USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Немає водія шкільного автобуса: діти з двох сіл на Волині місяць не ходять на уроки

13 Лютого 2024 21:19
Діти із сіл Адамівка та Зоряне Забродівської громади Ковельського району місяць не відвідують школу, бо немає водія шкільного автобуса. Ба більше, звичайного рейсового автобуса теж немає. А до навчального закладу треба доїжджати понад 10 кілометрів.

Батьки школярів з Адамівки нарікають: місяць діти не ходять до школи. Учні з цього села навчаються в Поступелі, а діти з села Зоряне мають їздити до школи в Забродах, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Дмитро Чорнуха – батько трьох школярів. Усі вони зараз вдома.

«Водії є, але вони просять бронь. Зарплата відносно маленька – 5000 чи 6000 гривень. Ніхто бронь не дає. Дітям ставлять прогули. Бомбосховище зробили, а грошей на водія немає. Багато дітей із початкових класів, із садочка не їздять», – сказав Дмитро Чорнуха.

Як розповів голова Забродівської громади Микола Калачук, проблема серйозна. Зараз справді не можуть знайти водія.

«Шукаємо водія… Ті всі молоді, які мають відповідну категорію, хто мобілізований, хто пішов добровільно воювати. Багато виїхало за кордон, пішли на фури», – зазначив Микола Калачук.
За його словами, нині є кандидатура на водія, але чи керуватиме він шкільним автобусом, поки що невідомо.

Читати ще: На Волині понад 40 шкіл перевели на дистанційне навчання через високий рівень захворюваності

«Він сказав: «Я не матиму броні, тому не даю гарантії, що буду у вас працювати, тому що при першій зустрічі з ТЦК піду від вас». Вони прямо кажуть. Якби була бронь на цю категорію посад, то проблем узагалі не було б», – додав голова Забродівської громади.

Ось така критична ситуація виникла в Адамівці та Зоряному. Шкільний авутобус є – водія немає. До речі, до цих сіл не їздять навіть рейсові автобуси. Люди долають по шість кілометрів пішки, щоб вийти на центральну дорогу, де курсує транспорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Maха Показати IP 13 Лютого 2024 22:01
що це відбувається ? хто возитиме?
щастя Показати IP 13 Лютого 2024 23:38
Оце догосподарювалися. Діти вже нікому не потрібні. Довели країну до ручки, хай голова Забродівськох громади власноруч возить дітей за 6000гривень і кошти залишаться і діти будуть на уроках вчасно!
Ґґґ Показати IP 14 Лютого 2024 06:50
От зелені хай і возять
Спостерігаю Показати IP 14 Лютого 2024 09:59
На транспортних фірмах кожен 10 повинен бути інвалід! Тому не створюйте проблему! Найдіть інваліда і нехай возить!
Військовий до Спостерігаю Показати IP 14 Лютого 2024 13:35
Так,чи пенсіонера,можливо і за 1000 возити буде,навіщо оплачувати більше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus