USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Нас туди не кличуть»: Лукашенко заявив, що білоруси не потрібні РФ для війни проти України

15 Березня 2022 17:29
Олександр Лукашенко запевняє, що Білорусь нічим не може допомогти Росії у війні проти України, і РФ «не кличе» білоруських солдатів.

Про це повідомляє Державне агентство БЕЛТА, передає УНІАН.

«Ще раз хочу наголосили (ви це знаєте краще, ніж інші люди): ми не збираємося вплутуватися в цю операцію, яку Росія проводить в Україні. Найголовніше, як військовим вам кажу, в цьому немає ніякої необхідності», – говорить він.

Лукашенко акцентує, що Білорусь не може допомогти озброєнням, оскільки сама закуповує його у РФ, а воїнів Росії нібито вистачає.

Читати ще: Говорити, що білоруська армія одразу почне здаватися, поки не варто. Але на Волині їй дадуть відсіч, – Денисенко

«Ну, подумайте, що ми можемо там Росії додати? Що стосується особового складу, там предостатньо своїх воїнів. Ми щось можемо Росії з точки зору озброєнь додати? Та ні. Ми це все закуповуємо у Російської Федерації. У них це все є, і навіть краще. Тому нам там робити нічого. І нас туди не кличуть», – додав він.

Крім того, він заявив, що два дні тому з України та території Білоусі була випущена ракета «Точка У». Її буцімто, зі слів Лукашенка, вдалося перехопити.

Роль Білорусі у війні Росії проти України: що відомо

Білорусь офіційно не бере участь у війні Росії проти України, званої агресором «спеціальною операцією». Водночас російські військові використовують територію Білорусі для транспортування солдатів і військової техніки, запуску ракет по території України.

Також з’являються відомості про те, що білоруські госпіталі лікують поранених в боях на території України солдатів, через що окремі медустанови перестали надавати допомогу білорусам.

Читати ще: Мінськ просить РФ, якій прогнозують дефолт, підтримати білоруську економіку

Білорусь вдається до маніпуляцій, щоб обманним шляхом спонукати білорусів бути донорами крові – через зростання числа пацієнтів, які потребують переливання крові, ймовірно, з-поміж російських військових.

11 березня стало відомо, що російські окупанти атакували білоруську територію на кордоні з Україною. Держприкордонслужба України називала цю атаку свідомою провокацією, покликаною втягнути Збройні сили Республіки Білорусь у війну з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus