USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Пожежі в Австралії знищують цілі міста, близько мільярда тварин загинули. Моторошні фото

7 Січня 2020 22:51
Нищівні лісові пожежі в Австралії вирують вже майже три місяці. Вогонь забрав життя 25 людей, ще десятки вважаються зниклими безвісти. У пожежах загинули до мільярда тварин. Вогонь зруйнував сотні будинків та навіть цілі міста, вигоріли мільйони гектарів землі, інформує 24 канал.

У вогні загинули близько мільярда тварин

Спершу екологи з Сіднейського університету підрахували, що з вересня загинули 480 мільйонів ссавців, птахів та рептилій. Згодом вже почали говорити про мільярд загиблих тварин. Ця цифра продовжує рости, адже по всій країні досі палають майже 200 пожеж. Про це повідомив еколог з університету Сіднея Кріс Дікман.

За словами вченого, його первісна оцінка в 480 млн загиблих тварин була занадто скромною, а також охоплювала лише один штат Новий Південний Вельс і виключала представників дикої природи, чисельність яких була невідома.

"Зараз вже більше 800 млн загиблих тварин тільки в Новому Південному Вельсі. У свою чергу, вищезгадана цифра виключає кажанів, жаб і безхребетних. З урахуванням цих цифр, без всяких сумнівів, втрати вже перевищили 1 млрд", - йдеться у повідомленні.

Так, під загрозою повного зникнення опинилися чорний какаду, а також два види дрібних сумчастих.

"Кажани, які селяться вздовж східного узбережжя Австралії, також зазнали величезних втрат. Цифра буде величезною, вони дуже чутливі до пожеж", - йдеться у повідомленні.

Також коали втратили більше 30% свого місця існування в Новому Південному Вельсі і, можливо, третину популяції в цьому регіоні.
Багато тварин не можуть врятуватись від вогню самостійно

Мережу сколихують фото обвуглених тварин, які намагаються сховатись від полум'я. Рятувальні групи знайшли обвуглені тіла тисяч коал. Місцеві повідомляють про мертвих какаду, які падають з дерев. Фермери розповідають про всіяні тілами худоби землі, до яких вони повернулись після пожежі.

Кількість людей, які загинули у пожежах в Австралії, зросла – щонайменше 25. Ще десятки вважаються зниклими безвісти.

Як рятують тварин в Австралії

Місцеві жителі намагаються власними силами врятувати якомога більше тварин. Зокрема, коалам надають допомогу у реабілітаційному центрі.

Пожежі в Австралії – яка ситуація зараз

Від початку року пожежі знищили майже 400 будинків у Новому Південному Уельсі та кілька десятків – у Вікторії. Десятки тисяч будинків в штатах Новий Південний Уельс і Вікторія не мають електрики. У регіоні - надзвичайний стан, проводиться примусова евакуація.
Через пожежі оголосили надзвичайний стан

Рятувальники наказали туристам терміново покинути узбережжя Нового Південного Уельсу. Зараз у Новому Південному Уельсі – понад 200 пожеж, їхня кількість з кінця грудня зросла більш ніж у два рази.
Пожежі в Австралії

Прем'єр-міністр Скотт Моррісон скликав 3000 осіб з резервних військ на підмогу.
Пожежу гасить Boeing 737

Понад тисячу рятувальників борються з пожежами

Очкують, що у неділю, 5 січня, буде прохолодніше на південному сході країни – подекуди з дощами. Пожежники попередили, що наступну загрозу можна чекати з початку тижня.
Останні кілька днів загострення пожеж через сильний вітер
Зруйновані від стихії будинки рахують сотнями


Через задимлення вміст небезпечних для здоров'я речовин у столиці країни Канберрі перевищив гранично допустиму концентрацію більше ніж у 20 разів. Синоптики прогнозують посилення спеки, яка триватиме ще три тижні.
Вміст небезпечних дречовин перевищив допустиму концентрацію

Днями у штаті Вікторія на узбережжі океану заблоковані 4 тисячі місцевих жителів та туристів. Вони фактично потрапили у пастку та перебувають між вогнем і океаном. Їх мають рятувати військові кораблі.
Стихія знищує будинки та навіть цілі міста. Неподалік Сіднея вогонь винищив понад мільйон гектарів землі. Пожежі майже нічого не лишили від містечка Балморал, що за 100 кілометрів від Сіднея.
Наслідки пожежі в Австралії

Вогонь наближається до Сіднея

У штаті Новий Південний Уельс пожежі наразі вже наближаються до Сіднея, пише DW.

"Жителі, ймовірно, втратять свої будинки, і буде успіхом, якщо не буде втрачено жодне життя. Є вірогідність, що пожежа посилиться, перетне греблю та переміститься у західне передмістя Сіднея", – розповів заступник комісара з питань пожежної служби у Новому Південному Уельсі Роб Роджерс.

Як лісові пожежі виглядають з космосу

Лісові пожежі настільки потужні, що їх видно навіть з супутника. Світлину, на якій видно не лише самі пожежі, але й величезний шлейф диму, опублікував супутник метеорологічного агентства Японії Himawari-8, повідомили у Business Insider.

Супутник розташований на орбіті Землі на висоті у 35 тисяч кілометрів у районі Австралії. Він здатен робити світлини кожні 10 хвилин у режимі реального часу.
Фото лісових пожеж в Австралії
Лісові пожежі настільки потужні, що їх видно навіть з супутника
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus