USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Щоб не впасти в психологічну катастрофу, перемикайте тумблер на позитив», – Арестович

13 Березня 2022 17:34
Триває 18-й день війни і подібні випробовування важко витримати навіть підготовленим людям. Як виграти внутрішню психологічну війну. Що саме відбувається? Які перспективи? Що робити?

Про це під час звернення до українців розповів радник керівника Офісу Президента Олексія Арестовича.

«Для всіх нас настала друга фаза психологічної втоми. Вона породжує певні негативні ефекти. Додайте до цього фізіологію: відсутність сну, тривогу, зміну звичок і тому подібне. І потрошки народ починає знову просідати. Ця фаза виражається в розчаруванні, зневірі в перемогу та подальші перспективи. Але «блакитна» мрія противника – зруйнувати зв’язок між народом і владою. Це – ціль, про яку наш ворог мріє. Я скажу, що недоліків багато. І з ними ми будемо працювати під час війни і після неї. Не існує країн, які ідеально вступають у війну та ідеально її ведуть. Людство в принципі не ідеальне, а під час війни загострюється не лише найкраще, а й найгірше. Але зачекайте, буде ще третя фаза. І вона буде ще страшніша, незалежно від наших успіхів на полі бою. Вона неминуча», – наголосив Арестович.

З його слів, в цей момент потрібно стати більш суворим до себе і зайнятися легким самоаналізом.

«Запитайте себе: «чи я справді поплив?». Бо якщо ви «попливете», від цього краще не буде нікому. Психологія негайно відобразиться на фізіології, соціальних контактах, ви почнете сваритися з усіма, все це навалиться сніжним комом і ви впадете у вирву психологічної катастрофи. Думайте про людей добре. Із усіх версій обирайте найбільш позитивну. Тоді ви перемкнете тумблер на біле замість чорного», – зазначив Арестович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Показати IP 14 Березня 2022 13:43
Так чому по ТБ 24/7 показують тільки новини про війну? Людям потрібно трохи морально відпочивати від психологічної напруги.Гадаю,що трохи фільмів було б дуже доречно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus