USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Над Луцьком пролетів фронтовий бомбардувальник

6 Вересня 2018 07:00
В середу, 5-го вересня, приблизно о 16:30 над Луцьком пролетів фронтовий бомбардувальник Су-24М або його розвідувальна модифікація Су-24МР.

Про це повідомили в організації волинських авіалюбителів "ОВАЛ".

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на авіаційному полігоні Повурськ в Ковельському районі 8-9 вересня відбуватимуться військові авіаційні навчання з практичним застосуванням авіаційних засобів ураження (бомбометання та пуски ракет по наземних навчальних цілях).

На цих навчаннях навички бойового застосування на полігоні відпрацьовуватимуть екіпажі фронтових бомбардувальників Су-24М, фронтових розвідників Су-24МР і навчально-бойових літаків Л-39 "Альбатрос" зі складу 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Івановича Франка, яка дислокується на аеродромі Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Стандартний маршрут їх польоту наступний: Старокостянтинів (Хмельницька область) - Корець (Рівненська область) - Тинне (Рівненська область) - Красноволя (Волинська область, Маневицький район) - авіаційний полігон Повурськ в Ковельському районі (виконання навчально-бойового завдання) - Рожище - Луцьк - Дубно (Рівненська область) - Старокостянтинів.

Зазвичай над Луцьком літаки за цим маршрутом проходять на висоті 4000 - 4500 метрів. В ясну погоду вони добре помітні жителям 40-го, 33-го та 55-го кварталів, а також села Липини. Проте в деяких випадках екіпажі окремих літаків отримують на зворотному шляху до Старокостянтинова додаткові завдання, наприклад, обліт радіотехнічних засобів Луцького військового аеродрому, який під час їх польотів працює як резервний на випадок різкого погіршення метеорологічних умов або нештатних ситуацій на борту. В такому випадку екіпаж літака знижується на гранично малу висоту 50 - 100 метрів і проходить над злітно-посадковою смугою Луцького військового аеродрому.

Також у Володимир-Волинському з 2016 року дислокується 39-й окремий зенітно-ракетний полк (в/ч А-2892), який контролює повітряний простір Волинської області. Екіпаж літака, який сьогодні пролітав над Луцьком, міг також отримати завдання перевірити реакцію чергових сил протиповітряної оборони в регіоні, пройшовши на малій висоті над містом. Тобто чергові бойові розрахунки 39-го окремого зенітно-ракетного полку у Володимирі-Волинському мали встигнути відреагувати на раптову появу літака в небі, увімкнути свої радіолокаційні засоби, супроводити літак, захопити його та умовно знищити, здійснивши по ньому умовний пуск зенітної ракети. А екіпаж літака, в свою чергу, мав зафіксувати роботу наземних радіолокаційних станцій полку, засікти їх місцезнаходження, відслідкувати їх роботу та виконати відповідні протиракетні маневри для зриву їх захвату та супроводу.

"Зауважимо, що обидві причини сьогоднішнього прольоту літака над Луцьком, вказані нами вище, є лише припущеннями, чому літак міг пролетіти над містом. Проте обидві причини є рутинними завданнями для екіпажів літаків Військово-Повітряних Сил, які вони виконують в небі різних регіонів України чи не щодня", - йдеться у повідомленні.

Фотографія ілюстративна, проте реально зроблена на Луцькому військовому аеродромі на початку липня 2016 року та наочно демонструє подібні проходи фронтових бомбардувальників Су-24М і фронтових розвідників Су-24МР зі складу 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Івановича Франка на малих і гранично малих висотах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
шталаг-365 Показати IP 6 Вересня 2018 08:10
Раніше над Луцком літали цілими ланками,ескадрилями,полками , дивізіями-і це не було якоюсь сенсацією
Бомбіла до шталаг-365 Показати IP 6 Вересня 2018 11:14
Скоро і в нас полк буде.
москаль Показати IP 6 Вересня 2018 08:28
Над Рожище тоже на малой высоте пролетел. Вся Рожищанская больница перепугалась от грохота.
наш не наш? до москаль Показати IP 6 Вересня 2018 11:14
А я то думаю Анатоль не пише. Ще в шоці бідолага.
Анонім до наш не наш? Показати IP 6 Вересня 2018 17:08
Цікаво,на чому він сидить,на стакані чи на траві
москаль Показати IP 6 Вересня 2018 09:05
Над Рожище тоже пролетел на малой высоте.. Вся Рожищенская больница перепугалась от грохота.
Анонім Показати IP 6 Вересня 2018 09:24
учора гуркотіло, як ніколи раніше, декілька секунд, але дуже сильно
Крук Показати IP 6 Вересня 2018 09:42
Оце новина! Сенсація прямо.
Вовка Показати IP 6 Вересня 2018 09:52
В одній сттатті здали дислокацію половини військ, що знаходяться на Волині, для авіації навіть маршут прописали (навчальний чи тренувальний).
хехъ до Вовка Показати IP 6 Вересня 2018 11:00
спутники нагрев движка могут снять, чудо.
Анатоль_2 Показати IP 6 Вересня 2018 11:43
Наш не наш,Ви праві,Анатоль труси міняє,він в шоці,браття мої,сьогодні і завтра я замість нього

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus