USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Новим головою уряду Іспанії став соціаліст Санчес

2 Червня 2018 16:29
В Іспанії соціаліст Педро Санчес присягнув королю Феліпе VI на посаді нового прем'єр-міністра країни. Декрет про призначення Санчеса прем'єром король Феліпе VI підписав напередодні, повідомляє Новое Время.

Документ опублікований в суботньому випуску Офіційного державного бюлетеня Іспанії. Очікується, що найближчим часом Санчес прибуде в палац Монклоа, де знаходиться офіційна резиденція прем'єр-міністра Іспанії.

Можливість сформувати новий уряд Санчес отримав після того, як напередодні конгрес депутатів Іспанії виніс вотум недовіри уряду Маріано Рахоя.

Вотум недовіри був проголосований в зв'язку з гучним корупційним скандалом, в якому були замішані політики і бізнесмени, близькі до консервативної Народної партії Рахоя. Зокрема, десятки осіб звинувачувалися в ухиленні від сплати податків і в шахрайстві в 2000-х роках.

В кінці травня в рамках справи були винесені вироки 29 особам, один з головних організаторів корупційної схеми з фінансування Народної партії Франсиско Корреа був засуджений на 51 рік ув'язнення, партійний Казанчев Луїс Барсенас був засуджений до 33 років і 44 млн євро штрафу.

Прем'єр Рахой під час процесу заявляв, що не знав про махінації з фінансуванням партії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus