USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Не те, що треба, але доволі багато: скільки ракет на місяць виготовляє Росія

8 Грудня 2022 16:27
Військовий експерт Петро Черник пояснив, як швидко сьогодні виробляються ракети в РФ.

Про це він розповів в ефірі YouTub-каналу ТСН.

Так, за його словами, ракетний потенціал у Росії поки що є, проте він вже не такий, як на початку повномасштабної війни.

«Місячне виробництво – десь у межах від 25 до 50 ракет. Але знову ж таки – це дуже тонка математика, бо кожен випадок, кожен момент закупівлі окремої плати – це велика спецоперація. На це впливає гігантська кількість чинників, навіть погода може впливати. Проте РФ наразі перебуває у проміжку 25-50, а може і 60 ракет. Йдеться про ракети класу Х-101 і «Калібр». У них поки що такий потенціал є», – наголосив експерт.

Черник додав, що виробництво 25 чи 50 ракет на місяць – це доволі багато. «Це доволі серйозний потенціал. Не той, що їм треба, але, тим не менше, 25 чи 50 ракет – це доволі багато і воно точно полетить у наш бік», – зазначив він.
Нагадаємо, раніше інший військовий експерт Юрій Федоров заявив, що Росії вистачить ракет ще на п’ять-шість великих масованих ударів, а далі Путіну потрібно буде міняти підхід до ведення війни.

Очільник української розвідки Кирило Буданов також вважає, що у РФ залишилися ракети лише для декількох масштабних атак, після чого «вони вийдуть у повний нуль».

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Російська Федерація має великий запас ракет С-300, якими може обстрілювати прикордонні регіони України або ті, які межують з окупованими регіонами. Це – Харківська, Запорізька, Херсонська, Донецька та Луганська області. Однак, за даними міністра, ракет «Іскандер» залишилось менше ніж 13%. Для оборони потрібно мати хоча б 25%. «Калібрів» є 37%, проте після атаки 5 грудня залишилось близько 30%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 8 Грудня 2022 19:05
засоралися товарищи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus