USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Не пхайте палки в кальоса»: волинянин збирав гроші на операцію для дівчини-інкогніто

4 Серпня 2021 19:30
Днями у соціальних мережах з’явився допис, у якому 33-річний волинянин Сергій Барилюк закликає усіх небайдужих допомогти коштами на операцію для дівчини, яка побажала залишитися інкогніто. Факт благодійного збору без жодної конкретики, окрім реквізитів автора, насторожив окремих користувачів.

Зважаючи на багаторічну практику Інформаційного агентства Волинські Новини публікацій на благодійну тематику, ми вирішили поспілкуватися із любомльським волонтером Сергієм Барилюком, аби з’ясувати інформацію про особу, яка потребує допомоги та її діагноз, й, можливо, підтримати збір коштів інформаційно.

Утім після кількагодинних перемовин із волонтером він так і не зміг назвати ні імені, ні діагнозу анонімної хворої, ні тим більше показати відповідні виписки з лікарні.

Читати ще: Відповідальність благодійності. Як одна луцька історія змусила багатьох переосмислити збір коштів на допомогу

Як діяти у таких ситуаціях і що каже про це буква закону?

Логічно, що дописи, у яких багато загальних фраз і жодної конкретики, можуть викликають підозри у користувачів соціальних мереж: а чи раптом не шахрай по той бік монітору? Що ж, спробуємо перевірити. Цілком можливо, що пан Сергій і справді хоче допомогти людині, однак з якихось причин не знає, як це зробити, щоб не викликати підозру у потенційних небайдужих до чужої біди.

Для початку пропонуємо проаналізувати сам допис у Facebook, який поширений у багатьох локальних спільнотах, як-от «Наш Луцьк», «Теревені про Луцьк» тощо.
Далі реквізити кредитної карти: номер рахунка 5168 7554 4861 9425 на ПІБ Барилюк Сергій Володимирович. Чому картка кредитна, а не для виплат, скажімо? Адже зазвичай із кредитки за зняття чи переказ грошової суми списуються чималі відсотки. Але вид банківської картки, на яку фізична особа проводить збір коштів, ясна річ, ні про що не свідчить, таку процедуру законодавство не регулює.
Тим часом коментарі під дописом вже починають «червоніти» від напруги. І все через прохання користувачів засвідчити факт захворювання та потреби в оперативному втручанні для особи, якій збирають кошти. Схоже, пану Сергію не сподобалися запитання такого змісту.
«Ви палки пхаєте в кальоса людям, які роблять добро»

Налаштовуємо діалог із волонтером. Утім навіть після шестигодинної переписки із паном Сергієм він уникав прямої відповіді на прохання надати інформацію про ПІБ дівчини, якій збирає кошти на операцію та про її діагноз, зазначивши, що «у неї щось з ногами», але він, мовляв, не лікар, аби оперувати медичною термінологією. Волинянин переконував, що має всі необхідні документи й звіти, але не вважає за потрібне їх показувати, тому що, з його ж слів, займається благодійністю понад п’ять років, мовляв, ця діяльність базується виключно на принципах довіри. Усі повідомлення залишав не у текстовому, а у голосовому форматі.

Потім у месенджер полетіли десятки голосових повідомлень з образами та закликами до совісті. І усе це – через прохання показати медичну документацію.
«Подавайте на мене куди хочете… Чисто мені нема чого боятися. Знаєте, через таких, як ви, такі люди, як я, перестають займатися цим. Чому? Тому що ви палки пхаєте в кальоса людям, які роблять добро. Якщо ви такі класні, як ви описали, і помагали людям, то подивилися б мою сторінку… Але ж вам на це байдуже. Вам треба зараз добитися – я ж собі збираю гроші. Там же піпєц, які великі гроші (йдеться про 21 тис. грн на операцію дівчині, – ВН). Кароче, з вами все ясно. Звертайтеся в поліцію, будь ласка, я їм надам документи, але принципово не вам, не таким гнилим людям», – відповів волонтер на чергове прохання засвідчити ціль благодійного збору.
Viktoria Semenyuk · Відповідь волонтера на прохання засвідчити ціль благодійного збору
Ймовірно, враховуючи тривалість перемовин та зусилля, витрачені на сотні повідомлень, було би більш доцільно надіслати фото документа, що підтверджує факт захворювання особи.

Окрім публікації дописів на тему благодійної діяльності у соціальних мережах, Сергій Барилюк адмініструє спільноту «Серця добрих людей» у Viber.

Станом на 2 серпня ця спільнота позиціонувала себе як благодійний фонд, однак у жодному державному реєстрі такого фонду немає.
Щоправда, вже 3 серпня адміністратор з відомих тільки йому причин вніс корективи в опис спільноти, тож «благодійний фонд» змінили на «благодійний внесок».
Варто зауважити, що двох дописувачів, які також просили волонтера надати інформацію про хвору дівчину та її діагноз, у спільноті «Серця добрих людей» Сергій Барилюк заблокував.
Згодом автор видалив і деякі коментарі у Facebook. І одразу ж написав про завершення збору коштів, назвавши коментаторів, які просили документи з діагнозом, «недолюдьми».
Чи довіряти благодійникам, які не надають жодної інформації про особу, для потреб якої збирають кошти?

На нашу думку, це особиста справа кожного. Проте вважаємо, що люди повинні бути пильні й не соромитися запитувати деталі щодо збору благодійних коштів. Адже навіть найменші зловживання із благодійними коштами дискредитують благородну мету.

А от чи законною є така благодійність і чи зобов’язана фізична особа, яка позиціонує себе як суб’єкт благодійної діяльності, надавати документацію, що засвідчує правдивість та прозорість його намірів на вимогу, запитуємо у юриста Романа Хомича.

«Публічний збір коштів у вигляді благодійних пожертв здійснюється особами на підставі закону України «Про благодійну діяльність». Цей закон встановлює, що особа, яка здійснює публічний збір, у тому числі з допомогою соціальних мереж, повинна укласти договір із особою, в інтересах якої проводить збір коштів. А якщо мова про неповнолітнього, то з батьками або опікунами. Цей договір є безоплатним. Це означає, що людина, яка здійснює публічний збір коштів, має робити це на умовах безоплатності. У згаданому договорі повністю прописують інформацію про те, для кого та з якою метою збирають благодійну допомогу. Але разом із тим, на жаль, цей закон не зобов’язує приватних осіб, суб’єктів благодійної діяльності, надавати документи на підтвердження власних повноважень, або, щоб довести, що ця особа справді збирає кошти для когось», – пояснив юрист.

Читати ще: Куди пішли тисячі доларів, які волиняни збирали на лікування онкохворого лучанина Дарія

Насамкінець Роман Хомич зазначив, що у випадку відмови приватної особи, яка позиціонує себе як благодійника, надати виписку з договору чи його частини, може закрастися сумнів, що такий договір існує й особа дійсно здійснює публічний збір благодійних пожертв у відповідності до вимог закону.

«Тому слід добре зважити, чи вартує за таких обставин здійснювати переказ коштів. Річ у тім, що особі, якій немає чого приховувати, яка працює добросовісно і у межах закону, не так вже й важко скинути фотографію договору, витягу з медичної документації, або хоча б частину цих документів, якщо вона остерігається розголосити конфіденційні відомості», – наголосив юрист.

А що кажуть у поліції?

Натомість у секторі комунікації ГУ Нацполіції у Волинській області зазначили, що всі офіційні благодійні фонди, які провадять таку діяльність, зареєстровані в державному реєстрі. Вони мають ЄДРПОУ, офіційний сайт, сторінки у соціальних мережах, адресу, телефони, поштові скриньки, інформацію про врядування, історію (місію, благодійні програми на виконання цієї місії, історію попереднього фінансування), звітність тощо.

«Якщо приватна особа за власною ініціативою збирає кошти для лікування людини, звичайно, для прозорості вона мала б надати персональні дані хворого, діагноз, виписку з лікарні. І також має прозвітувати про рух зібраних коштів. І тут виникають труднощі, адже простежити, скільки людина зібрала грошей і скільки передала хворому, важко. В цьому випадку ви на власний розсуд вирішуєте, чи перераховувати кошти, чи ні. Якщо ж сумніваєтесь у намірах певного благодійника або маєте докази його шахрайської діяльності, то звертайтеся на 102. Повідомлення буде зареєстровано, правоохоронці перевірять інформацію», – радять у пресслужбі поліції.

Варто зазначити, що методи роботи Сергія Барилюка у соцмережах обурили волонтерку з багаторічним стажем Роксолану Несторук, яка тісно співпрацює з онкогематологічним відділення Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства.

«Коли у соціальних мережах натрапляю на дописи про збір коштів для хворої людини, які не містять жодних документів, що засвідчують про потребу в коштах, це вже бентежить. Надто, коли просиш ці документи надати, а тобі починають хамити і відповідати фразами типу «не хочете – не допомагайте, вас ніхто не змушує». Особисто для мене цим все сказано. Я не вважаю себе потужним чи знаним волонтером, але щоразу, коли організовували збір коштів для хворої людини, у мене на руках були всі необхідні документи, зокрема й ті, у яких вказується діагноз хворого. Могла і до лікаря, який той документ видав, подзвонити або приїхати, й перепитати, чи це правда. Контактний номер телефону людини, щоб тримати зв'язок, і банківський рахунок, який для початку перевіряю сама. У той же час, коли я була посередником між потребуючим і небайдужими людми, то ніколи не вказувала свій банківський рахунок. Також не дозволяю собі відповідати людям, які просять надати будь-яку інформацію про хворого, рух коштів, виписки, звіти тощо на кшталт «не хочете – не допомагайте». Місія волонтера – переконати інших, що вся інформація, що стосується потребуючого чи хворого, є правдивою, що кошти спрямовують за призначенням, і небайдужа людина долучила частинку себе до доброї справи. Тут нема місця агресії, і кожна гривня є важливою», – переконана Роксолана Несторук.

Наголошуємо, Інформаційне агентство Волинські Новини жодним чином не звинувачує Сергія Барилюка у незаконній діяльності, адже, згідно зі статтею 17 Конституції України, особа не може вважатися винною, поки її вину не доведено. Це презумпція невинуватості, яку охороняє закон. Ми допускаємо, що пан Сергій і справді має благородні наміри й допомагає тим, хто цього потребує. Але чому б у такому разі не надати документи, які свідчать про порядність та прозорість діяльності волонтера? Зрештою, образи та використання некоректної лексики у відповідь на прохання надати елементарну інформацію викликає якщо не підозру у шахрайстві, то сумніви у професійності благодійника.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 48
ще не зовсім свідоми Показати IP 4 Серпня 2021 19:48
Ті "волонтьори" вкупі з циганами працюють. А лохи гроші їм дають, ще і дякують, що такі сердечні люди на світі є
Мда Показати IP 4 Серпня 2021 20:11
Хай Бог береже зв‘язуватись з таким волонтером. Може раз комусь і поміг, а ця ситуація ну точно пахне чимось не чистим
Активіст Показати IP 4 Серпня 2021 20:13
Скотиняка
Таксист Показати IP 4 Серпня 2021 20:23
Так тож Сірьога Джокер! Погорів на митниці, судили... Ну певно вирішив попвнити фінансовий запас.
Лар до Таксист Показати IP 4 Серпня 2021 22:30
У нас пів країни на митниці погоріло,практично у всіх є штрафи,заробляв як і всі люди.А те що допомагає людям то честь і хвала йому за це.
Паша Показати IP 4 Серпня 2021 21:26
Але й ви кончані. Ви його знаєте???? А я знаю, як таке писати можна??? Нема слів.....
Справедливість до Паша Показати IP 4 Серпня 2021 21:42
Дивіться, у статті нічого такого, ніяких звинувачень Сергія я не побачив, крім тих, що він спілкується абияк. Ну збираєш гроші - май відповідальність. Хіба так важко показати той документ замість тисячі слів?
Сусід Показати IP 4 Серпня 2021 21:33
Сергій сам інвалід, з дитинства на колясці їздить. По бійтеся Бога таке писати. Запитайте в інтернаті смт Головне як він допомагає, що року подарунки дітям на новий рік та різдво організовує
Суддя до Сусід Показати IP 4 Серпня 2021 21:40
Але чому б тоді йому просто не працювати прозоро?
Stoma Показати IP 4 Серпня 2021 22:04
Знаю Сергія особисто,скільки він добра зробив,і скільком людям назбирав на операції,не зліченно.Він ніде ніразу не заїкнувся,що сам інвалід-візочник.Ніодин з тих хто має якійсь звинувачення ніразу стільки не допоміг нікому.Наші люди вміють обсирати,а самі і гривні нікому не пожертвують.Хочите знати скільки він допоміг,заїдьте в інтернат,що вГоловно.Кожного року він завозить дітям подарунки.
Инна л. Показати IP 4 Серпня 2021 22:08
Народ не судіть ,якщо не знаєте. Вже 4 роки особисто знаю цю людину і завжди всі збори грошей закінчувалися тим ,що люди отримували суму яку їм зібрали були фото та дописи тих людей. Найбільший збір грошей ,який він робив сягнув до 300 тис грн. Для Іванки, яка постражлала в ДТП. В той період, як він допомагав їй , справжні аферисти наживалися. Всі фото завжди оприлюднює Сергій. А ще ми йому збирали кошти на електровізок , бо Сергій самостійно не може пересуватися(((( чим і розуміє , людей яким потрібна допомога. Кому цікаво зайдіть подивіться, як кожного року діти з інтернату отримують класні дорогі подарунки.
Максим Показати IP 4 Серпня 2021 22:26
Суб'єктивізм і передвзяте ставлення журналістів очевидне у цій справі. Хто знає Сергія розсміється з цієї розповіді ображеного на життя журналіста. Де інтерв' ю взяте у осіб, що до того отримали допомогу? Порахуйте гроші по звіту, звірте зі словами осіб, які їх отримали і доб' єтесь істини.
А чого не показати? Показати IP 4 Серпня 2021 22:35
Чого було не скинути документи тому хто питає?Це так важко? От і запідозрили люди. Сьогодні шахраїв повно!!! Вірити не знаєш кому.Покажи ті папери і люди б не обурювались!!!
Даша))))) Показати IP 4 Серпня 2021 22:36
Не дай бог вам всім бути на його місті він сам не має змоги ходити собі не може допомогти на скільки я його знаю він постійно доводив всі збори до кінця і скидав скріншоти ДОКУМЕНТИ ))))) понятно ті хто його не знає. То мають сумніви АЛЕ МАЙТЕ СОВІСТЬ ЗВИНУВАЧУВАТИ ЛЮДИНУ ПРО ЯКУ ВИ НІЧОГО НЕ ЗНАЄТЕ ТО ВЖЕ ГОВОРИТЬ ПРО ВАС І ПРО ВАШЕЕ............. Я так скажу ті хто його(Сєрого)не знає не скидайте не звертайте уваги на всі збори ігноруйте проходите повз) Но не в якому випадку не звинувачуйте нікого так як ви не маєте права цього робити .......... (НАКЛЕП) Шигануті
Анонім до Даша))))) Показати IP 5 Серпня 2021 08:04
Шигануті тут тільки його захисники.
Шарій Показати IP 5 Серпня 2021 05:26
Ще один добродій хоче в Домінікану на відпочинок. Люди, пильнуйте за своїми грошима, кругом аферисти
Муфлон Показати IP 5 Серпня 2021 07:04
Допустім чувак хотів допомогти. То чого бути впертим, як козел, і не показати документи? Чого блокувати всіх, хто еавітт просто запитує? Чого не по-людськи, а вокруг да около? Принципи? От і поплатився за ті принципи. Займаючись будь-яким видом волонтерства, будь готовий звітувати! І так, я допускаю, що людина помагала, помагала, а у випадку з уявним другом "дівчиною" вирішила нажитися. І так, інвалідність ні про що не каже. Інвалід - не означає порядний.
Бляха Показати IP 5 Серпня 2021 07:27
Вже ми проходили Дарій збирав гроші і розважався з своєю подругою, поки не вилізло.... Тепер десь пропав напевно різко вилікувався після візиту слідчого поліції.
Тетяна Показати IP 5 Серпня 2021 08:53
Волинські новини, не обливайте отак брудом людини, якої не знаєте! У вашій статті, теж ніякої конкретики, крім коментарів з просторів інтернету. Ви хоча б, заради справедливості поспілкувалися із сім'ями, яким Сергій збирав кошти. Запитайте у них наскільки це чесна людина. Поспілкуйтеся з дітьми- сиротами з Головнянського інтернату про те, хто такий Сергій Барилюк. Вони вам скажуть хто це, бо виглядають його на всі новорічні свята. Небагато заможних людей, підприємців, які мають змогу, щось привозять тим дітям. А їм багато не треба, якогось солодоща, смаколика_ це для дітей велика приємність. А Сергій має час і сили збирати кошти, купувати необхідне і ще відчитуватись про кожну копійку у своїх групах. Я особисто з ним не знайома, але з того, що бачу, ця людина робить дуже багато для інших. Не кожен візьме на себе таку відповідальність. Так що Волинські новини, Сергій Барилюк має повне право подати в суд на ваше видання за такий наклеп. Ви просто скопіювали коментарі і думаєте, що провели велике розслідування. Це непрофесійно.
Знаючий Показати IP 5 Серпня 2021 09:06
Всі позитивні коментарі на свою адресу пише шахрай Барилюк,невже неможна зрозуміти якщо ти хочеш допомогти ,то чому номер картки свій скидуєш а не людини яка потребує допомоги? Так ти дійсно збирав і завозив подарунки в школу інтернат дітям сиротам,але при цьому крав гроші які тобі скидували хороші люди. Це може підтвердити мама Іванки якій збирали гроші на операцію і багато хто інші люди яким він хамив,ображав за прості запитання
Справедливість до Знаючий Показати IP 5 Серпня 2021 09:39
Можна контакти мами Іванки?
Максим до Знаючий Показати IP 6 Серпня 2021 00:15
Знаючий - людина якій Сергій перейхов дорогу, Знаючий хоче відігратись на інвалідові 1 групи використовуючи цю ситуацію. Знаючий будиш вести сигарети в Польщу попадеш на яму обов'язково.
Alex Показати IP 5 Серпня 2021 09:11
Чи лише я один бачу, що стиль Даші (помилки і погрози) відповідають стилю Сергія? Можливо, в них і ІР один?
Коля Показати IP 5 Серпня 2021 09:57
Та він живе на ті кошти , нігде не працює,жирує ,типу благодійник,щось там для вигляду перепадає,але точно не все
Максим до Коля Показати IP 6 Серпня 2021 00:17
Та точно ти все знаєш, ще один ображений життям за Сергія.
Не Даша Показати IP 5 Серпня 2021 10:16
Повністю на стороні авторки статті, таких учнів Зажирія мабуть тільки так і треба робити відомими щоб інші люди не велись на свій жаль і не поповнювали чиїсь кредитні карти, так задумуєшся над цією ситуацією то взагалі якась золота жилка, вказати що збираю гроші для когось, не вказати взагалі кому і на що, дати свою особисту кредитку щоб потім навіть уявімо собі... переказати гроші якомусь хворому і підняти банк на нормальній комісії з 21 тис. Чувак якщо просиш в суспільства гроші і не надаєш ніякої додаткової інформації то краще не нервуй людей і не ний потім в своїх постах за моральних уродів, а збирай тихенько в своїх вайбер-групах і в ботів які тебе "типу знають" і пишуть коменти вище. А іншим людям хочеться порадити не розчаровуватись через такі випадки як цей ну і звісно славнозвізного Зажирія, а і далі допомагати хворим як людям так і тваринам, просто краще співпрацюати з перевіреним благадійним організаціям і волонтерам!
Максим до Не Даша Показати IP 6 Серпня 2021 00:20
Якщо Ви так аналізуєте цю ситуацію то складається враження, що у Вас немає клепкі...
Знайомий Показати IP 5 Серпня 2021 10:47
Знаю Сергія ще з дитинства,він ніколи за просто так нічого робити не буде.Спитайте його скільки він безпідставно образив, нахамив та обзивав людей по свої групах .Ця стаття нарешті дає людям в яких є елементарне логічне мислення зрозуміти що насправді відбувається .
Сергій Показати IP 5 Серпня 2021 10:54
Справа гучна та резонансна викликала шквал коментарів та обговорень в різних інтернет ресурсах.Хай займуться цим правохоронні органи та про результати розслідування повідомлять
Знаючий Показати IP 5 Серпня 2021 11:12
Мама Іванки якій збирали гроші на операцію - це Наталя Ціпяшук 1981р.н. в фейсбуці зареєстрована,напишить в кого сумніви вона дуже багато Вам розкаже про цього шахрая
ю.м Показати IP 5 Серпня 2021 11:36
Ніяким волонтерам нічого не давати тільки адресно на пряму потребуючому.
Дивно Показати IP 5 Серпня 2021 14:08
Дивна поведіна для волонтера з п‘ятирічним стажем. Якщо не перший раз гроші збирає і знає що до чого,що це не легко,що можуть питати то чого відразу було не виставити документ,міг би замазати ім‘я хворого. Тут і хворі гроші які їм збирають тратять зовсім не за призначенням а тут взагалі додумуйся кому це.
Любомльський Показати IP 5 Серпня 2021 19:34
Сергій Барилюк навіть не пукне безплатно! Давить на жалість що інвалід і всі вірять. З кожного того, якому збирає гроші бере відсоток. Кидає пару тисяч як собаці кістку, а решту собі. Погрожує, що як вякнуть, то боятимуться з хати вийти, ще окремим з насмішкою каже, що ославить у разі розголосу його діянь. Під прикриттям інтернату косииь бабло. Збере 100 тисяч, витратить про людське око 50, а 50 собі забере
Микола Показати IP 5 Серпня 2021 22:44
Крім виправдань сторонніх людей сам Сергій ніякої інформації не надав, тому і сумніви в людей.
Оля Показати IP 5 Серпня 2021 22:49
Я рамосу не вірю,тому що веде себе нагло, зухвало цинічно та брехливо.Людина яка займається благодійністю повинна бути справедлива, відкрита , добра та етично культурна.
ABC Показати IP 6 Серпня 2021 00:52
Поки існують добрі і довірливі люди, доти і будуть на них наживатися такі от родичі Остапа Бендера. Хочете допомогти - допоможіть адресно, а не через невідомих посередників.
Барилюк Показати IP 6 Серпня 2021 04:07
Вікторія СЕМЕНЮК скажіть мені будь ласка чому перед публікуванням даної статті ви особисто не зателефонували мені і не провели дослідження даної ситуації, мій номер там є то вчому проблема? документи я надав би журналісту для підтверження і номер дівчини, в день телефонували на ваш офіс сказали що ви не в мережі і залишали номер вам щоб ви передзвонили, чому журналісти не провіряють достовірно інформацію а публікують наклеп? ви маєте зателефонувати особисто і представитись чи пред*явити посвідчення що ви журналіст а не в інтернеті переписуватись тим більше звідки мені знати в інтернеті хто ви і для чого вам ці документи! і останнє питання, вам потрібні документи і правда??? Чи вам потрібна стаття з наклепом на мене? Зателефонуйте мені сьогодні і ви отримаєте всі докази про чесний збір.
Хаха до Барилюк Показати IP 6 Серпня 2021 08:46
Піздно, ми всі тебе вже ненавидим
Азаза до Барилюк Показати IP 6 Серпня 2021 09:40
Та ніхто не сумнівається, що збір чесний і що людина якій збирають кошти існує і дійсно їх потребує. Справа в тому що сума від зібраних коштів, що перепадає потребуючому, рідко перевищує 20%.
Колега до Барилюк Показати IP 6 Серпня 2021 10:03
А от це вже брехня! Яещо будете уважними у статтю завантажили запис фрагменту однієї з таких телефонних розмов ні про що! Так що, Рамос, збийся! Тебе розкусили)
Правда до Барилюк Показати IP 6 Серпня 2021 18:14
Зателефонувала. Провела. Обіцяні документи де? Ще поштовий голуб не доніс?)
До Барилюка Показати IP 6 Серпня 2021 09:30
Та кому вже потрібні твої документи? Намалював вже їх? Чому раніше було їх не показвти.за цей час знашов людину для операції шоб оправдатись? Правда всеодно вийде наверх!
Зєвака Показати IP 6 Серпня 2021 15:05
Віка як її там, парируй, цікаво ж
Айтішник до Зєвака Показати IP 6 Серпня 2021 18:11
До кого парирувати?) До коментарів на підтримку Барилюка з одного-двох IP?. В мене чуйка, що як ще волонтьор прожовжить в цьому дусі, вона як впарирує новою статтею, то в цього благодійника вдруге в носі засвербить))).
Барилюк Показати IP 12 Серпня 2021 03:14
Даю останню відповідь на рахунок ваших коментарів! Що до збору коштів на різні добрі справи то я не прошу мені вірити бо всі під Богом ходимо! І я не в силах всім доказати що насправді я нікопійки не брав! Скажу так як і відразу писав я дав слово що дівчину розкривати не буду і при зборі вказував що вона побажала бути інкогніто хто мені вірив той і скидував кошти а хто не вірив той не скидував.. Невже ви думаєте що я наскільки дурний щоб починати такий збір без документів.. Скажу як є, перед тим як публікувати таку новину журналістка мала би подзвонити мені на мобільний, попросити документи і номер тої дівчини а не в інтернеті, я не можу знати в фейсбуці хто є хто! ДЗВІНКА НЕ БУЛО!!! ДОКУМЕНТИ ТА НОМЕР ДІВЧИНИ Я ВЖЕ НАДАВ І КАРТУ ДЕ ПИШЕ ЩО ВСЯ СУМА ПЕРЕЧИСЛЕНА ЦІЙ ДІВЧИНІ. НАДІЮСЬ ЩО ОПУБЛІКУЮТЬ ТАКУ НОВИНУ І НА ЦЬОМУ ВСЕ.
Roksolana до Барилюк Показати IP 12 Серпня 2021 12:18
Ні, Барилюк. Ти далеко не дурний. Ти хитро-продуманий тип.
Оден Показати IP 15 Серпня 2021 09:26
Давно підозрювала що із цими «благодійними» зборами щось не те , тепер все стало на свої місця, а цей тип дійсно нахабний , самозакоханий і невічливий, дякую за публікацію
Анонім Показати IP 19 Вересня 2021 12:39
Можливо барилюк збирав кошти для дівчини інкогніто пенсія якої витрачається на передачі брату в сізо де ж мама барилюка яка ніде не працює вззяла кошти на машини там вся родина аферисти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus