USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Головне, обійшлось без тривоги»: у Луцькій міськраді провели першу воєнну офлайн-сесію. Репортаж

28 Вересня 2022 21:40
Облаштування військового кладовища та благоустрій території біля моргу, допомога військовослужбовцям та перейменування вулиць - депутати Луцької міської ради вперше з дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну зібралися на сесію в очному режимі, аби розглянути майже сотню проєктів рішень.

Чергова 35 сесія міськради відбулася 28 вересня.

9:30 ранку. У холі перед сесійною залою – гамірно. Тут зібралися обранці громади, які понад пів року засідали у режимі онлайн і які скучили за живим спілкуванням. Депутати жартують, обіймаються і по-дружньому ляскають один одного по плечі.
10:00. Традиційно засідання сесії розпочалось із спільного виконання Гімну України.
Опісля Луцький міський голова Ігор Поліщук оголосив хвилину мовчання у пам’ять про загиблих військових Анатолія Панасюка та Олександра Сака. Так, сьогодні в кафедральному соборі Святої Трійці мешканці громади попрощалися ще з двома Героями, які віддали своє життя у війні із загарбницькою росією.

Читати ще: «Євросоюз об’єднується навколо України»: перша офлайн-сесія Волиньради з 24 лютого. Репортаж

Варто зазначити, що депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук та депутат Волиньради Андрій Козюра завітали до сесійної зали у камуфляжі, адже з початку повномасштабного вторгнення обидва обранці громади прийняли рішення захищати країну. Так, Андрій Козюра служить у одному із батальйонів 100-ої окремої бригади територіальної оборони України, а Євгеній Ткачук – у БОР «Луцьк».
Затвердивши порядок денний, депутати приступили до розгляду блоку земельних питань, у межах якого перейменували вісім вулиць.
Після цього розглянули загальні проєкти рішення: скасували містобудівні умови для скандального магазину, виділили кошти на облаштування військового кладовища та благоустрій території біля моргу, внесли зміни до бюджету громади та повернули стадіон «Авангард» у комунальну власність міста.
Завершили сесію з того, з чого і розпочали – з Гімну України.
«Головне, обійшлось без повітряної тривоги», - з полегшенням видихнув, залишаючи сесійну залу секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко.
Безперечно, з ним важко не погодитись…

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Радувець Ларіса Показати IP 28 Вересня 2022 23:27
Скільки веселеньких облич, молодець фотограф, хоч побачили як переживають і носять скорботу за загиблими нашими хлопцями. Декому з цих спритників пора їхати боронити державу аине хизуватися на камеру, дармоїди.
Правда Показати IP 29 Вересня 2022 05:49
козюра-депутат Волинської облради,а ткачук-БОР,чи "боров".
Анонім Показати IP 29 Вересня 2022 08:43
Діти в школу ходять з початку навчального року, а вони тільки но наважились…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus