USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

НАБУ оголосило у розшук Гладковського-молодшого

22 Квітня 2021 16:21
Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук одного з восьми підозрюваних у справі «Оптимумспецдеталь» Ігоря Гладковського – сина колишнього першого заступника секретаря Ради безпеки і оборони Олега Гладковського.

Відповідне рішення детектив постановив 21 квітня, інформує пресслужба НАБУ.

«Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого у корупційній схемі завершене, переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у грудні 2020 року Гладковському відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Читати ще: Елітні автівки, нерухомість та 2 паспорти Гладковського-молодшого: таємне життя розкрадача «Укроборонпрому»

«Рішенням суду його обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня, відтак він уже не мав можливості затягувати досудове розслідування. Його викликали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на 16 квітня та, у зв’язку з неявкою, повторно на 20 та 21 квітня для отримання копії обвинувального акта і реєстру матеріалів досудового розслідування. Однак особа тричі не з’явилася», – пояснили в НАБУ.

За даними слідства, з допомогою підозрюваного у 2015-2017 роках товариство з обмеженою відповідальністю «Оптимумспецдеталь» отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами «Укроборонпрому».

За це Гладковський-молодший отримував 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми.

У такий спосіб лише за одним договором обвинувачений отримав 950 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом), а про підозру йому повідомлено 21 грудня 2020 року.

17 жовтня 2019 року НАБУ затримало колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

18 жовтня у САП заявили, що експосадовцю повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними слідчих, внаслідок діяльності Гладковського державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків. Крім того, як заявили у САП, Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці.

Прокурори САП просили ВАКС взяти Гладковського під варту з альтернативою внесення застави у 100 млн грн, однак суд постановив обрати експосадовцю запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у 10,6 млн грн. У жовтні за Гладковського було внесено заставу, він вийшов із СІЗО.

Крім того, Гладковський є фігурантом інших кримінальних проваджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вженеюрист фейкін Показати IP 22 Квітня 2021 18:38
А синки пашинського, авакова? Партизана кравчука синок де подів кораблі з найбільшого у Європі Чорноморського пароплавства? Чи йому їх Україна подарувала?
Анонім Показати IP 22 Квітня 2021 18:43
Объявили того, кто уже давно находится заграницей и попивает дорогой коктейль читая клоунские заявления нашей фемиды. Парнишка с помощью папы «обворовал» украинскую армию на миллионы долларов, за то всюду кричал «Слава Украине». Порошенко все это покрывал и давал им «зеленый свет».
Народна прокуратура Показати IP 24 Квітня 2021 00:43
А тепер це клоунське НАБУ буде шукати вітра в полі, як вже шукає "невловимого" суддю Вовка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus