USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Набули чинності закони щодо пільгового розмитнення «євроблях»

15 Травня 2021 12:19
Від сьогодні, 15 травня, набув чинності закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування якими є транспортні засоби» № 1402-ІХ, який напередодні було опубліковано на сайті видання «Голос України».

Про це повідомляє ТСН.

Закон ще 12 травня був підписаний президентом Зеленським разом із іншим – Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України № 1403-ІХ.

Згідно з документами, вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п’яти років, які були ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Сума акцизного податку залежатиме від віку автівки, об’єму та типу двигуна й не залежатиме від її вартості. Базова ставка коливатиметься від нуля до 150 євро, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме однієї тисячі євро.

Такі автомобілі тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом. За пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника. На пільгове митне оформлення дається 180 днів від моменту набрання чинності законами. Учасники АТО/ООС матимуть змогу скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2» й вище, походять з держави-окупанта (держави-агресора) або ввезені з тимчасово окупованої території України. Закони набирають чинності від наступного дня після опублікування та вводяться в дію через один місяць з дня набрання чинності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 15 Травня 2021 12:25
Хто розмитнив спочатку- той лох....а хто їздив десять років на контрабандному авто- той виграв
Андрій до дідо Показати IP 15 Травня 2021 13:02
Зато кучу нервів зберіг.
Всім Показати IP 15 Травня 2021 13:35
Ніколи нічого не буде у цій державі. Була би нормальна держава, всі ці недобитки були б конфісковані і здані на металобрухт
ххх до Всім Показати IP 15 Травня 2021 21:15
була б нормальна держава розмитнення було б ,35 відсотків від вартості......авто.так ,як всіх товарів які заїхали в україну.......а ти чмо мабуть не хочеш нормальне авто за розумні гроші.лох не мамонт -не вимре......
Всім до ххх Показати IP 16 Травня 2021 11:52
Все, що старше 10 років - це труна на колесах, а не нормальне авто за розумні гроші. Як бомжі шукають їжу на помийницях, так і ви скупляєте непотріб по всьому світу і завозите в Україну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus