USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Газпром» заявив про початок розірвання контрактів з «Нафтогазом»

3 Березня 2018 15:43
У російському "Газпромі" заявили про початок процедури розірвання контрактів з Україною на постачання та транзит газу. Тим часом у "Нафтогазі" кажуть, що не отримував жодних документів від росіян, йдеться у матеріалі DW.

"Ми розпочали процедуру розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України". І нову справу в Стокгольмському арбітражі за цим позовом "Газпрому" абсолютно точно буде розглядати новий склад арбітрів", - заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, якого цитує "Інтерфакс".

У "Нафтогазі" в суботу, однак, знову заявили, що наразі не отримували від "Газпрому" "жодних документів стосовно наміру розірвати контракти на постачання та транзит газу". "Діючі контракти не передбачають можливості їх розірвання в односторонньому порядку", - йдеться у заяві підприємтва, розміщеній на його сайті.

Нагадаємо, газова криза почалася 28 лютого, коли "Нафтогаз України" виграв суперечку проти "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі і домігся компенсації у сумі 4,63 мільярда доларів США за недопоставку "Газпромом" погоджених обсягів газу для транзиту. Російська компанія має сплатити 2,56 мільярда доларів США на користь "Нафтогазу".

2 березня у зв’язку з тим, що Росія понизила тиск у транзитному газопроводі, та щоб унеможливити енергетичну кризу, в українській енергетиці запровадили надзвичайний стан.

Пізніше стало відомо, що Польська нафтогазова компанія (PGNiG ) розпочала екстрені поставки газу Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 3 Березня 2018 15:47
Може то й добре
Не Анатоль до Анатоль_ Показати IP 3 Березня 2018 17:30
А може й нє - холєра його знає
смотрите видео Показати IP 3 Березня 2018 18:38
з Онищенком- заговорил! на NEWS ON. Вся правда о том кто управляет Украиной и кто такой Порошенко.Народный депутат Украины VII, VIII созывов Александр Онищенко в Испании дал первое большое эксклюзивное интервью телеканалу NEWSONE, в котором рассказал об обратной стороне большой украинской политике: своих отношениях с президентом Порошенко и другими крупными политическими фигурами Украины, а также о своих скандальных “пленках Онищенко”.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus