USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині збиратимуть гроші на пам’ятник Козаку Мамаю

21 Лютого 2012 13:32
На Волині хочуть спорудити пам’ятник Козаку Мамаю, але коштів на це у волинської влади немає. Отож громаді пропонують самотужки збирати гроші на монумент.

Про це йшлося 21 лютого під час засідання постійної комісії з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, ЗМІ обласної ради.

Ідея спорудження пам’ятника належить директору Музею історії сільського господарства Волині - скансену в Рокинях Олександру Середюку. Сам він аргументує важливість монументу саме на Волині тим, що наша область – «козацький край, а також прабатьківщина Бойового Гопака».

Так, мовляв, у нього виникла логічна ідея спорудити просто неба «козацький зимівник, пам’ятник «Козаку Мамаю» - козаку-воїну, козаку-характернику і звитяжцю».

Споруджувати його буде відомий скульптор, Заслужений діяч мистецтв України Володимир Шолудько. Він уже виготовив проект та гіпсову композицію. А дирекція музею підготувала камінь-моноліт для роботи митця.

На спорудження монументу потрібно 55 тисяч гривень. Натомість, у обласної ради попросили хоча б 20 тисяч. Однак, як стверджують в управлінні культури та туризму ОДА, цьогоріч коштів на зведення пам’ятників у бюджеті не передбачено.

Тому начальник управління Володимир Лисюк рекомендував автору ідеї організувати збір коштів серед інтелігенції краю, громадськості, працівників освіти, культури. Чиновник нагадав, що саме таким чином у Луцьку відкрили бронзове погруддя Олені Пчілці.

Так, проект рішення про збір коштів на пам'ятник депутати облради під час сесії 6 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мамайко Показати IP 21 Лютого 2012 14:20
Блін, як же ми жили раніше без пам'ятника Мамаю?
бабайко до Мамайко Показати IP 21 Лютого 2012 17:21
вимагаю памятника бабаю!
SPIKER Показати IP 21 Лютого 2012 18:42
для бабая здам...
кощій Показати IP 21 Лютого 2012 21:27
Я також вимагаю пам"ятник Бабай- Йезі ( по -тюркські значить - Бібі Язі.
сама Показати IP 14 Травня 2012 17:42
А отак і жили, бо мало що знаєм, а тепер коли можна знати більше,корчим із себе всезнайок й вважаєм що можемо вирішувати долю знаків й знамен за якими судитимуть нас наші нащадки. Дорогу тобі Мамаю! До рідного краю...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus