USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проблема комплексна: назвали причини смороду у Луцьку

16 Червня 2020 10:36
На території Луцька і на прилеглих до міста територіях виявлено низку порушень, які призводили до виникнення неприємного каналізаційного запаху в районах міста.

Про це йшлося 16 червня під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Нагадаємо, чотири дні тому у Привокзальному районі знайшли джерело смороду, яке виявилось на території військового гуртожитку.

Керівниця відділу екології Оксана Лисак поінформувала, що членами робочої групи щоденно здійснюються об’їзди районів міста, звідки надходять звернення громадян зі скаргами та зустрічі із заявниками для збору інформації про джерела та причини смороду.

З її слів, серед основних причин поширення смороду – порушення герметичності колодязів на каналізаційних колекторах КП «Луцькводоканал» в основному в центральному районі міста. На сьогодні всі виявлені порушення ліквідовані.

Також було виявлено окремі порушення самовільного підключення каналізаційних стоків до мереж зливової каналізації, зокрема на вулиці Тесленка, вулиці Яровиця та Міліційна. Працівниками департаменту муніципальної варти складено акт та видано приписи про усунення порушень.

Окрім того, на прилеглих до міста територіях Княгининівської, Липинської та Підгайцівської ОТГ існують примітивні очисні споруди комунальних стоків, які використовуються приватними перевізниками для скиду нечистот з асенізаційних машин. Контроль за вмістом, об’ємом, кількістю рідких відходів, які зливаються на відкриті відстійники, ніким не здійснюється. З метою реагування направлено листи до правоохоронних та контролюючих органів та до Луцької РДА для встановлення балансоутримувачів цих очисних споруд.

До того ж, реагуючи на скарги мешканців щодо смороду від річки Сапалаївка та інших водних об’єктів на території міста, 5 та 13 червня були проведені загальноміські толоки, під час яких частково розчищено русло річок від засмічення на найбільш критичних ділянках. Зокрема, очищено річку Сапалаївку від вулиці Шопена до вулиць Івана Франка-Набережної, річку Жидувка в районі вул.Боженка-бул.Дружби Народів.

Посадовиця наголосила, що неприємні запахи носять локальний характер, концентрації речовин не несуть впливу на здоров’я лучан, проте робоча група і далі слідкуватиме за ситуацією.

Натомість перший заступник міського голови Григорій Недопад закликав підключати до цього питання екоінспекцію та притягувати відповідальних за поширення смороду у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Макар Показати IP 16 Червня 2020 10:41
В чергове назвали причину смороду... В чергове вирішили проблему смороду.....
укр Показати IP 16 Червня 2020 11:16
як смерділо так і смердить
укр Показати IP 16 Червня 2020 11:16
смердить гноівкою
ну ну Показати IP 16 Червня 2020 12:52
Минулого року ,на проведення незалежноі експертизи з виявлення джерела смороду ,грошей не знайшлося .А цього навіть ніхто не згадує .Варто задуматись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus