USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нинішній склад ЦВК дискредитує себе, – Вячеслав Рубльов

11 Вересня 2019 21:54
Народні депутати та Президент України звинувачують Центральну виборчу комісію в упередженості, заангажованості, порушеннях законодавства і ці порушення неодноразово доводили в судах. Як відомо, відповідне подання про дострокове припинення повноважень усього складу членів ЦВК зініціював та вніс на розгляд Верховної Ради Президент України.

Про це 11 вересня говорили під час комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, членом якого є народний депутат від 20 округу Волині Вячеслав Рубльов.

За словами Вячеслава Рубльова, після того, як у вересні 2018 року членів центрвиборчкому замінили, основними дійовими особами стали представники тих політичних сил, які були в попередньому Парламенті.

«Сьогоднішній склад ЦВК представлений політичними групами і силами, які були в попередньому парламенті. Так, більшість складу виборчої комісії – це ті, кого внесли за квотою тодішньої партії влади. Зокрема, як дослідили журналісти, під час обрання членів ЦВК у вересні 208 року з 17 членів ЦВК – 6 від БПП, 3 людини – Народний фронт, по одному є представниками таких партій як «Самопоміч», «Відродження», «Воля народу», «Радикальна партія», «Свобода», «Удар», «Батьківщина», «Опоблок».

Тож вважаю вимоги Президента щодо розпуску нинішнього складу ЦВК цілком виправданими», - зазначив Вячеслав Рубльов.

Крім того, згідно із поданням Президента України ЦВК неодноразово порушувала законодавство під час позачергових виборів до Верховної ради, зокрема у судах було визнано протиправними та скасовано низку постанов. Також, Центральна виборча комісія неодноразово проявляла упередженість на користь окремих кандидатів.

«Так, протягом виборчого процесу з позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року Центральна виборча комісія неодноразово проявляла недостатню виваженість або навіть політичну упередженість у вирішенні окремих питань, які належать до її повноважень, наслідком чого, в тому числі були численні судові процеси, у яких рішення, дії чи бездіяльність Центральної виборчої комісії були визнані судом протиправними», - йдеться у поданні Президента.

Під час засідання Комітету народні депутати рекомендували Верховній Раді достроково припинити повноваження всього складу членів ЦВК. Під час голосування, шістнадцять членів комітету висловились «За» це рішення, 2 – проти та 7 членів комітету утримались.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus