USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У США накрили понад 40 фейкових російських ЗМІ

16 Липня 2018 07:00
Оперативники російського «Агентства досліджень інтернету» IRA в Санкт-Петербурзі видали себе за новинний сайт з США й активно поширюють фейки.

До такого висновку прийшли слідчі, які займаються втручанням РФ у вибори президента США 2016 року, передає ZNAJ.UA з посиланням на NPR.

Оперативникам вдалося виявити 48 акаунтів у Twitter, які видавали себе за американські інформаційні агенства. Серед них: «@ElPasoTopNews», «@MilwaukeeVoice», «@CamdenCityNews» i «@Seattle_Post».

За даними видання, IRA створив аккаунт у травні 2014 року під виглядом газети Chicago Daily News, яка не працює в Штатах з 1987 року. Станом на липень 2016 року аудиторія склала 19 тисяч осіб.

Фейкові ЗМІ спочатку не видавали себе, показуючи звичайні місцеві новини. На думку слідчих, в планах росіян було створення великої мережі акаунтів для впливу на американців.

«Росіяни грають в довгу гру. Вони створили присутність у соціальних мережах, фіктивних користувачів і організацій, які певний час завойовують довіру читачів», – розповів конгресмен Адам Шифф.
«Створення помилкових джерел новин є ефективним, тому що люди довіряють місцевим новинам, навіть якщо такого видання вони раніше не бачили», - розповів виконавчий директор The American Press Institute Тому Розенстил.

На думку сенатора комітету з розвідки Сьюзен Коллінз, російські журналісти намагаються посіяти невдоволення й сумнів американців в поточному положенні справ, тим самим переманюючи їх на свою сторону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus