USD 40.65 41.07
  • USD 40.65 41.07
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Норвегія забороняє в'їзд для туристів з Росії

23 Травня 2024 23:18
Уряд Норвегії вирішив заборонити в’їзд до країни громадянам РФ, якщо метою поїздки є туризм чи інші несуттєві поїздки.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на повідомлення норвезького уряду.

«Зміна правил означає, що російським громадянам, на яких поширюється дія інструкції, поліція може відмовити у в’їзді до Норвегії.

Громадянам Росії, які прибувають до Норвегії з туристичною та іншою метою не першорядної важливості, буде відмовлено у в’їзді до Норвегії під час перетину кордону. Посилення правил поширюється як на тих громадян Росії, яким Норвегія видала візу до посилення правил навесні 2022 року, так і на тих, чия віза була видана іншими країнами Шенгенської угоди», - йдеться у поаідомленні.

Винятки надаватимуть в окремих випадках, наприклад, для відвідування близьких родичів (батьків, подружжя, співмешканців і дітей), які проживають у Норвегії, а також для громадян Росії, які працюють або навчаються в Норвегії або інших країнах Шенгенської зони.

Читати ще: Спецслужби Норвегії викрили масову роботу російських шпигунів і диверсантів

Зміни набувають чинності з 29 травня.

Уряд Норвегії нагадує, що він змінив практику видачі віз для росіян навесні 2022 року, і після цього туристичні візи для росіян, як правило, не видаються. Наразі умови в’їзду стають ще жорсткішими.

Міністерка юстиції та надзвичайних ситуацій Емілії Енгер Мель заявила: «Рішення про посилення правил в’їзду відповідає норвезькій лінії щодо того, щоб бути разом із союзниками та партнерами у протидії незаконній загарбницькій війні Росії проти України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus