USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нульове розмитнення пропонують залишити, але з трьома правками, – нардеп з Волині

28 Червня 2022 12:18
Відміна нульового розмитнення автомобілів в Україні не повинна торкатися тих людей, які внаслідок війни втратили свої транспортні засоби, а також військовослужбовців, яким нині критично необхідні автівки.

На цьому наголошує волинський нардеп Ігор Гузь. Він наполягає на тому, що відміняти безплатне розмитнення не варто, натомість треба внести важливі правки в закон. Аби зникли черги, а перекупники не могли збагачуватися на перепродажі й тим паче не завозили елітні автомобілі.

Читати ще: Нульове розмитнення слід залишити, але з трьома обмеженнями, – волинський нардеп

«Треба внести три правки в закон, щоб авто могли придбати без мит прості люди. В першу чергу ті, хто дійсно його потребує, бо втратив своє внаслідок агресії росії. Також таке право мають мати наші захисники.

1 липня нульове розмитнення буде відмінене, але і далі існують сім’ї, які внаслідок агресії росії втратили свій транспортний засіб, військовослужбовці, які хочуть купити авто для себе.

Тому став співініціатором законопроектів 950974 і 950445, які дозволять продовжити нульове розмитнення автомобілів для цих окремих категорій громадян.

Перший законопроект спрямований на звільнення від оподаткування ввізним митом автомобілів, ввезених учасниками бойових дій, які залучалися та брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони з моменту початку дії воєнного стану, а також фізичними особами, власниками транспортних засобів, які визнані фізично знищеними внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф.

Другий – спрямований на звільнення від сплати ПДВ і акцизу автомобілів, ввезених цими громадянами.

Щоб уникнути спекуляцій з числа третіх осіб, законопроектами пропонується неможливість без сплати всіх податків і повних мит передачі у власність, користування, відчуження ввезеного транспортного засобу протягом трьох років з моменту його реєстрації.

Такі рішення потрібні українцям, які потерпіли від загабників і втратили своє майно та тим, хто потом та кров’ю захищає країну. Таке право ввозити авто з нульовим розмитненням вони мають мати. Прошу колег-депутатів підтримати ці законопроекти», – повідомив нардеп.

Читати ще: На Волинській митниці розповіли, чи встигнуть всі охочі безкоштовно розмитнити авто

Нагадаємо, 5 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 2142, згідно з яким на час воєнного стану звільняються від мита та ПДВ усі імпортні товари, включно з автомобілями. Згідно із законом про так зване нульове розмитнення автомобілів, на період дії воєнного стану громадяни України звільняються від сплати мита, ПДВ та акцизу. Але уже у червні народні депутати ухвалили законопроект 7418, відповідно до якого мають бути повернені мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто з 1 липня 2022 року.

Читати ще: Як можна розмитнити авто в Україні з 1 липня: нова послуга в «Дії»

Щоб встигнути скористатися пільгою, власники авто, придбаних за кордоном нині змушені по кілька днів стояти у чималій черзі. Зі слів очевидців, там уже трапляються бійки, є спроби пошкодження коліс авто, дехто намагається проскочити без черги.

Читати ще: У черзі на в'їзд через волинські пункти пропуску – понад тисяча авто

З 27 червня в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» запровадили оформлення лише вантажних транспортних засобів. Водночас транспортні засоби з повною масою до 7,5 т та легковий транспорт перенаправляють в інші пункти пропуску. Величезна черга наразі на пункті пропуску «Устилуг», днями там сталася масштабна ДТП: у чергу автомобілів, які чекали на перетин кордону врізалось авто і пошкодило ще три автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучани Показати IP 28 Червня 2022 13:23
Тільки залишається одне питання,як воєнні та ті що втратили авто,будуть перетинати кордон та везти собі авто ?. Черговий популізм.... Треба зробити податки менші.
Проти сєпарів Показати IP 28 Червня 2022 13:56
Да.. Розуму, як у равлика...
Василь Показати IP 28 Червня 2022 14:37
А як ті що за станом здоров'я не можуть воювати то їм що не буде нульове розмитнення чи вони не громадяни цієї демократичної країни?
Ira Показати IP 28 Червня 2022 15:19
Проснувся гузь
Віктор Показати IP 28 Червня 2022 16:16
Піар народного борця після приняття закону
ABC Показати IP 28 Червня 2022 16:30
Ну Гузь хоч щось робить. А де інший волинський нардеп, Валера Стернійчук? Щось ні до війни, ні після його не чути і не видно.
Петро до ABC Показати IP 28 Червня 2022 20:29
Балаболить то ще не робить. Робить - коли звітують про вже зроблене, а не балаболять про наміри. Як бути тим, може пенсіонерам чи інвалідам що тільки зібрали кошти купити авто за кордоном вперше? Обдерти ще на розтаможці? А в кого зараз втрачаються авто при обстрілах?
Жан Показати IP 28 Червня 2022 20:58
а чому просто не зробити не нульове розмитнення, а наприклад, під 20%? Думаю для громадян це буде адекватний податок, і в казну будуть стабільні надходження.
Міла Показати IP 28 Червня 2022 23:41
Згідна з цим законопроектом! А зараз наблюдаєш, як міняють машини "хворі", що не можуг воювати бо слабий, а ось по 7 діб в черзі на жарі стояти і ганяти машини то ох яке здоров'я находиться!
Добродій. Показати IP 29 Червня 2022 00:05
Чому,ніхто не може зрозуміти той факт,що цей закон був прийнятий для ввезення військової техніки та пального по ленд-лізу,на момент воєнного стану.Тим самим,приватні мережі АЗС та фірми прокладки заробили понад прибутки!Так як не платили податки у бюджет,натомість продавали пальне придбане за держ.кошт по завищеним цінам звичайним громадянам.А техніку по ленд-лізу (в кредит/в борг),перепродали як в середині держави,так і за її межами. Даю підказку (ТОВ Рокіт-М та ПП Таргет-М).
Володимир Показати IP 30 Червня 2022 23:32
Дійсно зменшіть податки до розумних розмірів, і розмитнення в дії і все. Кожен зможе розмитнити без проблем і без спекулянтів, також із вжитку вийдуть старі авто по 20-40років. Наприклад в Польщі мито 3% ( з маленьким)загалом від загальної суми купівлі авто ти сплачуєш відсоток не великий і маєш можливість змінити своє авто на новіше хоч і вживане але доступне по ціні так як розмитнення не впливає на ціну суттєво. Проте у нас купуєш за 1000доларів в середньому і маєш віддати в державу від 1500 до 2500 доларів щоб розмитнити, ми країна в якій заробіток 200доларів в місяць ви там йобнулись законотворці? Проживіть на 200$ в місяць сплачуючи за комуналку харчування і решту витрат.цЦни на розмитнення мають хоча б бути рівні мінімальній заробітній платті, або підніміть зарплату або зробіть доступним розмитнення для всіх. Ми не проти допомагати країні сплачуючи податок за розмитнення, але ціна не має фінансового підгруннт... Знизити мито в тричі від нинішніх цін, допоможе наповнити бюджет в в рази швидше, так як більша кількість населення зможе дозволити собі авто, і зможе робити це кожні декілька років а не роз і на все життя одне авто)
Василь Показати IP 13 Липня 2022 05:18
Чому, при розмитненні не враховують те, що машина куплена 21 червня 2022 року у Литві після аварії, пошкоджено повністю передня частина автомобіля, а розмитнили її по повній програмі як новий автомобіль у три рази більше в ціні за яку він був придбаний але із-за великих двох недільних черг на кордоні не був ввезений на Україну до 1 липня ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus