USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нова оселя луцьких суддів: відкриття Палацу правосуддя у фото

19 Грудня 2017 19:00
З оркестром, освяченням, подарунками та високими гостями зі столиці у Луцьку відкрили нове чотириповерхове приміщення Луцького міськрайонного суду.

Перед відкриттям Палацу правосуддя 19 грудня під час брифінгу повідомляли, що у новій будівлі, на яку витратили 34 мільйони гривень, облаштували вісім залів судових засідань і тут працюватимуть 14 суддів.

Розпочали церемонію відкриття новозбудованого приміщення виконанням Державного Гімну України духовим оркестром. Оскільки будь-яке свято розпочинається зі спільної молитви, слово надали митрополиту Луцькому та Волинському Михаїлу. Він зауважив, що у суд завжди заходять дві правди, а виходить правда закону, правда сили української влади, української правди. Він побажав, щоб нелегкий період для суддів швидко закінчився і вони мали можливість творити правосуддя згідно з чинним законодавством. Владика закликав Боже благословення на всіх, хто творитиме правосуддя у цьому будинку, аби вони чинили, як мудрий Соломон, не маючи ані краплі докору на душі про те, що щось зробили не так. Митрополит зичив, аби у палаці правосуддя торжествувало право та сила українського закону. Він нагадав, що у цей день ми входимо спільно зі Святим Миколаєм, який допомагав нужденним та відстоював правду.


Начальник Головного управління Державної судової адміністрації у Волинській області Наталія Коцирій розповіла, що відкриття Палацу правосуддя волинська громада чекала довгих 25 років і ця подія відбувається тепер у день Миколи Чудотворця, який є символом добра і правди, турботи і любові до ближнього. Саме цей святий є покровителем Луцька.


Символічний ключ, що символізує завершення будівництва, голові суду Михайлу Квятковському передав генеральний директор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Ігор Чорнуха. Він закликав судових працівників брати приклад з будівельників, у яких зведення об’єктів ніколи не завершується.


Блакитну стрічку, що символізує людську надію на чесне та справедливе правосуддя, під час відкриття будівлі перерізали голова Вищої Ради Правосуддя Ігор Бенедисюк, голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, голова державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Апеляційного суду волинської області Петро Філюк, Наталія Коцирій та Михайло Квятковський.


Після освячення приміщення з вітаннями до суддів зверталися представники обласної та міської влади, а також судової системи.

Голова Волиньради Ігор Палиця наголосив, що суд нині є для українців передостанньою інстанцією, окрім Бога, куди вони звертаються за справедливістю. Він закликав суддів бути незалежними від «телефонного права чиновників» чи тиску вулиці, а під час ухвалення рішень керуватися законами і власною совістю.


Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук привітав присутніх з тим, що нарешті і судді, і учасники судових процесів отримали базову необхідність – нормальне просторе приміщення, в якому можна працювати, крізь вікно не потрапляє сніг і не потрібно хвилюватися, чи обвалиться стіна. Він розповів, що колись проходив практику у Луцькому міськрайонному суді, а сьогодні суд отримав нове приміщення.

«Я хочу побажати, щоб правосуддя, яке буде звершуватися у цьому суді, було таким самим правильним та зрозумілим, як архітектурні лінії цього приміщення», - зауважив Ігор Поліщук.


Представникам судової гілки влади він побажав, щоб процес експериментів над нею підійшов до завершення і працівники судів могли нормально працювати, знаючи, що закон на їхньому боці. Принагідно вітаючи з Днем Святого Миколая, він зичив Божого благословення суддям та віри в успіх у майбутньому.

Голова Луцького міськрайонного адмінсуду Михайло Квятковський зазначив, що сьогодні відбулася знакова подія для усієї судової системи. Він пригадав колишні переміщення суду зі звичайної сільської хатини у приміщення на вулиці Шевченка. Тоді переселення працівники сприймали з ентузіазмом, хоча подію не порівняти за масштабами з сьогоднішнім відкриттям Палацу правосуддя. Протягом останніх років міськрайонний суд стабільно розглядає третину справ, які надходять у суди області. Враховуючи зміни у законодавстві, питома вага справ, що надходитимуть у суд, може тільки збільшитися. Подати заяву, стати учасником судового розгляду, громадяни тепер зможуть в інших, належних умовах. Голова суду побажав, аби нове приміщення стало храмом правосуддя, об’єктивності та неупередженості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
галя Показати IP 19 Грудня 2017 19:16
Лучани сподівались що врешті зникнуть" автозаки та суддівський паркінг" з вул. Лесі Украінки. Дарма...
Анонім Показати IP 19 Грудня 2017 19:37
Новий суд з чистого листа, проблема в будівлях була, тепер в нас в Луцьку буде самий чесний і справедливий суд. Кінець корупціі, а може бути що наоборот тарифи виростуть в рази, смішні ви люди.
віктор Показати IP 19 Грудня 2017 21:05
а дітей навіщо привели? для кращої картинки?
Анонім до віктор Показати IP 19 Грудня 2017 22:22
Це показали майбутніх кліентів
1941—45 Показати IP 19 Грудня 2017 22:20
Краще за ці гроші дитячий перенатальний центр достроїли,вони розводять цих хабарників,ще й попа пригласили.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2017 22:21
А навщо стільки ножиць. Вхід ц суд повинен бути тільки один. Ці ножиці і дії ними демонмтрують,що у суд будуть заходити різними дверима.
коля Показати IP 19 Грудня 2017 22:50
мама мы все тяжело больны!!!!!ЦОЙ
Ох Показати IP 20 Грудня 2017 04:57
Ще Порошенка тільки бракувало.... До чого ця помпезність... Брєд!
Мыкола Показати IP 20 Грудня 2017 05:38
А що там роблять ПОПИ? Згідно закону у нас цервка відділена від держави!
*** Показати IP 20 Грудня 2017 08:24
Цікаво.Коли прийдуть перші " КОЛЯДНИИ зварича" ці щасливців.
я Показати IP 20 Грудня 2017 09:25
палац КОРУПЦІЇ. така назва більш підійшла б.
скептик Показати IP 20 Грудня 2017 14:42
Феміда старі приміщення обходила стороною і в нове не скоро прийде. це карма

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus