USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обіцяли благодійну допомогу: шахраї видурили у лучанина 45 000 гривень

24 Січня 2023 20:04
Чимало шахрайств, які нині реєструють у поліції Волині, стосуються отримання фейкової грошової допомоги від нібито міжнародних та українських соціальних організацій. Однак, у бажанні отримати декілька сотень гривень люди втрачають десятки тисяч.

Шахраї розміщують у відомих соцмережах публікації, в яких обіцяють «компенсації» або отримання «фінансової допомоги». Такі оголошення поширюють у групах, телеграм-каналах, вайбері, фейсбуці, надсилають особистими повідомленнями, інколи навіть запускають яскраву рекламу, аби більше людей «клюнули» на пропозицію. Про це інформує поліція Волині.

Оскільки з початку війни справді багато українців отримували певні кошти, громадяни, довіряючи, переходять за вказаним посиланням, вводять там запитувану інформацію – і замість допомоги втрачають свої гроші.

Так, 53-річного лучанина ошукали на понад 45 тисяч гривень. 62-річний мешканець обласного центру також в бажанні отримати допомогу позбувся 24 тисяч гривень, а 48-річна ковельчанка – 20. Усі вони на оголошення про отримання коштів натрапили у телеграм-каналах, потім перейшли на так звані фішингові сайти, які візуально були схожі на банківські, ввели там логін, пароль до онлайн-банкінгу та код перевірки, який надійшов повідомленням. Саме так вони надали доступ до своїх рахунків шахраям, а ті вивели звідти всі наявні кошти.
Тож волинян закликають не довіряти інформації від неперевірених джерел. Пам’ятайте: про виплати допомоги та компенсації варто дізнаватися лише з офіційних сайтів держорганів чи організацій, але аж ніяк не з телеграм-каналів, чат-ботів та груп у фейсбуці. Також можна відвідати місцеві установи соцзахисту, аби переконатись у достовірності тієї чи іншої інформації.

Ніколи не вводьте реквізити банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Але якщо все-таки помилково ввели їх, варто негайно заблокувати картку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Січня 2023 21:03
безкоштовний сир є лише в мишоловці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus