USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Доглядав хвору дружину та її матір: багатодітний волинянин отримав шість місяців арешту за ухилення від призову

3 Березня 2024 14:27
Волинського селянина звинувачують в ухиленні від призову і хочуть на три роки посадити в тюрму. Володимир Шуляк живе у селі Троянівка на Маневиччині. Місцевий райсуд присудив чоловікові умовний термін. Але прокурори наполягали на реальному ув’язненні.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Володимир Шуляк має п’ятеро дітей, двоє з них – неповнолітні. Військово-лікарська комісія визнала чоловіка придатним воювати. Втім до пункту збору він не приїхав.

«Жінка в лікарні була, їй операцію зробили, дітей самих не міг ніяк залишити. Мати дружини теж хвора, тож мушу навідуватися на іншу вулицю. Не міг же я залишити дітей і хвору жінку. Я ще за здоров’ям не проходжу, зараз вживаю таблетки», – розповів чоловік.

Читати ще: Має двох дітей, а дружина не працює: за ухилення від призову судили обмежено придатного волинянина

Підтримати Володимира приїхали дружина та донька, яка живе в іншій області. Остання розказує, що її чоловік зараз на фронті, а в родині нещодавно уже була трагедія.

«У нас на війні три місяці тому загинув мамин племінник, мій брат двоюрідний. Я вважаю, що це несправедливий вирок, якщо ще хочуть посадити людину. За що? Людина з’явилася у військкомат. Його відвезли прокапатися, бо в тата по життю дуже високий тиск. У нього проблеми з серцем і варикоз. Татові буде 55 років», – наголосила донька Володимира Шуляка Аліна.

Читати ще: Камені в нирках і зір -9, а ВЛК визнала придатним: лучанин отримав покарання за ухилення від мобілізації

Маневицький райсуд дав чоловікові умовний термін. Але прокурори не згодні з таким вироком. Просять три роки і три місяці тюрми. Так би мовити, щоб іншим була наука.
«Таке ставлення до свого обов’язку, який має виконувати громадянин України, породжує негативне ставлення суспільства до таких подій і показує негативний приклад іншим особам, надає можливість вчиняти аналогічні злочини, – вважає прокурор Ольга Клок. – Щире каяття в цьому випадку мало б виразитися в якихось активних діях. Наприклад, все-таки виконати свій громадянський обов’язок».

Прокурор вважає, що лише призначення реального покарання буде справедливим.

Читати ще: Три роки позбавлення волі: за ухилення від призову волинянин отримав тюремний термін

Колегія апеляційних суддів, своєю чергою, вирішила не карати чоловіка роками ув’язнення. Присудили шість місяців арешту.

Того ж дня судді також мали вирішити подальшу долю чоловіка із села Бірки на Любешівщині. Але він не приїхав, тож засідання перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола з поліських к Показати IP 4 Березня 2024 09:08
А нашо судити? Зі слів дядька він не проти служити, тільки хвороба жінки заважала. Нехай воює
Анонім Показати IP 4 Березня 2024 12:42
Прокурорів на фронт чого не виконують свій обов'язок перед державою (і іншим буде наука) а то зробили з 55 літнього "деда" РЕМБО і мучаться відсиджуючи дупці в мерсах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus