USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Супутник показав, як ворог збирає сили на кордоні Білорусі й України. Фото

20 Жовтня 2022 14:36
Свіжі фотографії з супутника свідчать, що на військовому аеродромі «Зябрівка» біля кордону з Україною побільшало російської техніки та військ.

Про це інформує білоруська редакція «Радіо Свобода».

Видання звертає увагу, що протягом останнього місяця військовий аеродром «Зябрівка» під Гомелем активно змінюється. Останнім часом туди прибуло більше російської техніки та військових.

«Російська військова техніка і жива сила прибули в Зябрівку півтора тижні тому. Росіяни залишаються там з весни, але в обмеженій кількості. Доступ до Зябрівки, як і раніше, закритий. Як стояли, так і стоять російські війська, але зараз більше техніки і людей», – зазанчає джерело видання.

Такий вигляд мав військовий аеродром «Зябрівка» 24 серпня.
А так це було менш ніж через місяць, 16 жовтня.
Читати ще: Білоруси захвилювалися: військкомати почали масово розносити повістки

На знімках видно, що в північній частині аеродрому будуються піщані насипи.
За інформацією «Радіо Свобода», подібні споруди у вигляді курганів можна побачити, наприклад, у військовій частині 1146 зенітно-ракетного полку, яка виконує завдання з охорони Остравецької АЕС. Там на насипах встановлені радіолокаційні станції, які використовуються для ідентифікації цілей і наведення ракет.
На супутниковому знімку внизу, зробленому 16 жовтня, видно, що на території аеродрому «Зябрівка» збільшилася кількість військових вантажівок, розширилася територія військового містечка, помітна наявність зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400. Також видно потяг, який прибув з пальним.
У четвер Міністерство оборони Білорусі повідомило про виліт російської авіації з території країни начебто для «патрулювання» кордонів Союзної держави.

Як з’ясувалося, ворог підняв у небо з аеропорту в Мачулищах винищувачі-перехоплювачі «МіГ-31», частина з яких може нести гіперзвукові ракети «Кинджал».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus