USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як можна розмитнити авто в Україні з 1 липня: нова послуга в «Дії»

22 Червня 2022 23:05
З 1 липня в Україні вводиться платне розмитнення автомобілів, щоб наповнити державний бюджет і протидіяти корупції. Безкоштовним залишиться тільки розмитнення електромобілів. При цьому процедуру спростили, тепер водії можуть самостійно розмитнити авто через «Дію».

Про це інформує УНІАН.

Як розмитнити авто через «Дію»

У додатку «Дія» можна буде заповнити електронну декларацію та здійснити реєстрацію. Послугу збираються запустити до 1 липня. Працювати вона буде приблизно наступним чином:

Власник вводить VIN-код автомобіля.

Система підраховує вартість розмитнення.

Вводяться додаткові дані про машину.

Автомобіль реєструється на порталі «Дія».

Від розмитнення повністю звільнені електрокари, натомість автомобілі з гібридним двигуном мають ставку у два рази менше.

Формула розмитнення авто в «Дія» – у скільки обійдеться процедура

Розмитнення старих авто з великим пробігом за новим законодавством буде дешевшим. Чим старший автомобіль, тим в меншу суму власнику обійдеться розмитнення.

Наприклад, за 1,5 літрову нову машину доведеться заплатити 3960 євро, за 8-річну – 1530 євро, а за 15-річну – всього 1260 євро. А в 2027 році розмитнення 8-річного автомобіля коштуватиме 1081 євро.
Формула розмитнення автомобіля 2022

Загалом вартість розмитнення розраховується за складною формулою. Крім віку машини, на вартість буде впливати обсяг і тип двигуна, а також податок на розкіш (тільки для нових авто вартістю від 375 мінімальних зарплат).

Ввезення авто класу Євро-2 і вище буде як і раніше дозволене. А сертифікація машини стане добровільною, що дозволить заощадити кілька тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бульба Показати IP 23 Червня 2022 01:04
Це Україна!!! Мєнти і чиновники нагнали люксових авто без розмитнення!!! А хто працював, воював і не міг пригнати то що??? А всьо!!!не жив і не має чого починати!!! Країна чиновників і корупціонерів!!
ABC Показати IP 23 Червня 2022 03:42
Ооо, чисте повітря ми тепер будемо бачити тільки у снах. Європейці все більше купують нові електромобілі, а українці понавозять старих євроблях із давно вирізаними каталізаторами. А потім ми ще дивуємося, чому Україна на перших місцях у Європі по захворюванні на рак.
Віктор Показати IP 11 Липня 2022 19:53
В сусідніх країнах розмитнюють авто за 100-200€ а у нас чиновникам замало грошей , вони назначають собі великі зарплати , та пенсії , жирують за наш рахунок їхні діти вчаться за кордоном , а прості люди неможуть собі авто купити бо треба ще так само заплатити за ромитнення …

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus