USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Навального отруїли в готелі Томська, – розслідування ЗМІ

17 Вересня 2020 12:55
Лідер російської опозиції Олексій Навальний зазнав впливу нервово-паралітичної речовини з групи «Новачок» в готелі Томська, а не в аеропорту чи літаку.

Про це йдеться в розслідуванні видання Проект, повідомляє Новое время.

За даними видання, сліди бойової отруйної речовини виявили на пляшці, яку винесли з номера Навального в Томську.

Соратники Навального, що залишилися в Томську, відразу після новини про отруєння політика вирішили забрати з його номера всі речі, які можуть являти собою докази.

Серед них опинилася і надпита пляшка з-під води марки «Святе джерело», на якій німецькі фахівці виявили сліди отруйної речовини.

«Було зроблено все, щоб врятувати докази», – сказав активіст томського штабу Георгій Албурі.

Вони увійшли в номер Навального до прибирання, яке починається після 10−11. Соратники російського опозиціонера описали і упакували все, що там знайшли. Процес огляду номера вони зняли на відео і в четвер, 17 вересня, виклали в Instagram політика.
Переглянути цей допис в Instagram

Откуда взялась злосчастная бутылка? Давайте объясним, откуда взялось то, про что нам непрерывно задают вопросы. Так называемая “бутылка с «Новичком»”, ну, а точнее, обычная пластиковая бутылка из-под воды, на которой потом в немецкой лаборатории обнаружили следы боевого отравляющего вещества. Это бутылка из номера в томской гостинице, где останавливался сам Навальный и вся наша съемочная группа. Перенесемся обратно в 20 августа. В этот день часть нашей команды улетела в Москву, часть осталась в Томске доделывать видео. В полете Алексей потерял сознание и начал задыхаться, самолёт экстренно сел. Почти сразу сотрудники ФБК, которые остались в Томске, узнали о случившемся. В этот момент была сделана единственно возможная вещь. Они вызвали адвоката, поднялись в номер, из которого только что выехал Навальный, и начали фиксировать, описывать и упаковывать все, что там нашли. В том числе, и бутылки из-под гостиничной воды. Как это происходило, вы можете посмотреть на этом видео. Никакой особой надежды что-то такое обнаружить не было. Но поскольку нам было абсолютно ясно, что Навальный не “слегка заболел”, не “перегрелся” и Рафаэлкой здесь не поможешь, было решено забрать все, что может хоть как-то гипотетически пригодиться, и передать это врачам в Германии. То, что дело расследовать в России не будут, тоже было достаточно очевидно. Так и вышло: прошел почти месяц, Россия так и не признала отравление Алексея. Спустя две недели именно на бутылке из томского номера немецкая лаборатория обнаружила следы «Новичка». А потом еще три лаборатории, которые брали анализы у Алексея, подтвердили, что Навальный был отравлен именно им. Теперь мы понимаем: это было сделано до того, как он покинул свой номер, чтобы поехать в аэропорт. Сегодня в 20.00 в передаче «Россия Будущего» на ютюб-канале Навальный LIVE Георгий Албуров @alburov расскажет подробности.

Допис, поширений Алексей Навальный (@navalny)

Проект пише, що Навальний поїхав в аеропорт вже будучи отруєним. При цьому один із співробітників Фонду боротьби з корупцією сказав, що Навальний не пам’ятає, коли саме пив з цієї пляшки.

За словами одного з розробників «Новачка» Володимира Углєва, в самій воді отруйної речовини, швидше за все, не було. Якби отрута потрапила в організм з водою, то вже через кілька хвилин той би «бився в судомах».

Нагадаємо, лідера російської опозиції Олексія Навального отруїли в Росії нервово-паралітичною речовиною з групи «Новачок».

Російського опозиціонера госпіталізували в непритомному стані в Омську вранці 20 серпня. Йому стало зле під час польоту з Томська в Москву. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська.

Два дні російські лікарі відмовлялися визнати отруєння Навального і не давали дозвіл на його евакуацію до Німеччини. 22 серпня літак з політиком таки прибув до Берліна.

Три незалежні лабораторії в Німеччині, Франції та Швеції підтвердили, що Навальний був отруєний речовиною з групи «Новачок».

Майже через місяць, 14 вересня, стало відомо, що його повністю відключили від апарату штучної вентиляції легень. А 15 вересня Навальний опублікував у себе в Instagram перший пост після свого отруєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анальний безсмертний Показати IP 17 Вересня 2020 16:41
А на трулях помада адвоката Фейкіна?
777 Показати IP 17 Вересня 2020 17:23
Полная бутылка новичков?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus