USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Незрячі футболісти на Євро-2017. Відео вражаючих голів

22 Серпня 2017 17:59
У Берліні (Німеччина) триває чемпіонат Європи команд незрячих спортсменів. Підбірку вражаючих відео-голів публікує видання Newsone.ua.

Сліпий футбол - паралімпійський вид спорту (хоч і не входить в програму Паралімпіад, тут змагаються спортсмени з ДЦП), в якому грають команди 5 на 5, триває гра 20 хвилин чистого часу на майданчику з бортиками, на зразок хокейного. Правила - майже класичні, крім того, що всередині м'яча є спеціальні дзвіночки, щоб незрячі спортсмени могли орієнтуватися на звук. Роль тренерів в цій грі дуже важлива - тільки вони мають право підказувати вголос гравцям: куди бігти і як бити.

Крім цього, кожен футболіст, граючи в обороні, якщо чує, що суперник наближається, повинен крикнути "Voy!" ( "Іду!", у перекладі з іспанської), щоб нападник був готовий до єдиноборства.

У змаганнях мають право приймати як сліпі спортсмени, так і гравці з частковою втратою зору. Щоб зрівняти шанси, перед грою всі вони надягають світлонепроникні пов'язки.

У ці дні в Берліні триває Євро-2017 зі сліпого футболу. Змагаються 10 збірних (України серед них немає), і ось такий гол був забитий під час матчу Англія - ​​Франція. Відзначився футболіст з "промовистим" прізвищем Даніель Інгліш. Красиво обіграв на швидкості двох захисників, і не залишив шансів воротареві!




Здавалося б, красиво, але - нічого видатного? Але це тільки якщо не знати, що воротарі в сліпому футболі ... зрячі! Втім, це не дає їм особливої ​​переваги, оскільки грати вони можуть тільки на власному крихітному штрафному майданчику, на 8 квадратних метрах. А сильний удар в притул з близької дистанції - не так легко здійснити! Тим часом, гол Даніеля Інгліша - не єдине красиве взяття воріт на турнірі.

Так забивав румун Флорін Ковач в ворота збірної Німеччини




Гол Андрій Тихонова (Росія) в ворота збірної Грузії.




А це - гол грузина Гіоргі Басилашвілі в ворота збірної Росії.




Тут гол у того ж Басилашвілі не вийшов, але оцініть красу моменту - так не кожен зрячий зуміє!



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus