USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

США запровадили обмеження проти найбільшого виробника титану з Росії

26 Вересня 2023 09:29
США 25 вересня запровадили експортні обмеження проти п’яти російських компаній.

Як повідомляє офіційний журнал Федерального уряду США, посилити санкції вирішило Міністерство торгівлі США, а саме – бюро питань промисловості та безпеки, передає УНІАН.

Додаткові обмеження вводять проти:

ТОВ «Девайс Консалтинг»;

ТОВ «Грант Інструмент»;

«СМТ Айлоджік»;

«Стрелой»;

«ВСМПО-АВІСМА».

Як зазначається, вони діють всупереч інтересам національної безпеки або зовнішньої політики Сполучених Штатів.

Варто додати, що «ВСМПО-АВІСМА» – найбільший у світі виробник титану. Компанія виконує повний технологічний цикл – від переробки до випуску готових виробів. Вона також займається випуском виробів для військової галузі країни-терористки і з нею пов’язаний критичний ризик перенаправлення оборонних технологій США. Решта згаданий компаній поставляли компоненти для безпілотників в інтересах Головного розвідувального управління Генерального штабу Росії.

Водночас Міністерство торгівлі Штатів вирішило ввести експортні обмеження щодо 23 організацій з інших країн – Німеччини, Китаю, ОАЕ, Оману, Пакистану та Фінляндії.

14 вересня Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти Росії. Йдеться про 24 фізособи, заводи, банки та судна. «Автоваз», «Москвич», «Трансмашхолдинг», «Росавтодор», «Об’єднана металургійна компанія» та інші потрапили до списку санкцій.

Пізніше Канада оголосила про нові санкції проти Росії – під обмеження потрапили 42 людини і 21 юридична особа. Під обмеження потрапили Московський державний інститут міжнародних відносин, видання «Погляд», «Комсомольська правда», молодіжні організації «Юнармія», «Молода гвардія», «Російське географічне товариство», очолюване Шойгу, клуб «Валдай»«, акціонерне товариство «Володимир Точмаш», ПАТ «Ковровський механічний завод» та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus