USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині в’язні концтаборів розповіли про злочини в роки Другої світової війни

26 Листопада 2020 18:14
З 13 областей та міста Києва до Луцька приїхали 20 колишніх в’язнів концтаборів та гетто. Учасники громадської організації «Українська спілка в’язнів – жертв нацизму» відвідали місця вшанування пам’яті жертв фашистських концтаборів.

Наймолодшому учаснику делегації нині 75, найстаршому – 90 років, йдеться у сюжеті Суспільного.

Колишні в’язні, яким вдалося вижити у німецьких концтаборах побували на місці колишнього гетто, місці розстрілу євреїв та на меморіальному комплексі.

Члени «Української спілки в`язнів – жертв нацизму» поклали квіти до пам`ятника загиблим у роки окупації Луцька нацистами, відвідали урочище Причищизна.

Громадська організація об’єднує 87 відділень по всій Україні, розповіла керівниця делегації Валентина Будзінська: «Наша основна мета – передати цю трагедію до людей, тому що на сьогодні основне – жива пам’ять. Жертви нацизму – останні свідки злочинів Другої світової війни. Тоді вони були малолітні діти, сьогодні – це ветерани».

Зі слів керівниці делегації, зустріч із ветеранами у Луцьку та поїздки членів організації містами України відбуваються у рамках держаної програми «Діти за колючим дротом: біль і пам’ять».

Нагадаємо, 2019 року у травні колишні в’язні нацистських концтаборів з 14 областей України приїжджали на Волинь. Вони відвідали територію старої Луцької тюрми, Волинського регіонального музею українського війська і військової техніки. На меморіальному комплексі «Вічна слава» обласного центру поклали квіти до пам’ятного знаку в'язням концтаборів гетто, гестапо, які загинули у роки Другої світової війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
де-факто Показати IP 26 Листопада 2020 18:42
"...Наймолодшому учаснику делегації нині 75, найстаршому – 90 років" - якщо людині 75, то вона народилась наприкінці 1945 року. Усі концтабори було звільнено приблизно до квітня 1945 року. Як можна було бути в'язнем?
Батько Юща Показати IP 26 Листопада 2020 19:30
Треба було втікати як Я! - 7 чи 8 разів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus