USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Не діагностувала пневмонію: родичі померлої волинянки звинувачують сімейну лікарку в недбалості

13 Січня 2024 15:06
На Волині від пневмонії померла жінка. Її родичі обвинувачують у недбалості сімейного лікаря. Справа в тому, що лікарка не діагностувала у 68-річної пацієнтки запалення легень і не дала направлення в лікарню. Наступного дня хвору з дому забрала швидка. Через десять годин жінка померла.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс»

Мешканка міста Рожище Раїса Онищук звернулася до сімейної лікарки Людмили Гнатюк 3 січня. За словами дочки померлої, її мати скаржилася на тяжке дихання. Уже зараз відомо, що на момент звернення в жінки була пневмонія.

«Мамі було недобре. Ще у вівторок, 2 січня, вона була на роботі, а вже зранку з батьком поїхала до сімейного лікаря. Батько казав, що їй було геть зле. Мати й сама просила покласти її в лікарню, адже почувала себе погано. А лікарка, зі слів матері, кардіограму їй робила. У мами серце ніколи не боліло. Легені ще послухала, то сказала, що вони чисті», – розповідає донька померлої Юлія Климюк.

Читати ще: На Волині від лістеріозу помер чоловік

Медик оглянула пацієнтку і відправила її лікуватися вдома. Уже наступного дня хворій стало гірше. Родичі викликали швидку, жінку одразу повезли в реанімацію до лікарні в Рожищі. Через десять годин, 5 січня, о 4-й ранку жінка померла.

«У четвер ми вже викликали швидку, бо вона було ніяка. Потім казали, що якби в середу її направили на рентген, зробили сатурацію... Не робилося нічого із цього», – бідкається донька.

Лікарка Людмила Гнатюк зізнається: вона справді не діагностувала запалення легень, а лікувала грип. Медик переконує, що симптомів пневмонії не було.

«У жінки був грип. Це однозначно грип. Тому що хрипів не було чути. І підстав її мені спочатку направляти на рентген-обстеження не було. Розумієте, що якщо йде якийсь вірусний процес у легенях, його відразу не буде чути аускультативно, не видно на рентгені. Не знаю, в якому стані вона поступила в реанімацію, але ясно, що в приймальному відділенні її мусили обстежити, зробити аналізи й рентген. І вже тоді якісь зміни на рентгені виявилися. Хоча лікар-реаніматолог також не чув хрипів, аналізи були нормальні», – розповіла Людмила Гнатюк.
Читати ще: Чоловіка та жінку, які постраждали від вибуху балона біля Луцька, прооперували

«Для нас це дуже важка втрата. Проходити судовий процес надзвичайно болісно, довго й теж важко. Єдине наше бажання в цій ситуації, щоби інші люди, які будуть звертатися за допомогою в цю лікарню, отримували допомогу професійно. І щоб на прохання допомоги, медики реагували кваліфіковано», – наголошує невістка померлої Валентина Онищук.

Зазначимо, п’ять місяців тому в Торчині від кашлюку померла двомісячна дівчинка. Батьки дитини перед цим зверталися до сімейної лікарки, яка порадила лікуватися вдома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Добрий Показати IP 13 Січня 2024 16:54
Для Рожищ це не дивно, там вся лікарня це дійсно як філіал моргу. Ще до того сімейного лікаря потрапити це треба постаратися дуже, а краще зразу до патологоанатома записуватися.
ветфельдшер Показати IP 13 Січня 2024 20:05
Не лише для Рожищ, а для усієї України, де помилка лікаря приносить 40 відсоткам пацієнтів смерть. Кожен український "ескулап" має невеличке власне кладовище, постояльці якого вже ніколи нікому нічого не розкажуть... Людина, рівень медичної освіти якої - каструвати кабанців, рідко поставить правильний діагноз.
Сніжана Показати IP 13 Січня 2024 22:12
Ще одна лікарка… у моєї бабушки було так само: лікувала фіг зна що, направлення не давала, бо ніби не було причин для госпіталізації, і в кінці бабушка на Небесах. А пані Лобацевич далі відправляє на Божу дорогу. Гнати таких лікарів на пенсію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus