USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Намагався затримати п’яного прокурора: на Волині судили поліцейського, який зайшов у приватний двір

21 Листопада 2022 19:35
Рожищенський районний суд 21 листопада визнав винним поліцейського з Нововолинська Віктора Циплакова у порушенні недоторканості житла та призначив йому покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Поліцейський з рішенням не згідний та подаватиме апеляцію.

Про це БУГу повідомив сам поліцейський.

Нагадаємо, у вересні 2020 року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. За кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк. Як зазначає видання, прокурор поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку він втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Коли ж його спіймали, то відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнаючи, що п’яний.

У мережі скадального прокурора прозвали «зіркою YuoTube» через відео з бодікамер поліцейських, які ловили Миколу Троцюка, адже воно набрало майже один мільйон переглядів.

Наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратури. А вже через два місяці з’явилася інформація, що він поновився на посаді.

Читати ще: Волинського прокурора, якого зловили п’яним за кермом, поновили на посаді в неіснуючу прокуратуру

Натомість одному з поліцейських Віктору Циплакову, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».
21 листопада підтримати правоохоронця до суду приїхав помічник народного депутата Ігоря Гузя, депутат облради Андрій Бокоч.

Суд першої інстанції визнав поліцейського, який виконував свій обов’язок, винним у порушенні недоторканості житла, коли він, затримуючи нетверезого прокурора, зайшов за ним слідом на подвір’я. Віктору Циплакову призначили два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Тобто, рік умовного терміну.

З таким рішенням він не згідний, вважає його незаконним та несправедливим, тож подаватиме апеляцію.

Потерпіла сторона – теща і тесть Троцюка та сам «горе-прокурор» в суд не з’явилися.
Андрій Бокоч зазначав, що неприпустимою є ситуація, коли правоохоронець, який слідував закону і зупинив п’яного водія, змушений тепер відповідати перед судом. А прокурор, який їздив п’яним, спокійно зумів поновитися на роботі та ще й отримав зарплату за пропуск.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Ветеран Показати IP 21 Листопада 2022 20:36
Пригадуєте, наприкінці 2013-го і початку 2014-го на Майдані співали: "Кривавий "Беркут" і суд продажний"... Що змінилося за ці 9 років? Скільки часу минуло з тієї погоні в Нововолинську, а й досі пам'ятаю цю прокурорську ганьбу. Думав, що його вже давно вигнали зі служби. Аж виявляється, що й досі він стоїть на "сторожі" закону! Саме проти таких прокурорів і суддів боровся Майдан, гинули і гинуть наші Герої!
скептик до Ветеран Показати IP 21 Листопада 2022 22:35
все по-еуропейськи
Петро до Ветеран Показати IP 23 Листопада 2022 14:02
Пригадуємо ,як на майдані ми всі думали ,що далі буде по чесному .Будуть справедливі суди ,чесні прокурори ,що наш автомобіль не буде завжди підозрілим для Українського поліцейського , що не буде плану по штрафах для поліцейських,що не будуть підсовувати використані трубки в алко -тестерах . Все з минулого .
! Показати IP 21 Листопада 2022 20:37
Це звіздець. Суддю на мило
Нема на то ради ? Показати IP 21 Листопада 2022 20:52
Суддю і того прокурвора - на суд Лінча ! Перед Європою встидно !
Doc Показати IP 21 Листопада 2022 21:02
Українське правосуддя найкраще!
Ліда Показати IP 21 Листопада 2022 21:29
Слів немає, замість того щоб премію дати поліцейському який в Україні не злякався затримувати прокурора, вони йому термін, а прокурору зарплату і посаду, ну повний ..здець
Петро до Ліда Показати IP 23 Листопада 2022 13:08
Слів немає коли згадуєш, як зупинили *маршрутку *з Торчина і витягували водія автобуса в м.Луцьк на вул.Ковельській ,бо їм здалося ,що він був без маски .Слів не має коли згадуєш , як такі *правоохоронці зупинили автобус з пасажирами в с.Піддубці для* перевірки* ,вигнали людей з автобуса і поклали мордами в землю.Слів немає згадуючи як в Маневичах біля районної лікарні *такий правоохоронець * вбив з табельної зброї пострілом в голову молодого чоловіка ,підозрюючи його в керуванні автомобілем в стані алкогольного сп*яніння .Оце ,,,,здець замість покарання сплатити штраф ,чоловік отримав кулю і смерть .
Анонім Показати IP 21 Листопада 2022 21:37
За що ми воюєм???? Щоб це бидло лишилося при посадах !
Glover Показати IP 21 Листопада 2022 21:47
Це відео було вже десь рік назад!
Правда Показати IP 21 Листопада 2022 22:07
Одна надія на ЗСУ і те що наведуть порядку.
Ірина Показати IP 21 Листопада 2022 22:09
Це просто жах!!! Ну як так може бути? Ми дивуємся москалям, що вони чинять, а що роблять ПРОДАЖНІ судді... Як можна так чинити? Озвучте прізвище судді! Нехай всі знають цю продажну......
Анатолій Показати IP 22 Листопада 2022 13:52
Це повний крах, фіаско. Хто в здоровому глузді піде працювати в поліцію? Замість того щоб адекватних принципових ставити на керівні посади, їх будуть пресувати. А безпринципні сволочі будуть на начальниками. І це у всіх сферах де є державне управління. Потрібно зробити вищі посади міста, району виборними, то булоб краще. Несправився, люди виберуть іншого. І тодіб наяальник поліції рвавби д.пу за своїх працівників, а не за кума прокурооа. Так само началька прокурорів аби вибирати. В даній ситуації начальникі прокуратури і поліції мають відповідати за дії своїх працівників.
Петро до Анатолій Показати IP 23 Листопада 2022 13:34
Всі хто туди пішов з таким глуздом через рік звільнились .А прийшли такі які були раніше тільки більш зухвалі ,які думають ,що вони цар,бог,і суддя .Чим закінчилась для керівників поліції історія коли в Торчині . поліціянти увірвались на подвір*я оселі переслідуючи *не тверезого водія * який при перевірці виявився тверезим ?Купа кримінальних статей порушено - відповідальності ні якої !Чому ? Тому,що власником оселі в Торчині був не прокурор ,чи суддя .!
911 Показати IP 22 Листопада 2022 14:17
суддю на передову одного і другого що виноватий і того суддю що прийняв рішення.скотняки
Солдат до 911 Показати IP 23 Листопада 2022 12:23
Спасибі но краще хай рови копають біля кордону лопатами а то вони тут ще в спину будуть стріляти.
До Анатолія Показати IP 23 Листопада 2022 07:18
Не переживайте вакантних посад майже немає, тепер зарплата(в районі 50 тисяч) в них захмарна (автомата носити не важко) . Ви у свій час в Маневичах такої халяви не застали, ну хіба вислугу рік за півтора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus