважно зустріли нового директора нейтрально, хоч і насторожено.
Дехто поцікавився, коли з ремонту на автозаводі заберуть тролейбуси, які там простоюють. Іван Грицанчук пообіцяв першого листа на новій посаді адресувати саме «Богдану». Якщо ж на автозаводі не виконають власних зобов’язань, то ЛПЕ заблокує можливість обкатки тролейбусів.
Однак проти призначення нового керівника ЛПЕ особливо активно протестували два чоловіка у різних куточках залу. Один постійно наголошував, що цю кадрову зміну «не прийме рабочій клас». Тож погрожував понеділковим страйком на підприємстві. Натомість інший переконував, що краще від Пуца ситуацію на ЛПЕ ніхто не знає. Мовляв, зміна керівника піде лише на гірше. «Ви даєте нам людину всліпу, тож в понеділок буде то, шо було півтора року назад», - заявив один із незгодних.
Тролейбусники кажуть, що вийти на рівень прибутковості практично не реально. «Ви дивилися, хто їздить у транспорті? Там контингент: пенсіонер, піонер, міліціонер. От я за 5 годин сьогодні вторгувала 70 гривень», - заявила чиновникам кондуктор. Вона дорікає, що міськрада «нароздавала» посвідчень для безплатного проїзду.
Своєю чергою, Рустам Дячук переконував, що такі «ксиви» від мерії мають 102 людини, але це їм дозволяє закон
А попередній директор ЛПЕ Володимир Пуц подякував трудовому колективу за роботу. Він заявив, що за півтора року не було жодного страйку. Тож передає своєму наступникові підприємство у робочому стані – 40 тролейбусів, 33 автобуси. «Всі рахунки відкриті», - заявив Пуц. А внутрішні проблеми пов’язані зокрема з тим, що держава не виконує своїх зобов’язань і підприємство отримує менше коштів, ніж це передбачено фінансовими призначеннями.
Одного із працівників зацікавило, чи буде робота у їхнього колишнього директора. Заступник луцького мера Василь Байцим обмовився, що Пуцу пропонували посаду начальника управління транспорту міськради, але той відмовився.
Довідково:
Іван Грицанчук народився у 1955 році в Росії.
У 1972 році завершив навчання у Хотинській середній школі.
У 1978 році здобув освіту у Харківському політехнічному інституті.
З 1978 року працював на ЛуАЗ. Пройшов шлях від інженера-конструктора до гендиректора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
читач Показати IP 29 Жовтня 2011 16:16
Клімчук недаром писав погрожувальні листи місьраді.Тепер свого чоловічка посадив у крісло директора ЛПЕ
зе бест Показати IP 29 Жовтня 2011 17:39
а що стоїть за цією зміною для споживачів послуг ЛПЕ?
кондуктор Показати IP 29 Жовтня 2011 20:44
Байцима заступником директора ЛПЕ, Пуца заступником міського голови.
Перехожий Показати IP 30 Жовтня 2011 08:56
Сто дві ксиви видані на неоплачуваний проїзд-поіменно - чому нема інформації! Родичі чинуш ,чи продали, як автомати у МВС !
лучанин Показати IP 30 Жовтня 2011 10:23
У старого директора закінчився контракт, да і на скільки мені відомо борги на даний момент по зарплаті у підприємства 2.3 млн. грн. - не солодко прийдеться новому керівництву...
Лучанин Показати IP 30 Жовтня 2011 12:01
На автозаводі їх всіх начальничників,хто звязаний з Гунчиком попер Київ,добре всі крали, а зараз щуку кинули в річку.Крук крукові оке не виколе.Страшна країна, корупця і кримінал, а народ страдає, бо дурний народ.
) Показати IP 30 Жовтня 2011 14:15
эти суки на Дубенскую трол.5 не пускают...на выходные интервал 1 час!
TFA до ) Показати IP 30 Жовтня 2011 20:30
Про всяк випадок: http://lpe.at.ua/index/grafik_rukhu_trolejbus_5_quot_cegelnij_zavod_krz_quot/0-68
Лучанин Показати IP 30 Жовтня 2011 16:40
Тепер чекати 2 грн за проїзд на автобусах ЛПЕ на 15(15а) маршруті? Нічого страшного, колись не їздив, і зараз не буду ... Щодо тролейбусів - ЛПЕ за лізинг справно ж не платить, то чого їм від автозавода вимагати - якраз всі претензії до нового директора! А ультиматумами тут далеко не заїдеш, окрім як в тупик... Щось нічого хорошого тепер уявити не вдається ...
TFA до Лучанин Показати IP 30 Жовтня 2011 20:35
За лізинг треба довбати тих, хто на це пішов. А щодо поламаних Е231 - то вибачте, тролейбуси куплені за кошт міського бюджету, себто за наш кошт, тому вони повинні працбвати для нас, а не підпирати забор. Одна справа, якби поломка була на вині депо, але ж то конструкторські промахи, недосконала модель, хай тепер доводять їх до толку самі!
Андрій Лучик Показати IP 31 Жовтня 2011 10:55
Ай-ай-ай. Знову Байциму не пощастило. Адже він ТАК хотів стати директором ЛПЕ... Навіть в Клімчука просив...
Іван Показати IP 7 Листопада 2011 14:34
Люди побійтесь Бога, верніть Пуца, а то буде страшний СУД!!!
знайомі Показати IP 7 Листопада 2011 14:44
Дуже швидко відчується З А В А Л!!!, якщо буде інший директор, кращого за Пуца на цю посаду у місті не знайдете!!!!! Як Ви не боїтесь гріха, бог все бачить і обов"язково накарае по заслузі, і гроші чужі не допоможуть!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus