USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нововведення Романюка: школярі платитимуть за харчування банківськими картками

23 Листопада 2010 12:06
В одній із шкіл Луцька найближчим часом планують запровадити експеримент – діти у їдальні розраховуватимуться банківськими пластиковими картками.
Про це 23 листопада під час прес-конференції повідомив луцький міський голова Микола Романюк.
Він не повідомив, про яку саме школу йдеться, але зазначив, що такий експеримент проводитиметься для того, аби викорінити корупцію в секторі шкільного харчування.
За словами Романюка, безготівковий розрахунок допоможе чіткіше контролювати гроші, які батьки витрачають на харчування дітей. Така інновація, за словами мера, працює в Грузії.
«Готівка ходити не буде. Як можна поборотися з корупцією? Створити такі умови, аби не сприяти її розвитку», - зазначив Романюк.
Він також пообіцяв взяти на особистий контроль проведення тендерів по закупівлі продуктів харчування. А також зробити максимально гласною процедуру: вивести процес в інтернет та транслювати по телебаченню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
дідо Показати IP 23 Листопада 2010 12:24
А якшо дитина посіяла картку,то нехай сидить голодна ? Чому у нас все роблять через попу? У дітей має бути вибір,користуватись карткою або готівкою. СОВКОВА ОБЯЗАЛОВКА ЦВІТЕ І ПАХНЕ.
баба Параска Показати IP 23 Листопада 2010 12:27
а шо добрий дядя Романюк не буде всім булочкі роздавати??? хай засуне ті картки собі в одне місце
семен Показати IP 23 Листопада 2010 12:32
Я, вважаю, як експеремент - можна спробувати. Щодня запитую у сина, чим годували у школі. Щодня - котлети?! По-перше, смажене, по-друге, з якого вони фаршу - невідомо, по-третє, що це за раціон для дитини? Отже, контроль за тендерами, а відповідно - за якістю дитячого харчування - це правильно! Єдине, щоб це не залишилось словами!
Колишній працівник привЄтбанка Показати IP 23 Листопада 2010 12:38
Це все робиться для того, щоб Романюк мав бонуси перед Дубілєтом. Не завжди ж він буде мером міста.
вв Показати IP 23 Листопада 2010 12:39
у Грузії- де реформи ідуть семимильними кроками така система існує вже другий рік.Нема шкільного рекету старшокласників.Батьки контролюють чи дитина їсть у школі чи витрачає ці кошти на фантики чи інший непотріб.Це видно з виписок по картках.То грамотний механізм -і дітки мудрі і батьки обізнані де дитинка тринькає кишенькові грошіРомнюк молодець- справжній реформатор-а дідо живе у камяному віці.Учітеся дідо -може ще не пізно.Я тільки ЗА!
вголос Показати IP 23 Листопада 2010 12:40
Романюк лобіює інтереси "свого" банку!А відсоток якій з картки? Що - стільки навипускають...?!
вчитель Показати IP 23 Листопада 2010 12:47
такі карточки є практично у всіх крутих школах столиці. Як ви думаєте там теж совок? молодець мер- думає про дітей .
лучанка Показати IP 23 Листопада 2010 12:56
такі сміші ці баби Параски з дідом. Темні ви люди бо старші і ваші дітки вже виросли давно.А нам молодим портібен механізм контролю .Ідея супер.
сам бачив! Показати IP 23 Листопада 2010 13:07
4 школа знову рулить попереду всіх!Сьогодні 6-ро дітей змусили дерти наждачкою лаковані стільці в актовому залі. Зважте,що діти малі і працювали без масок! От нанюхалися безплатно! Дехто одразу побіг в медпункт. Вчителям на руку. кажуть, що тошнота - це прояв ГРИПУ!!! Я ДО ТОГО, ЩО КОНТРОЛЮ НЕМАЄ І НЕ БУДЕ!уКРАЇНА - НЕ ГРУЗІЯ!ТАМ БИ ЗА ТАКЕ - ДО СТІНКИ!
D Показати IP 23 Листопада 2010 15:21
Поясніть мені, яка може бути корупція у школі в сфері харчування? Більще борщу налити чи що?
Тетянка Показати IP 23 Листопада 2010 15:22
Думаю, що у школах таку систему можна спробувати. Так, мінус той, що можна карточку загубити і з нашими банками відновлювати її можна дуже довго. Але з іншої сторони це краще ніж давати всліпу гроші в кухню. Для студентів така система також діє в їдальнях, але там вона має багато мінусів. Наприклад, у Львові в їдальні в університеті Франка ввели розрахунок за їжу по перерахунку. Картки можуть бути будь-якого банку. Але там термінали постійно виснуть, стипендія приходить не вчасно і тому потік студентів зменшився в три рази.
Ласковая Показати IP 23 Листопада 2010 15:53
А картки, конечно, Приватбанковські. У мене, для прикладу, не має жодної картки і я не хочу спеціально її заводити, бо немає що на ній тримати. Отримую мінімалку, то для чого вона мені. мені легше щодня кілька гривень дитині дати. Малий купує лише булочку і чай.
просто Показати IP 23 Листопада 2010 16:18
Просто картка-то безпека і коштів і ваших нервів-я за .нехай пробують.Кому не сподобається не буде користуватися.Але то дітям сподобається.Вони сьогодні розумніші у комп.технологіях і дають фору нам-дорослим.
:)) Показати IP 23 Листопада 2010 17:09
сподіваюсь це нововведення не буде загальнообов"язковим, і не обов"язково ПРИВАТівським. А то вже задавбали ті ПРИВАТи , кругом їх втюхують.
Dyssja Показати IP 23 Листопада 2010 20:23
прєтбанк прівєцтвує)))) хаха змалечку підсаджує на карточку з вигодою для романюка, маладеца
ВіталійН Показати IP 23 Листопада 2010 22:14
Шукай кому це вигідно. 1-"взяти на особистий контроль проведення тендерів" Це як - централізувати усі хабарі? 2-з дитячими картками реально працює тільки ПРИВАТ , і як думаєте ,може у мера якийсь інтерес там лишився? Хоча ,якщо би робилося так як говориться,а не так як завжди -я був би ЗА.
YMKA Показати IP 26 Листопада 2010 10:17
А декому що не запропонуй, все обгадять. Микола Ярославович - толковий дядько й робить справу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus