USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд дозволив продовжити будівництво багатоповерхівки на Стрілецькій

8 Вересня 2015 16:21
Ухвалою суду вдруге зупинили рішення міськвиконкому щодо припинення будівництва 18-квартирного житлового будинку на вулиці Стрілецька у Луцьку.

Судове засідання за позовом МПП «Турія» до Луцького міськвиконкому відбулося сьогодні, 8 вересня.

Нагадаємо, мешканці будинків №№ 23, 27, 29 на вулиці Стрілецька збунтувалися навколо будівництва 18-квартирного житлового будинку. Найбільше обурює лучан те, що доїзд до цієї новобудови запланований через їх прибудинкову територію та місце, де має бути облаштований дитячий майданчик.

Лучани і до депутатів міськради зверталися, і до міськвиконкому, і пікети влаштовували. Однак будівництво триває. Наразі звели 4 поверхи із 8-ми запланованих.

Ще у липні на вимогу лучан міськвиконком прийняв рішення зупинити будівництво до з’ясування обставин, чи законне воно. Однак МПП «Турія» подала до суду, і згадане рішення ухвалою суду призупинене до розгляду справи по суті.

Нині в Луцькому міськрайонному суді паралельно тривав розгляд двох справ за позовом МПП «Турія». Перша – щодо вже згаданого рішення № 382-1 від 8 липня по суті. А другий адміністративний позов стосується нового рішення міськвиконкому, прийнятого 3 вересня.

Так, 3 вересня міськвиконком, на вимогу рішення загальних зборів лучан, зобов’язав МПП «Турія» призупинити до 3 жовтня будівельні роботи.

«Зобов’язати мале підприємство «Турія»:

1.1. Призупинити до 03.10.2015 будівництво 18-квартирного житлового будинку на вулиці Стрілецька, 21б;

1.2. Розробити та затвердити згідно з вимогами чинного законодавства України проекти робіт з облаштування прибудинкової території житлових будинків на вулиці Стрілецька, 23, 27, 29 та доїзду до об’єкта будівництва з вулиці Яровиця;

1.3. Забезпечити виконання робіт, вказаних у п.1.2, після затвердження проектів в термін до 03.10.2015», - йдеться у рішенні.

Однак представник забудовника адвокат Сергій Величко в позові просив скасувати цей пункт рішення міськвиконкому, називаючи його безпідставним та неправомірним. Він переконував, що забудовнику це рішення наносить шкоду, як суб’єкту господарювання, оскільки будівництво простоює. А вся технічна документація, каже, відповідає чинному законодавству. Крім того, рішення виконкому від 3 вересня в преамбулі ґрунтується на невиконанні рішення міськвиконкому, яке зупинене ухвалою суду.

Начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков пояснював згадане рішення міськвиконкому тим, що міська рада в межах своїх повноважень була змушена відреагувати на протести мешканців. Крім того, зважаючи на мораторій на проведення перевірок, інспекція Держархбудконтролю може проводити перевірки лише за дозволом з Києва. І дозвіл такий, згідно з рішенням виконкому, вже витребуваний, та ще не отриманий.

Зрештою, він зауважив: прямої шкоди забудовнику рішення виконкому не завдає. Натомість – пропонує вирішити конфлікт між мешканцями та забудовником в стислі терміни.

Заслухала сторони суддя Лоліта Івасюта. Після вивчення всіх доказів суд виніс ухвалу задовольнити позов ПП МП «Турія» і зупинити рішення виконкому до розгляду справи по суті. Чергове засідання справи по суті призначене на 8 вересня на 16.30.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олесь Показати IP 8 Вересня 2015 16:33
Уплочено-
Волинь Показати IP 8 Вересня 2015 17:32
Скор будемо на стовбах вішати портрети усіх причетних до таких сумнівних забудов : Романюка, Козюру, Соколовську, усіх депутатів-перевертнів, котрі голосували за рішення міськради по конкретному участку + великі портрети суддів і Величка , Коли вже та наволоч подавиться ? Їм мало " Буратіна"?
Волинь Показати IP 8 Вересня 2015 17:43
Дуже продажні судді та депутати .
Сусід Показати IP 8 Вересня 2015 20:36
да задримбали ви з тими суддями, дримбайте тих хто дозвола надавав.....
до Сусіда Показати IP 9 Вересня 2015 07:57
Коли людям тупість заважає зробити аналітичні висновки, а саме що протест людей неє ЮРИДИЧНОЮ підставою для зупинення рішення, але його можна оскаржити в судовому порядку, чого ніхто не зробив, а наразі воноє дійсним, то такі люди неосвідчені починають у всьому винуватити тих хто зробив як по Закону України, а міська рада що погодила ту забудову чиста. Зате судді всі продані бо так легше ДУМАТИ НЕ ТРЕБА.
222 Показати IP 9 Вересня 2015 13:20
Якщо там все так чисто, чому будівництво ведеться такими темпами?
будівельник до 222 Показати IP 9 Вересня 2015 19:40
хіба це темпи-за 5 місяців зробили три поверхи з шести, ми в чорнухи робимо поверх за дві неділі, от біля ісоричного темпи нормальні - пізніше почали а зробили більше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus