USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уряд візьметься за львівське сміття

27 Січня 2017 08:44
Вжити невідкладних заходів для вирішення проблеми вивезення сміття зі Львова президент Петро Порошенко доручив уряду.

Про це інформує прес-служба глави держави.

«Прибирати сміття - прерогатива органів місцевого самоврядування. Але коли там неспроможні в рамках своєї компетенції вирішити цю проблему, коли власну господарчу безпорадність обгортають в політичну матерію, а безпеці містян загрожує екологічна катастрофа, - необхідно допомогти городянам. І місту, яке щиро люблять десятки мільйонів українців і мільйони закордонних туристів», - зауважив президент.

У прес-службі президента також повідомили, що сьогодні Львів з робочим візитом відвідає Володимир Гройсман.

Як повідомляє видання "Страна", з 11-ти великих сміттєвих полігонів на території області мінімум п'ять готові приймати сміття з Львова. З ними і будуть укладені відповідні угоди. Про це заявив голова облдержадміністрації Олег Синютка.

26 січня Львів почали прибирати від сміття. Станом на 19:00 четверга у Львові прибрано вже 137 контейнерних майданчиків твердих побутових відходів, що становить 35% від їх загальної кількості.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий звернувся з проханням до депутатів Луцької міської ради посприяти з вирішенням проблеми львівського сміття. Львів’яни просять прийом однієї машини вантажністю у 12 тонн, що бодай якимось чином покращить ситуацію з вивозом сміття.

Як повідомив мер міста Садовий, Львів захлинається у смітті та стоїть на порозі екологічної кризи.

Варто додати, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії розвозили по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова.

У Луцьку торік депутати ухвалили рішення про заборону прийому сміття на міський полігон з інших областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ксюша Показати IP 27 Січня 2017 08:56
Альо народ!!!! Сьогодні пишуть , що з всіх районів Львова вивозять кудись сміття. Чи то випадково не нам...Нам нічого не кажуть. ...Львівяни зас..лись в тому смітті самі, нічого не робили роками, а наші діти мають нюхати...А що далі? Це ж не вирішує питання ...Слів не має...
Анонім Показати IP 27 Січня 2017 14:58
"УРЯД ВІЗЬМЕТЬСЯ ЗА ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ" - дасть рознарядку мерам міст кому скільки прийняти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus