USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Іспанії вперше жінки мають більшість в уряді

7 Червня 2018 11:49
Більшість посад міністрів в іспанському уряді Педро Санчеса обійматимуть жінки.

Представляючи майбутніх міністрів свого кабінету, він назвав 11 жінок та всього шість чоловіків. «Уперше в історії в кабінеті міністрів Іспанії більше жінок, ніж чоловіків. Рівність є одним із наших пріоритетів», - заявив Санчес у середу, 6 червня, передає Made for minds.

Серед нових міністерок іспанського уряду, зокрема, Марія Хесус Монтейро (фінанси), Маргарита Роблес (оборона), Долорес Дельгадо (юстиція), Магдалена Валеріо (праця), Тереза Рібера (навколишнє середовище і енергія). Надіа Кальвіно стане міністеркою економіки. Окрім того, Кармен Кальво, яка обіймала посаду міністерки культури в 2004-2007 роках, стала заступницею глави уряду і одночасно очолила міністерство рівноправ'я.

Також міністрами були призначені Жозеп Боррелл (міністерство закордонних справ) та Фернандо Гранде-Марласка (внутрішні справи). Астронавт Педро Дуке очолив міністерство науки. Санчес збільшив кількість міністерств у порівнянні з попереднім урядом з 13 до 17.

У четвер, 7 червня, нові члени уряду складуть присягу перед королем Іспанії Феліпе VI.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus