USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Нові маршрути й пропозиції: як заманюватимуть туристів до Луцька

12 Серпня 2020 12:19
Протягом року Луцьк відвідують більше 300 тисяч туристів, однак із початку карантину кількість мандрівників, які завітали до міста, зменшилася в сім разів порівняно з минулим роком. Туристи відмовилися від поїздки на Волинь через пандемію, особливо після внесення Луцька до червоної зони епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19.

Яких збитків зазнала туристична галузь через карантин і як планують повернути мандрівників до Луцька? Про це керівниця управління туризму і промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська розповіла в ефірі Суспільному: Волинь.

«Пандемія коронавірусу огорнула весь світ і вплинула на багато сфер нашої життєдіяльності. Що стосується туризму, галузі гостинності зокрема, то, безумовно, вона потрапила під найбільший вплив. Минулого року Луцьк, згідно зі статистикою Центру туристичної інформації та послуг, відвідали 303 тисячі туристів. До кінця цього року, звісно, такої кількості мандрівників ми не матимемо. Уже сьогодні, спілкуючись із керівництвом замку, краєзнавчого музею, відзначаємо невтішні показники відвідуваності. Думаю, значно краще з відвідуваністю в музею Корсаків, адже він може самостійно приймати рішення про відкриття чи закриття закладу, зокрема на період потрапляння міста в червону зону. Водночас ми втрачаємо доходи від туристичної галузі. Втрати туристичного бізнесу складатимуть 70% від доходів 2019 року. Так, минулоріч валові витрати туристів у Луцьку склали 372 мільйони гривень», – зазначила Катерина Теліпська.

Водночас за перше півріччя 2020 року Луцьк має кращі показники по сплаті туристичного збору, ніж минулого року, у тому числі завдяки зміні способу нарахування ставки.
Зараз Центр туристичної інформації та послуг зосередив свою роботу на розробці нових маршрутів. «Це, наприклад, «Луцьк+». У зв’язку з карантинними обмеженнями більшість віддає перевагу відпочинку на природі, який якраз і може запропонувати Волинська область. Луцьк як логістичний центр туризму всієї Волині повинен зустріти мандрівників, запропонувати їм відпочинок у місті, порекомендувати заклади громадського харчування, музеї та провести за межі Луцька, наприклад до Колодяжного, Володимира… Загалом є декілька тематичних маршрутів, за організацією яких можна звернутися до центру», – розказала очільниця управління туризму.

Як наголосила, відновлення туристичного потоку напряму залежить від зняття карантинних обмежень: «Крім того, нам потрібно звикати до нових реалій. Зараз кожна установа, кожен заклад повинні дотримуватися санітарних вимог, маскового режиму, тоді турист бачитиме, що там безпечно… Працівники управління туризму, центру туристичної інформації, своєю чергою, поширюють позитивну інформацію про місто, більше працюють у соціальних мережах».

Катерина Теліпська розповіла, що Луцьк орієнтується переважно на внутрішнього туриста, адже, за даними маркетингового дослідження, більшість мандрівників, які приїжджають до міста, є громадянами України.

«Про Луцьк знають, його люблять, він цікавий і сюди хочуть їхати. Головне – щоб зняли карантинні обмеження. Звісно, потрібно працювати над сервісом, покращувати його. Незабаром ми розпочнемо зйомки нового промоційного відео, в котрому покажемо яким є Луцьк і що є навколо міста. Ми співпрацюємо з радами інших міст і обмінюємося рекламою – розміщуємо сітілайти, білборди. Якщо раніше велику роль приділяли подієвому туризму, фестивальному руху, то зараз більший акцент робимо на історико-пізнавальному туризмі», – наголосила вона.

В. о. директорка Центру туристичної інформації та послуг Ірина Харчук зауважила, що туристи в Луцька є, але їх, на жаль, мало. Здебільшого, це родини з дітьми.

«Зараз у нас можна придбати подарунковий сертифікат на різні туристичні послуги: нічну театралізовану екскурсію, дитячі квести, подорож на катері, прогулянку на човні по каналах центрального парку, спортивне побачення, романтичну вечерю в «Луцькій Венеції», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2020 15:31
Може краще "як приваблювати"?
Ира Показати IP 13 Серпня 2020 10:20
Бла бла бла...Общие слова и никакой конкретики. На самом деле, вы и не умеете привлечь людей, заинтересовать их. Вам слабо проявить фантазию, энтузиазм- все через призму личного обогащения. Есть молодёжь, у которой множество идей, но вы их просто используете, а потом кидаете и присваиваете себе их начинания. Луцк в таких условиях никогда не станет для туристов привлекательным- вы все обгаживаете через политические интересы. Все благие намерения заканчиваются пшиком. Срубили бабла и свалили. И так всегда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus