USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гладковському-молодшому повідомили про підозру в мільйонному хабарі

21 Грудня 2020 16:46
НАБУ і САП повідомили про підозру в отриманні 950 тисяч гривень хабара особі, яка забезпечувала вплив на прийняття рішення гендиректором держпідприємства Укрспецекспорт.

Про це 21 грудня повідомляє пресслужба НАБУ.

Ім’я підозрюваного не повідомляється, проте, колишній журналіст-розслідувач, а нині – член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко з посиланням на інсайдерів повідомляє, що йдеться про сина експершого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега ГладковськогоІгоря Гладковського, інформує Кореспондент.

Слідство встановило, що Гладковський разом з низкою осіб в 2015-2017 роках реалізували корупційну схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам ГК Укроборонпром з використанням ТОВ Оптімумспецдеталь та інших підприємств.

Читати ще:Елітні автівки, нерухомість та 2 паспорти Гладковського-молодшого: таємне життя розкрадача «Укроборонпрому»

Завдяки зусиллям підозрюваного Оптімумспецдеталь отримувало преференції при укладанні договорів і розрахунків з підприємствами Укроборонпрому. За це він отримував хабарі в розмірі 50% від суми незаконного прибутку учасників схеми.

За даними НАБУ, тільки за одним договором Гладковський отримав 950 тисяч гривень, і це не єдиний випадок – інші факти зараз розслідують.

Зазначається, що розслідування зазначених фактів детективи здійснюють з листопада 2019 року, коли підслідність у справі визначили за НАБУ.

У цілому, слідство встановило вісьмох учасників корупційної схеми, реалізованої за участю Оптімумспецдеталі. З них двоє вже засуджені, троє – на лаві підсудних. Ще троє залишаються підозрюваними.

Також в рамках розслідування встановлено, що за час дії схеми Укроборонпрому поставлено товарів на суму близько 165 млн грн, при цьому в бюджет не надійшло понад 49 млн грн.

Раніше повідомлялося, що учасниками схеми із розкрадання в оборонному комплексі є ексзаступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пшик Показати IP 22 Грудня 2020 08:27
ЦЯ ВЛАДА НІКОГО НЕ ПОСАДИТЬ. Щоб не відбувся ефект доміно. Щоб не давати приводу для пропаганди агресора. Щоб опозиція не зловживала демократичними цінностями. Щоб тюрми не були переповнені....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus