USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинський прокурор, спійманий п’яним за кермом, поновився на посаді. Дії поліцейських розслідує ДБР

30 Червня 2021 14:58
Прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк, якого у вересні минулого року спіймали п’яним за кермом, поновився на посаді.

Натомість одному з поліцейських, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, сьогодні Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».

Нагадаємо, відео, яке на власному Youtube-каналі розмістило Інформаційне агентство Волинські Новини, набрало понад мільйон переглядів.
Користувачі у коментарях захоплювалися діями поліцейського, але з прикрістю припускали, що прокурор відновиться на роботі, а патрульних, які його затримали, зроблять крайніми. Схоже, так все і може трапитись.


Суд визнав прокурора винним

У вересні минулого року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. Здавалося б, це звичайна ситуація для поліції, адже ледь не щодня у ЗМІ з’являється інформація про те, що на Волині затримали водіїв напідпитку. Проте цього разу за кермом іномарки Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк. Прокурор поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку він втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Коли ж його спіймали, то він відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнаючи, що п’яний. Але вже невдовзі у суді Микола Троцюк таким себе не вважав, та почав разом зі своїми адвокатами шукати прогріхи в оформленні протоколів про п’яне водіння та втечу від поліції.

Наприкінці грудня Щацький районний суд Волинської області в особі судді Наталії Сушик визнав винним Миколу Троцюка у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 122-2, ч. 1 ст. 130 КУпАП, однак закрив провадження у справі на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП, у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Здавалося б, після постанови суду про винність прокурора епопея з цією справою закінчена, проте Микола Троцюк вирішив не здаватися та доводити свою нібито невинуватість в Апеляційному суді Волинської області. 27 січня відбувся розгляд справи в суді на вулиці Червоного Хреста у Луцьку. Адвокати Миколи Троцюка не погодилися з постановою Шацького суду.

Втім, суд на доводи адвокатів «не повівся», адже, на його думку, докази про правопорушення, вчинені Миколою Троцюком, є вагомими. Тож Апеляційний суд Волинської області не задовольнив апеляційні скарги адвокатів та залишив постанову Шацького районного суду Волинської області без змін.

Прокурора поновили на посаді

Наприкінці квітня ІА Волинські Новини повідомляло про те, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратура. Інформацію підтвердили у Волинській обласній прокуратурі.

Днями редакції стало відомо, що Миколу Троцюка поновили на посаді, а на сайті Нововолинського міського суду вказано, що прокурор навіть виступатиме як сторона обвинувачення в окремих справах.
Аби отримати офіційне підтвердження, редакція надіслала запит до Волинської обласної прокуратури та поцікавились, на яких підставах поновили прокурора.


Поліцейському, який затримав прокурора, ДБР оголосило про підозру

З власних джерел ІА Волинські Новини стало відомо, що одному з поліцейських, який брав участь в затриманні прокурора, ДБР оголосило підозру. Інформацію підтвердили і під час пресконференції щодо перших підсумків роботи.

Керівник Другого слідчого відділу (з дислокацією у Луцьку) Територіального управління ДБР Львова Сергій Єфремов повідомив, що сьогодні поліцейському оголосили підозру, адже він перевищив свої повноваження.

«Без законного дозволу в рамках провадження у справі про адміністративне правопорушення, без дозволу власника домоволодіння поліцейський порушив недоторканість житла. Це суворо заборонено Конституцією і законом про національну поліцію. Якщо суд визнає його винним, то йому загрожую покарання в межах санкції статті 162 КК України Порушення недоторканості житла (караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, - ВН). Прокурорам потрібно ще доводити винуватість у суді, але вони вважають, що є достатньо підстав для оголошення підозри. Тут не йдеться, що потерпілими у справі є родичі прокурора, йдеться про дотримання законності працівниками поліції», – зазначив Сергій Єфремов.

Іван САВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 30 Червня 2021 15:03
венедіктова рулить, якби був нормальний президент,то генеральним прокурором був приміром Рябошапка, а не ця ...
! до Анонім Показати IP 30 Червня 2021 16:08
Ахахахаха ...
Андерсон Показати IP 30 Червня 2021 15:14
Вони там всі такі, чого дивуєтесь?
так таки так! до Андерсон Показати IP 30 Червня 2021 19:14
і не ільки там! корупцію подолано!95 кв рулить!
скептик Показати IP 30 Червня 2021 15:24
це якщо поліція переслідує правопорушника з метою його затримання, то має одержати ухвалу суду перед тим як зайти на чиюсь земельну ділянку, яка до того ж не є житловим приміщенням ? а може ще порушнику піт з лоба витерти, щоб пяні очі не виїдав ?
Я до скептик Показати IP 30 Червня 2021 15:55
Тобто я можу вискочити п'яна із машини,вскочити на будь-чиє подвір'я і стояти язика поліцейським показувати,бо вони не можуть зайти мене затримати? Що за ідіотизм!
Анонім до Я Показати IP 30 Червня 2021 16:09
Прокурорчік рішанув, і такі ж прокурорчіки йому в цьому допомагають.
скептик до Я Показати IP 30 Червня 2021 16:16
та ні, це пяний прокурор , суддя та інша високопоставлена слюха народу має право так робити. простим смертним натовчуть пику і повяжуть
скептик Показати IP 30 Червня 2021 15:38
судді-собутильнікі допомогли
123 Показати IP 30 Червня 2021 15:40
Звіздєц !
5 Показати IP 30 Червня 2021 15:52
Наступного разу,коли п'яний прокурор/суддя буде летіти 170 по зустрічній, поліцейські його зупиняти не будуть. А який сенс,якщо п'яне б..ло не покарають,а поліція ще й винна буде,що спинила? Ну конкретно щодо цього прокурорішки,то,думаю,недовго йому поновленням на посаді тішитися.
скептик до 5 Показати IP 30 Червня 2021 16:18
треба просто кинути жменьку цвяхів під колеса
111111 до скептик Показати IP 1 Липня 2021 10:37
Або цеглинку в лобове

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus