USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

На травневому мітингу виступили проти «сленгу Вєрки Сердючки». ФОТО

1 Травня 2013 12:34
Резолюцію щодо скасування пенсійної реформи в Україні, розірвання стосунків із МВФ, входження України у Митний Союз і надання російській мові статусу державної оголосили на першотравневому мітингу у Луцьку.

Урочистий мітинг за участю лучан та гостей міста з нагоди Першотравня у Луцьку організував міський комітет Компартії України 1 травня.

Розпочалося святкування ходою зі святковими транспарантами та червоними прапорами під акомпанемент 7 учасників духового оркестру міста Рожище. Музиканти, зокрема, зіграли марші «Прощання слов’янки», «Молодість», «Туга за Батьківщиною».

Так, колона рушила від вулиці Ковельська маршрутом: вулиця Лесі Українки – Театральний майдан – проспект Волі, і біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки спустилася до входу в центральний міський парк культури та відпочинку.

Саме там і розпочався мітинг, приурочений святу 1 Травня – Дню солідарності трудящих. За словами одного із організаторів дійства, голови Волинського обласного осередку «Антифашистський комітет України» Олександра Кононовича, на мітингу зібралася приблизно сотня людей.

Окрім того, багато людей залучені у автопробігові населеними пунктами Волині. Так, як розповів Олександр Кононович, райцентрами поїдуть приблизно 11 автомобілів з приблизно 50 людьми, які «нестимуть прапор свята».

На мітингу зачитали резолюцію, яка містила в собі 4 пункти. Першим пунктом стало скасування пенсійної реформи. «Вона не адекватна, вона не відповідає реаліям в нас в Україні. Можливо, вона адекватна в Німеччині чи Швейцарії, де тривалість життя довша… В Україні просто людина не скористається своїм пенсійним забезпеченням. Я розумію, що капіталістам це вигідно, щоб не платити лишні кошти», - зазначив Олександр Кононович.

У другому пункті резолюції волинські комуністи закликали розірвати усі відносини з Міжнародним валютним фондом. «Крім негативу ніякої користі немає в нас в Україні від цих позик, які йдуть не на перелаштування нашої промисловості чи модернізацію, а вони просто проїдаються. І коефіцієнт корисної дії там майже нульовий. Я наприклад не бачив жодної країни, яка б витягла себе з багна за допомогою позик МВФ. Дивіть, що в Латинській Америці: вона конає, як-то кажуть», - пояснив головний антифашист Волині.
Третій пункт: негайне входження України у митний Союз. «Наша промисловість спрямована саме на цей сегмент ринку», - додав Олександр Кононович.

Останньою вимогою мітингувальників стало надання російській статусу державної мови. «Ми маємо таку ситуацію в Україні, коли людина розмовляє російською мовою, от на Сході, на Півдні, а вчиться на українській мові в школах. І людина, в нас виходить, розмовляє суржиком. Треба дві мови, щоб уникнути цього. Щоб людина адекватно могла розмовляти і російською і українською мовами. В Радянському союзі всі володіли двома мовами і ні для кого це не було ніякою проблемою. Ми виступаємо за російську мову не тому, щоб комусь на зло зробити, а для того, щоб українець адекватно володів українською мовою і російською мовою. Щоб, як-то кажуть, було менше сленгу Вєрки Сердючки», - підсумував голова Волинського обласного осередку «Антифашистський комітет України».





































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
соромно Показати IP 1 Травня 2013 12:46
За стару гвардію вже мовчу. Ніхто іхніх переконань не зламає. Видно, солоденько жилося тим людям під партійною парасолькою. А молоді чоловіки що тут роблять під більшовицькими знаменами? Вони що, невдахи по життю, раз жаліють за комуністичним раєм? Чи хоч розгортали вони Історію??? Ще й малечу привели - жах!
сер... Показати IP 1 Травня 2013 12:52
Зараз невдах по життю половина України.
комсомол. Показати IP 1 Травня 2013 13:19
Всё прошло хорошо! А Бандерлохи пусть пеной исходят!!!
соромно до комсомол. Показати IP 1 Травня 2013 13:32
Близько ста учасників то навіть не лохи, а хворі на амнезію. Співчуття таким демонстрантам.
111 Показати IP 1 Травня 2013 13:23
гыгы Кононович - лучший)))
українець Показати IP 1 Травня 2013 13:54
Подивіться на ці р и л а - одна жидва шнобелі понаставляла і ні одного українця.Хто ту ідеологію заснував,той її святкує.
678 Показати IP 1 Травня 2013 14:19
У наш час бути комуністом треба мати мужність. Це все-рівно, що визнати відкрито себе пасивним гомосексуалістом. Пасивні гомосексуалісти та комуністи - це майже одне й те саме. Різниця лише в тому, що одні анусом думають, а інші насолоджуються.
кпу Показати IP 1 Травня 2013 14:31
Бояться коммунистическую идеологию!!! Значит мы всё делаем правильно!!!
українець до кпу Показати IP 1 Травня 2013 17:27
На ком.,ідеологію(читай коменти),л о ж и л и!!!,сам знаєш що і при тому всі бувші партійні керівники.Сьогодні хоч хтось один з керівників області чи міста був на вашому посміховиську?З вас пару деблоїдів і декілька старих маразматиків все місто сміється,а ви себе тішите,що правильно робите.
андріана Показати IP 1 Травня 2013 14:56
Фашистську чуму теж усі згадують з жахом. Значить, усе вони "делали правильно": крематорій, Голокост... Тільки цивілізований світ давно виніс вирок цій чумі, а комуністи (фашисти по-радянськи) ще голови піднімають. Безбожники. Замість до Великодня смиренно готуватися, то вони за фанфари, червоні шмати - і ВПЕРЬОД с пєснєй.
піндєц Показати IP 1 Травня 2013 23:00
кононовичі думають, що коли їх обговорюють, то це УСПЄХ. та ви всіх веселите, клоуни ви комуністичні) хлопці, знайдіть свою роботу і не позортеся. бо ж ви заробляєте погану карму не тіко собі, а й своїм дітям і внукам)
коля Показати IP 2 Травня 2013 06:48
Зараз невдах не пів України а 9/10.Зато Симоненко живе як буржуй.Невже всім засліпило.Який він комуніст він же ОЛІГАРХ.Жалко простих комуністів яких він дурить з молодою жінкою.
Правда. Показати IP 2 Травня 2013 07:25
Хохлопитек: психуй не психуй, се равно получишь первое мая!
комсомол. Показати IP 2 Травня 2013 07:55
Укр.мова боится конкуренции с русским, потому у Хохлопитеков и паника за двуязычие!
Ваня. Показати IP 2 Травня 2013 07:56
Укр.мова не конкурентно способна, а значит это мёртвый язык.
зaгрeб Показати IP 2 Травня 2013 08:11
У Кононовича брат вор.Воровал рибу, а его поймали.Дешовие карманники.
комсомольцеві івану безрідному Показати IP 2 Травня 2013 08:13
Клоуне, ти,без сумніву, і "русский" так само знаєш. І давно вже не "конкурентноспособный".
Украина. Показати IP 2 Травня 2013 09:22
Вор на украине-это успешный человек!
Таня Показати IP 2 Травня 2013 14:20
знаєте читаю тут коментарі і всі пишуть,що ці люди бідні в житті без певних фантазій,клоуни і т.д.Але чомусь ніхто не може підняти своє заднї місце і хоча б щось зробити.ці молоді люди молодці вони організовують певні акції,мітинги і допомагають людям,які не можуть в наш час знайти справедливість.якщо всі такі запеклі українці б"ють себе в груди,що комуністи ні на що не спроможні - це хворі українці!!!Кононовичі створили передачу в якій допомагають всім хто звертається до них за допомогою і вони не б"ють себе в груди,які вони молодці ,а мовчки це роблять і люди щиро вдячні їм...чому пишу таке бо сама зверталася за допомогою і абсолютно без проблем допомагають...я рада,що в нас на Волині є ще люди,яким не байдужа доля нашої України та нашого народу!!!і нехай ті люди які їх ненавидять давляться в тихому куточку від заздрості,що хтось спроможний щось зробити,а хтось тільки гадити на сторінках інтеренету....
тані до Таня Показати IP 3 Травня 2013 16:27
таня раджу вам календарь полистати.згадати що ви не в анголі чи в"єтнамі..ЧИ НА КУБІ ,А МОЖЕ ТУТ БЄЛОРАША?СКІЛЬКИ ВАМ РОКІВ ТРЕБА ЩОБ З ТОЮ СОВКОВІСТЮ ПОПРОЩАТИСЬ?РАДЖУ ПОЦІКАВИТИСЬ ТВОРЧІСТЮ КОМУНІСТІВ НА МИТНИЦІ,ТА В ВЗАГАЛІ СІМЄЮ КАЛЕТНИКІВ.МОВЧКИ ТАМ ДІЙСНО РОБЛЯТЬ А ТРУБЛЯТЬ ТУТ.ВАША СИСТЕМА МАЛА БУТИ ЗМІНЕНА ЩЕ 20 РОКІВ НАЗАД.А ТАК КОМУСЬ ДУЖЕ ГАРНО ХАРЧУВАТИСЬ В СОЦІАЛЬНОМУ ТРУПІ..А ВИ ХОЧЕТЕ ЩОБ ЗА ВАС ХТОСЬ ДУМАВ ТО САМА НА ЗОНУ!ТАМ ВСЕ НАПЕРЕД ПОНЯТНО.
Таня Показати IP 3 Травня 2013 19:47
Мені шкода,що за нас простих людей ніхто не думає..хоча влада повинна намагатися це робити і допомагати краще жити..незнаю,як до Вас звертатися але хотілося б щоб і Ви розуміли чи спроможна наша країна при сьогоденній владі нас оберігати??не спроможна!!!!!!!!і кричати всім і всюди,що в нас така чудова влада я небуду,бо це зовсім не так і шкода,що більшість людей цього не розуміють..ця більшість,як жебраки лише мріють але зусиль ніяких не прикладають до кращого життя...коли сама влада робить наш народ бідним,то про яке моральне задоволення можна говорити..в на зону не мені потрібно йти,а тим хто має можливості розвивати націю але гне її нище трави і збільшує лише своє становище та статки!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus