USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Не шукай крайніх» - Гройсман Садовому через сміттєву кризу

14 Червня 2017 14:24
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до львівського голови Андрію Садовому з вимогою вирішити нарешті питання зі сміттям. Прем'єр вважає, що мер Львова не хоче вирішувати проблему, а тільки займається пошуком винних, інформує "Сегодня".

"Не розумію, чому так довго не вирішується проблема зі сміттям у Львові. Мені вже відмовляють люди, тому що вони не хочуть, щоб на їх територію нескінченно возили сміття. Андрій, ти ж знаєш про це. І сьогодні робити мене винуватим в тому, що ти не можеш вивезти сміття і навести порядок у Львові - вибач, ти обирався міським головою, а не я ", - звернувся Гройсман до Садового під час засідання Кабінету Міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: САДОВИЙ ВБИВАЄ КЛИН МІЖ ПРЕЗИДЕНТОМ І ПРЕМ'ЄРОМ, - ЕКСПЕРТ

"Меморандум підписаний з конкретними сільськими громадами - поїдь, поговори з ними, попроси. Це їх суверенне рішення. Ні, потрібно, щоб Гройсман взяв і почав нагинати через коліно місцеве самоврядування, щоб всі ставали на коліна перед Садовим. Я не буду цього робити. Я вже зустрічався два або три рази з людьми з Грабович. Але у них одна проблема - вони кажуть: "Ми Садовому не віримо". Тому, будь ласка, не шукай крайніх, а візьми і зроби", - сказав прем'єр-міністр.

Також Володимир Гройсман нагадав, що він був мером Вінниці з 2006-го по 2014-й рік і у нього була точно така ж проблема з міською сміттєзвалищем. При цьому без допомоги з державного бюджету йому вдалося створити один з кращих комплексів з переробки сміття та зняти всі екологічні та соціальні проблеми.

На думку Гройсмана, за 11 років на посаді мера Львова таки можна було вирішити проблему зі сміттям.

"Це були моя відповідальність і мій виклик - і ми з місцевою командою впоралися. Андрій Садовий мер вже 11 років - за 11 років він міг побудувати вже 15 таких сміттєзвалищ і переробних заводів. Маючи сьогодні мільярди гривень на рахунках, він сьогодні просто не здатний це зробити, мабуть. Або здатний, але не хоче ", - сказав прем'єр-міністр України.

Тим часом, на думку очільника Харкова Геннадія Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам зробив проблему зі сміттям політичною. Насправді вирішення сміттєвої проблеми це господарська робота мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus