USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Негода в Італії: Венеція опинилася під водою, загинуло 4 людей

29 Жовтня 2018 18:52
Влада італійської Венеції в понеділок, 29 жовтня, заявила, що 70 відсотків міста опинилися під водою, висота якої піднялася до позначки 149 сантиметрів над рівнем моря.

Місто, що пронизане каналами, через погодні умови часто зазнає підтоплень, але нинішній рівень води є вкрай високим. Синоптики передбачають, що він найближчим часом може піднятися навіть до 160 сантиметрів, пише DW.

Нинішній рівень води, за даними служби статистики міста, є найвищим з листопада 2012 року. А до 160 сантиметрів вода у Венеції востаннє підіймалася у грудні 1979 року. Губернатор області Венето Лука Дзайя заявив, що масштаб повені може досягнути рівня 1966 року, коли затопило Венецію та Флоренцію.

Через зливи і шторми протягом останнього часу постраждала значна частина Італії. У багатьох регіонах оголошено штормові попередження, сотні шкіл закрито. Найвищий рівень штормового попередження станом на понеділок оголошено в областях Лігурія, Ломбардія, Фріулі, Венето і Тренто на півночі країни та Абруццо в центральній частині, а також на Сицилії.


Річки виходять з берегів, дороги перекриті, а рятувальники протягом останньої півдоби отримали сотні викликів через погодні умови. На півночі країни рятувальники повідомляють про кількох легкопоранених через негоду.

Однак напередодні через зсув ґрунту, викликаний дощами, загинули чотири людини в області Калабрія. Ще одна людина загинула в порту Катандзаро після того, як вітрильну яхту знесло сильною течією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus