USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали можливу причину утворення тромбозу після щеплення американською вакциною

14 Квітня 2021 23:38
Причиною утворення тромбозу в людей, які вакцинувалися препаратом від коронавірусу виробництва компанії Johnson&Johnson, може бути рідкісна реакція імунної системи, що призводить до активації тромбоцитів.

Про це заявив глава одного з дослідницьких центрів Управління з питань якості продовольства й медикаментів США, FDA, Пітер Маркс, пише Gazeta.ua з посиланням на CNN.

«У нас немає точної причини, але можлива причина полягає в схожому з іншими вакцинами механізмі аденовірусного вектора, який у вкрай рідкісних випадках спричиняє імунну реакцію, що призводить до активації тромбоцитів і появи згустків крові», – сказав він.

За словами експерта, вакцини Johnson&Johnson і AstraZeneca – векторні. Як вектор або транспорт для доставки частини коронавірусу в організм людини, у них використовується аденовірус. Головна відмінність полягає в тому, що в основі вакцини Johnson & Johnson лежить аденовірус людини, в AstraZeneca – аденовірус шимпанзе.

Раніше Центри з контролю захворювань і Управління з контролю за харчовими продуктами й ліками США рекомендували тимчасово призупинити використання вакцини виробництва Johnson&Johnson. Таке рішення ухвалили після того, як у 6 осіб після щеплення утворилися тромби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А Спутник Показати IP 15 Квітня 2021 05:55
В прольоті. Пока що.
Анонім Показати IP 15 Квітня 2021 10:14
Спутнік також зроблений на основі аденовірусу людини, проте там не паряться про побочку і якісь дослідження:баби єщьо нарожают

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus