USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Насіров сам підписав наказ про своє поновлення і прийшов у ДФС

27 Грудня 2018 21:41
Роман Насіров приходив 27 грудня у Державну фіскальну службу. Однак видання наказу про виконання рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 11 грудня 2018 року про відновлення його на посаді, підписаного ним самим, є неправомірним, і ДФС, як і раніше, керує Олександр Власов.

Про це заявила прес-секретар Держфіскальної служби Наталія Непряхіна на своїй сторінці у Facebook, передає Новое время.

За словами Непряхіної, хоча Окружний адміністративний суд Києва і відновив Насірова на посаді, повноваженням стосовно призначення на посаду та звільнення з посади керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів наділений уряд. Вона зазначила, що про це йдеться у Конституції України та законах Про Кабінет Міністрів України і Про центральні органи виконавчої влади.

Через це поновлення Насірова на посаді мало б здійснюватися на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України, проект якого вноситься Мінфіном.

«Таким чином, видання наказу про виконання рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 11 грудня 2018 р, підписаного самим Романом Насіровим, є неправомірним», – наголосила прес-секретар ДФС.

Непряхіна також зазначила, що Роман Насіров 27 грудня приходив до ДФС.

«Ні, силою кабінет не захоплював. Керівником ДФС є Олександр Власов, призначений на посаду Кабміном 5 вересня 2018 року», – написала вона.

27 грудня низка ЗМІ опублікували копію наказу ДФС без номеру, підписаного Романом Насіровим про те, що він розпочав здійснювати повноваження голови ДФС з цієї дати.

2 березня 2017 року Романа Насірова затримали у лікарні Феофанія в рамках розслідування «газової справи», пов’язаної з народним депутатом Олександром Онищенком.

Після цього Солом’янський райсуд Києва заарештував його на два місяціз правом застави, і він вийшов з-під варти після внесення 100 млн гривень.

Насірову закидають зловживання владою або службовим становищем. Це пов’язано з рішеннями про розстрочку податкових боргів підприємствам, пов’язаним з нардепом Онищенком.

За даними НАБУ, у період з травня 2015 по березень 2016 року Насіров прийняв низку необґрунтованих і незаконних рішень про розстрочку сум платежів з рентної плати за користування надрами, задіяними у так званій «газовій схемі Онищенка», що завдало збитків державі на загальну суму 2,019 млрд гривень.

Незважаючи на це, 11 грудня 2018 року звільнений після відкриття кримінального провадження Насіров через суд поновився на посаді голови ДФС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Україна Показати IP 28 Грудня 2018 09:55
Ото настоящий мужик
скептик Показати IP 28 Грудня 2018 10:56
ст.ст. 356, 365 КК України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus