USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Над вбиральнею у центрі Луцька зроблять кафе

24 Квітня 2019 17:07
Депутати міської ради надали дозвіл на реконструкцію громадської вбиральні на Театральному майдані обласного центру Волині. Зокрема, раніше планувалося, що реконструкція передбачатиме облаштування виставкової зали та кафетерію.

Про це йшлося 24 квітня під час засідання 56-ї сесії міської ради.

Так, на розгляд депутатів був винесений проект рішення про реконструкцію нежитлового приміщення (громадської вбиральні) за адресою: Театральний майдан, 8.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук поінформував, що результатом зустрічі з орендарем став сьогоднішній проект рішення.

«Фірма дала звіт про проведення технічного обстеження вбиральні. Будівля не придатна до експлуатації, тобто побудувати нове дешевше, аніж реконструювати старе. Організація пропонує побудувати приміщення площею не менше 70 квадратних метрів, яке передадуть громаді міста», – пояснив Костянтин Петрочук.

Проте депутат Тарас Шляхтич наголосив, що краще буде виставити землю та приміщення на аукціон

Своєю чергою, обранець Євгеній Ткачук відзначив, що епопея з вбиральнею тягнеться ще з часів мера Богдана Шиби.

«Якщо ми продамо з аукціону, то не зможемо зобов’язати власника, щоб у цьому приміщенні була саме вбиральня. Зараз у центрі міста стоять ці пластмасові туалети, на які соромно дивитися, коли відбувається якесь святкування. Підприємець, який бере в оренду цей об’єкт, зробить там реконструкцію. Якщо ми не проголосуємо зараз, то це питання знову затягнеться на роки. Натомість підприємець побудує нове приміщення, яке буде в комунальній власності. Потім ми зможемо виставити це приміщення на аукціон і продати його значно дорожче, аніж зараз, коли воно знаходиться в плачевному стані», – зазначив Євгеній Ткачук.

Зокрема, міська рада вирішила дозволити орендарю – Товариству з обмеженою відповідальністю «ЛУЦЬК ФУД СЕРВІС» провести реконструкцію нежитлового приміщення (громадської вбиральні) загальною площею 64,6 кв. м.

Також передбачено, що в об’єкті будівництва, який буде створено в результаті реконструкції нежитлового приміщення, територіальній громаді міста буде належати право власності на нежитлове приміщення в підвальному поверсі загальною площею не менше 70,0 кв. м. Варто зазначити, що на період проведення реконструкції нежитлового приміщення орендар платитиме за оренду 1 гривню на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Прораб Показати IP 24 Квітня 2019 17:11
Громадська вбиральня дійсно потрібна в центрі міста.
Цікаво Показати IP 24 Квітня 2019 17:21
А де в центрі сходити в туалет? Депутати не думали.
Нема на то ради Показати IP 24 Квітня 2019 17:25
Містобудівною документацією ніяке будівництво там не передбачено ! Чекайте на позов до суду ! Покажіть людям того &амняного рахітектора, який розписався у своєму непрофесіоналізмі !
Лучанин Показати IP 24 Квітня 2019 18:05
С.Булкін,пошли їх всіх ....Буде кафеееее і все!
лучанка Показати IP 24 Квітня 2019 18:25
І хто захоче ходити в кафе , у підвалі якого громадський туалет? Сморід буде несусвітний. Чи після реконструкції клозет зменшиться до двох кабінок у кафе, у які пускатимуть лише відвідувачів? Туалету не буде 100 процентів. Потрібне місце для кафе. А ви, лучани і гості міста, у під"їзди і під кущики. Коли вже ті народні обранці і їх рідня наїдяться?
ігор луцький Показати IP 24 Квітня 2019 22:22
Я вже уявляю як назвуть кафе в народі:Привіт.Йдем на каву до біде?Приблизно так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus