USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нардеп прокоментував ситуацію у міськраді

7 Березня 2017 10:37
Уже більше місяця Луцьк - без міського голови, не призначений і виконувач обов'язків мера. На думку народного депутата Ігоря Гузя, такий сценарій неприпустимий.

З його слів, дехто прикривається пам’яттю Миколи Романюка, аби керувати містом.

«Мені не подобається – те, що хтось з одного боку розказує одне, мовляв, ми славимо пам’ять Миколи Ярославовича, а з іншого боку – приховує банальне бажання керувати містом. Говорять про одне, а про право «вето», наприклад, не говорять, - додає політик у своєму відеозверненні, опублікованому на своєму фейсбуці.


Так, як відомо, штучно порушуючи тему передчасної смерті міського голови Луцька Миколи Романюка, секретар міськради Юлія Вусенко вочевидь намагається якнайдовше втриматись на посаді секретаря ради та, ставши виконувачем обов'язків мера, отримати право вето, аби блокувати незручні рішення депутатів Луцької міської ради. Зокрема, йдеться про дозвіл приймати Луцьком сміття зі Львова. Раніше депутати міської ради категорично заборонили прийом відходів з міста Лева.

Так, замість того, щоб скликати сесію у визначений термін, отримати повноваження, як того вимагає закон, Юлія Вусенко затримала її скликання, розпочала виконувати обов’язки міського голови, фактично знехтувавши нормами закону і керуючись лише своїм одноосібним рішенням.

З слів Ігоря Гузя, відтермінування виборів мера вигідні тим, хто нині при керівництві міської ради. Водночас дії «Самопомочі» він назвав діями соратників голови Волинської ОДА Володимира Гунчика. "Секретар міської ради Юлія Вусенко - союзник Гунчика", - зазначив він.

«Володимир Гунчик (голова Волинської ОДА, - ред), АП, низка фракцій, одна із фінансово-політичних груп (йдеться про Континіум, - ред). У них є бажання, аби їхній кандидат - чи це Вусенко(секретар Луцької міської ради, - ред), чи хтось інший, став міським головою», заявив народний депутат у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини, розповідаючи про ситуацію, що склалася у міськраді.

З його слів, це неприпустимо, коли у місті немає міського голови, а сесія міської ради призначена на кінець березня. Окрім того, він пригадав актуальну ситуацію, що депутата Луцької міськради намагаються притягнути до відповідальності за озвучений запит.

«Депутат міської ради озвучив запит. Він не стверджує, а озвучує інформацію, бо хоче отримати інформацію. За це притягнути неможливо. Це - нонсенс. Я вважаю, це - перші кроки переслідування», - наголосив нардеп у коментарі виданню.

«Я можу по-різному ставитися до Ігоря Поліщука, але відкрити три кримінальні справи за те, що людина озвучила запит про обшук кабінету ректора ЛНТУ Петра Савчука, що працівники поліції намагалися без, фактично, рішень суду нелегально встановити апарати для прослуховування і озвучив прізвища, які йому відомі, і давайте його за це посадимо чи будемо репресувати…», - обурюється нардеп у своєму відео. Нагадаємо, депутату Луцької міської ради, голові фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ігорю Поліщуку правоохоронці інкримінують вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією. Цей факт виявився після того, як Ігор Поліщук та депутати фракції «УКРОП» відкрито виступили проти нині діючого секретаря Луцькради Юлії Вусенко, яку підтримує Володимир Гунчик.

Так, у своєму відеозверненні на ФБ Ігор Гузь висловився щодо спільної роботи волинської прокуратури, СБУ з адміністрацією президента та головою Волинської облдержадміністрації. Ігор Гузь насамкінець заявив: якщо адміністрація Президента буде втручатися в луцькі вибори і тиснути – відкривати кримінальні справи, робити безчинства, - тоді повинна бути об’єктивна позиція (активістів, журналістів, - ред). «Про це ми говоримо, а про це не говоримо – так не може бути», - звернувся нардеп до патріотів, активістів, журналістів з проханням не висвітлювати інформацію однобоко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
олександр Показати IP 7 Березня 2017 11:18
що ти мелеш? цікаво хто тобі проплатив цю ахінею. здоровий глузд це не сприймає.це в нас такі всі нардепи чи тільки гузь? тільки твоїх глибоко-аналітичних коментарів тут не хватає.не сором своїх виборців. від твоїх коментарів тхне останніми потраченими доларами висунутими з під матраса. мабуть пора знову поповнити сімейний бюджет.
Анатоль_ Показати IP 7 Березня 2017 11:49
Може той Гузь сам хоче на мера? Га?
ВВ Показати IP 7 Березня 2017 12:04
ГУпалиЗЬця!!!
!!!!! до ВВ Показати IP 8 Березня 2017 01:59
Диівіться Віносно 8 березня і пропозиції Ігоря, яка була покрита ними https://www.youtube.com/watch?v=MNz_Wzz2KeU
Комментування Показати IP 7 Березня 2017 12:14
Не знаю,що ви тут придумуєте,шоб захистити її, але я вперше з Гузем погоджуюся! Ви ридати потім будете,якщо не дай Боже, ця ДАМА, не пані, а ДАМА буде керувати містом! У Львові знову сміття нема куди вивозити........... Що хочете, щоб ще до нашого додати львівське, бо Вусенко хоче бути депутатом у ВР? То ми всі маємо її терпіти?! А покійний Романюк це допустив!!!Ви уявіть,якби їй Парасюк дав по її ...,чесно, цього б хотілося, бо вона не жінка, і навіть, не чоловік, це не знаю хто...Містом точно не вона має керувати,бо й розумово, й психічно вона не доросла до цього і цього ніколи не буде, а губернатором точно не Гунчик має бути. Нехай вони будку собачу собі будують десь не в Луцьку.Слава Україні!Луцьк нині понад усе, а не інтереси когось...
Знаючий Показати IP 7 Березня 2017 12:40
Правду каже. А що не так, звісно, що прикриваються.
держслужбовець Показати IP 7 Березня 2017 12:49
А скільки вже можна морочити людям голову. Граються, вони - клоуни. Самопоміч - політиканка ще та.
Лучанка Показати IP 7 Березня 2017 12:55
Правду Володимирович говоре, а тим кому це не подобається почали відразу відгавкуватись, що правда очі ріже...Так що не звинувачуйте нікого....
Лєна Показати IP 7 Березня 2017 12:58
Нащо місце мера, коли він вже депутат в ВРУ? Все правильно розклав по поличках
Віктор Показати IP 7 Березня 2017 13:12
Кому що не подобається? Кому там правда очі коле? Гузь сказав все, як воно є!
Арія Показати IP 7 Березня 2017 13:25
Отут Ігор правий однозначно.
Дмитрівська Слобода Показати IP 7 Березня 2017 13:27
Ну все, привіт з Волиньвугілля. Діма ,скоро буде перша дама. Тобто перший дам? Не дам? О, не дамо Дімі стати першою дамою) А Гузь все правильно сказав.
))) Показати IP 7 Березня 2017 14:22
всі вони говорять те що народ хоче чути....а тільки приходять до влади то пріоритети їхні змінюються в сторону де є вигода їм самим....класика жанру)
Місцева Показати IP 7 Березня 2017 20:16
Кому взагалі цікава думка цієї політичної повії. Він партії міняє,як я стрінги-нічого святого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus