USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани в масках і протигазах протестували проти смороду

21 Травня 2017 21:29
Десятки дорослих та дітей одягнули маски та протигаз для того, аби висловити свій протест проти нестерпного смороду, який днями шириться з території Цукрового заводу, що поблизу Луцька.

Про це у Фейсбуці повідомляє лучанка Наталя Гуркіна.

«Діти та дорослі мегарайону «Дубовий гай» (ЛПЗ), незважаючи на дощ, зібралися о 18.00 на стадіоні училища №9, щоб показати своє ставлення до проблеми смороду в місті. Прийшли навіть найменші члени громади!

Шановне керівництво Луцька та області! Ви маєте чимало важелів впливу! Вирішіть питання смороду! Поверніть лучанам чисте повітря», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби ніяк не реагують. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу (ТОВ «БІО ПЕК») та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу.

Лучан закликають приєднатися до мирної акції протесту, що відбудеться завтра, 22 травня, о 10:00 на території Гнідавського цукрового заводу та ТОВ «БІО ПЕК».

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук також звертався до головного санітарного лікаря України та Дердпродспоживслужби. На ТОВ «БІО ПЕК» таки врешті відбулася перевірка. Власники отримали припис від екоінсекції. Однак, ситуацію це не виправило. Крім того, Ігор Поліщук зустрічався з представниками керівництва підприємства. Вони зобов’язалися добровільно усунути порушення, модернізувати обладнання і вирішити проблему. Та віз і нині там. Нестерпний сморід сьогодні охопив вже все місто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 21 Травня 2017 22:13
намордники треба одіти на керівництво Гнідавського цукрового заводу , ТОВ"ЕКО ПЕК" та начальника екологічної інспекції Волинської області
Анонім Показати IP 21 Травня 2017 22:52
Цікаво , а чому ніяких акцій протесту не зорганізовували проти подорожчання проїзду в маршрутках. Просто в цьому не було зацікавлених дядь? Може дійсно той завод хочуть віджати?
Лучанин до Анонім Показати IP 21 Травня 2017 23:34
В маршрутках хочеш їдеш або ні, а повітрям дихаєш-вибору нема. Вибір за чисте повітря зрозумілий всім окрім Вас. А питання стосовно громадського транспорту(вартість, якість та ін.) одвічне.
Лучанин до Анонім Показати IP 22 Травня 2017 00:59
Дай Бог, щоб його закрили. Ви не представляєте які ск*ти його власники.
Ігор до Анонім Показати IP 22 Травня 2017 08:12
Що ти несеш! ! !
Читач Показати IP 21 Травня 2017 23:26
Дивно, коли людина зайняла керівну посаду, і звинувачує інших чиновників у бездіяльності, хоча сам нічого не зробив. В дяді гроші та влада є - проси. Не звинувачуй когось, а зроби щось сам, хоча б перед наступними вибарами. А ви ще критикували Миколу Романюка й Бориса Клімчука, ви перед ними 0.
Анонім Показати IP 21 Травня 2017 23:43
Собачку жалко...
Воха Показати IP 22 Травня 2017 00:41
Хто живе на гпз тому завжди невезе так в молодості говорили.
Мешканець Показати IP 22 Травня 2017 08:51
Всіх звинувачували в львівському смітті,а самі по вуха в л*йні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus