USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нарощування військового потенціалу РФ сигналізує про реальний ризик збройного конфлікту в Європі, – генсек НАТО

7 Січня 2022 20:31
Нарощування РФ військового потенціалу та загрозлива риторика сигналізують про реальний ризик нового збройного конфлікту в Європі, – заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Нарощування Росією військової могутності не припинялося, воно триває. Вони поступово нарощують більшу кількість військ, засобів. Ми бачимо озброєні підрозділи, артилерію, війська у бойовій готовності, засоби радіоелектронної боротьби, обладнання та багато військового потенціалу, який поступово нарощується в країні та навколо України», – сказав Столтенберг на пресконференції за результатами позачергової зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі в п’ятницю, пише Інтерфакс.

Він зазначив, що нарощування військового потенціалу Росією, агресивна риторика та її агресія стосовно України та Грузії раніше спрямовують сигнал про реальний ризик нового збройного конфлікту в Європі.

«Виклик полягає в тому, що коли ти бачиш це поступове нарощування військової могутності, разом із загрозливою риторикою «якщо ви не зробите саме так, як ми говоримо, і не погодитеся на наші вимоги», які, як вони знають, є неприйнятними, порушують головні принципи європейської Безпеки, разом із послужним списком Росії, яка застосувала силу проти сусідів раніше – Грузії та України. Можливості, риторика, послужний список, звичайно, це спрямовує сигнал про реальний ризик нового збройного конфлікту в Європі», – наголосив генсек.

Він додав, що тому важливим є діалог, і тому він вітає, що Росія бажає зустрітися на Раді НАТО-Росія, що є позитивним сигналом.

«Ми готові вислухати занепокоєння Росії, але також розраховуємо, що Росія почує і стурбованість НАТО», – сказав генсек і додав, що Альянс вестиме переговори з Росією, консультуючись з Україною, Грузією та Молдовою.

Також Столтенберг вкотре вважав за потрібне нагадати, що на Україну не поширюються гарантії колективної безпеки.

Тим часом телеканал NBC повідомляє, що Вашингтон розглядає можливість обговорити на переговорах з Росією скорочення військової присутності та навчань у Східній Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Непозбувна бентега Показати IP 7 Січня 2022 20:43
Поки бомби не гримнуть на парижі, буржуй не зашевелиться.
скептик Показати IP 7 Січня 2022 21:32
великі завоювання парашки продовжаться.
Євросоюз Показати IP 7 Січня 2022 22:29
Ніяк не заспокояться натовські яструби? В штаненятах свербить, воювати хочеться?
В. Показати IP 8 Січня 2022 07:58
Никакой войны не будет.У ввх кишка тонка он просто пугает.У ввх и ко на западе деньги жоны дети бля..и дома.
ОДІН. Показати IP 8 Січня 2022 12:18
ЦЕЙ ГОМОСЕК НАТО ЯКИЙСЬ НАПОЛОХАНИЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus