USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Ні вбивству країни!»: Ігор Палиця категорично проти «новорічного» локдауну

16 Грудня 2020 18:50
Карантин потрібно вводити локально, вивчаючи ситуацію у кожному регіоні окремо, а не закривати всю країну і бізнес. На цьому наполягає народний депутат від Луцька, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

«У Західній Україні лікарняні ліжка заповнені на 50% і рівень захворюваності не зростає. Тут немає сенсу вводити жорсткий карантин, він тільки доб’є економіку, змусить закрити бізнес безліч малих підприємців та залишить велику кількість людей без роботи.

Водночас у Києві та Одесі рівень захворюваності зберігається на досить високому рівні, а місць у лікарнях не вистачає. Цю проблему треба вирішувати локально, не закриваючи всю країну і бізнес на тотальний карантин», – пише політик у Facebook.

Читати ще: «Святковий локдаун здатен добити бізнес», – Ігор Палиця

«Центральна влада, маючи 9 місяців та понад 60 мільярдів гривень у фонді боротьби з коронавірусом, так нічого і не зробила для протидії поширенню епідемії, зокрема, для оснащення лікарень та підвищення зарплат медперсоналу.

Все можливе робилося і робиться за рахунок місцевих бюджетів і без допомоги уряду. Центральна влада навпаки вводить нові обмеження – «новорічні локдауни» та «карантини вихідного дня», які добивають бізнес та економіку України.

Під час весняного локдауну, у квітні, закрилось майже 10 тисяч ФОПів, більшість підприємств малого бізнесу (близько 4 млн робочих місць) втратили до 75% доходів, падіння ВВП склало 15-20% у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Економіка отримала потужний удар, від якого досі не оговталась, а влада хоче її добити черговим локдауном.

Щоб протидіяти поширенню епідемії, уряд повинен зробити все, щоб забезпечити дотримання маскового режиму у публічних місцях, та збільшити кількість ліжок у лікарнях у регіонах з найвищим рівнем захворюваності. Ні локдауну! Ні вбивству країни!» – наголошує Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus