USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нові тролейбуси, сквери та реконструкція очисних споруд, – Ігор Поліщук про зміни, на які чекає Луцьк

4 Вересня 2020 15:46
Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук розповів про те, як змінилося обличчя Луцька протягом останніх трьох років та які зміни чекають на місто найближчим часом.

Про це йшлося в ефірі телеканалу «Аверс», пише ВолиньPost.

Після розповіді про те, що вдалося втілити у різних сферах життя міста, Поліщук розповів про плани, які мають тверді наміри реалізувати.

Зокрема, у місті комплексно оновлюватимуть транспорт. Маршрутки, яких нині у місті 140, замінять на тролейбуси та автобуси MAN.

«У жовтні отримаємо 2 нових тролейбуси, ще 27 – до кінця наступного року максимум. Коли отримаємо 29 тролейбусів, то вони зможуть замінити 80 маршруток. Залишиться ще 60.

Сьогодні ми працюємо з постачальниками автобусів з Данії, Норвегії. Це автобуси MAN, які працюють на газу (метан). Вони вже були у використанні, але вони в чудовому стані. Плануємо купувати такі автобуси, комфортабельні, передбачені для курсування містом. Таким чином – максимально зменшимо кількість жахливих маршруток в нашому місті», – розповів Ігор Поліщук.

Окрім того, у місті мають намір відремонтувати проспект Волі, площу перед приміщенням РАЦСу, проспект Грушевського, вулиці Львівську, Володимирську, Дубнівську, непарну частину проспекту Соборності. Особливий акцент також робитимуть на ремонті магістральних вулиць міста, будуть продовжувати роботу з ремонтів доріг у приватному секторі, прибудинкових територій.

Читати ще: Реконструкція Старого міста, оновлений центральний парк та ремонт вулиць: як змінився Луцьк

Планують відкрити ще декілька скверів – сквер авіаторів на вулиці Грушевського, біля навчально-методичного центру профспілок на проспекті Відродження, на бульварі Дружби Народів, біля приміщення історичного факультету.

Окрім того, обіцяють розпочати масштабну роботу з оновлення парку імені 900-річчя Луцька, оскільки там майже повністю відсутній благоустрій.

Особливий пункт серед намірів – реалізація проекту з реконструкції очисних споруд. За словами Ігоря Поліщука, 47 років ними ніхто не займався.

«Настав такий момент, коли не можна зволікати. Ще з 2017 року ми почали підготовку цього проекту, сьогодні вийшли на фінішну пряму. Незабаром будемо підписувати договір на отримання пільгового кредиту в розмірі 11 мільйонів євро на капітальну реконструкцію очисних споруд», – додав Поліщук.

Це, за його словами, значно зменшить проблему з неприємними запахами у місті, зніме проблему з забрудненням річки стоками тощо.

Більше того, міська влада має намір «вдихнути життя» у Старе місто, повернути йому цікавість та привабливість для лучан та гостей Луцька.

«Планів дуже багато, щиро сподіваємося, що незабаром закінчиться пандемія коронавірусу», – резюмував Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 4 Вересня 2020 17:08
а покращувати добробут людей хтось має плани ?
Лучанка Показати IP 4 Вересня 2020 21:29
Ми тих тролейбусів вже кілька років чекаємо. Цікаво на своєму віку ще дочекаємося? Щоразу обіцяють до кінця року, щоразу до кінця наступного року.
123 до Лучанка Показати IP 5 Вересня 2020 15:46
Вибори, вибори ...
Ніна Показати IP 5 Вересня 2021 13:16
Шановна владо! Район ДПЗ мені дуже подобається. Але нікуди дітися з дітьми! Дубовий гайок - це маленька територія, на якій товчуться (інакше не скажеш), діти з батьками. Вкрай необхідна велика паркова локація з майданчиками для дітей, з цікавинками для всього населення мікрорайону!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus